Quantcast

Rotušės aikštėje jau montuojami pirmieji kalėdinio miestelio akcentai

Jau šio mėnesio paskutinį šeštadienį Rotušės aikštėje bus įžiebta Kauno kalėdinė eglutė, šiemet priminsianti stebuklingą sodą. Aplink pagrindinę miesto eglę tradiciškai veiks ir kalėdinė mugė, o šiandien jau pradėta montuoti kupolus, kurie vėliau pakvips kakava ir imbieriniais sausainukais.

Namelius keičia kupolai

Įprastai Kauno Rotušės aikštėje kalėdiniu laikotarpiu veikdavo mugė, taip pat mažųjų lankytojų laukdavo Kalėdų senelis ar kiti pasakų personažai. Jie būdavo įsikūrę mediniuose namukuose, tačiau šiemet koncepcija bus kiek kitokia.

Kauniečiai jau dalijasi vaizdais, kaip Rotušės aikštėje montuojami kupolus primenantys objektai. Šiemet būtent tokiuose statiniuose įsikurs prekeiviai bei edukacijų erdvės.

Skaitytojo nuotr.

Šiais metais pagrindinės Kauno eglės puošyba vėl rūpinasi miestiečiams jau gerai pažįstama tekstilininkė Jolanta Šmidtienė. Jai patikėta papuošti ir kalėdinės mugės erdves.

„Tuose kupoluose vyks kalėdinė mugė. Jų bus apie dešimt. Aš turėsiu juos ir viduje šiek tiek papuošti, ir išorėje, kad visa Rotušės aikštė turėtų vientisą vaizdą“, – kalbėjo menininkė.

Techninis darbas

Pasiteiravome, kokie darbai šiuo metu atliekami bei kada viskas persikels į pagrindinę miesto aikštę.

J.Šmidtienė prisipažino, kad šiuo metu tikrai vyksta intensyvūs darbai, tačiau kūrybos kol kas nėra daug. Pirmiausia reikia pagaminti eglutės ir dekoracijų karkasus, o tik tada prasidės labiau kūrybiniai ir rankų darbo reikalaujantys darbai.

„Savo dirbtuvėse mes gaminame dekoracijas, įvairias detales. Aišku, dabar yra daug to juodo techninio darbo. Vaizdas šiek tiek gal jau ir matosi, bet didžioji dalis išryškės tik ant eglės. Šiemet mūsų darbuotojų gal kiek mažiau, nes pati eglutės koncepcija kita, tai reikės rankų darbo, bet ne tiek daug, kaip būdavo ankstesniais metais. Dabar daugiau technologijomis naudojamės“, – pasakojo J.Šmidtienė.

Planuojama, kad eglės karkasas Rotušės aikštėje bus pradėtas montuoti apie lapkričio 18 dieną, po to sparčiai bus vežamos ir dekoracijos.

Bus netikėtumų, nes žmonės tarsi papuls į Rojaus sodą, kur vyrauja ne žiema ir šaltis, o tarsi vasara.

Rojaus sodas

Šių metų Kauno eglutė ir ją supanti aplinka virs stebuklingu Kalėdų sodu. Pati eglutės kūrėja pripažino, kad tai bus tarsi pasivaikščiojimas po Rojaus sodą.

„Bus netikėtumų, nes žmonės tarsi papuls į Rojaus sodą, kur vyrauja ne žiema ir šaltis, o tarsi vasara. Bus tikrai daug žalumos ir gyvybės“, – kiek anksčiau eglutės idėją atskleidė tekstilininkė J.Šmidtienė.

Ji tikino, kad šiemet Rotušės aikštė bus tikrai kitokia ir sukurs dar nematytus kontrastus. Planuojama panaudoti ir pernai kurtas cukrinę vatą primanančias dekoracijas. Menininkė tikisi, kad jas pavyks įkomponuoti Rotušės aikštės prieigose, tuomet iš šaltos žiemos žmonės patektų į žalią sodą.

Kauno eglutė bus įžiebta lapkričio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
žiūri ir galvoji , kažkokia boba kažką susigalvoja ir išdirbinėja , pasako kiek jai krysa duotu miesto pinigų . Neatrodo kad su miesto pinigais elgesi kaip su savo pinigine .

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
toliau tyčiojamasi iš miesto ir lobsta

890

890 portretas
Nu kam reikia mėtyti pinigus,juk dulkelė sakė kad nuo gruodžio 6 įves karantiną tai nafik reikia tų puošmenų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių