Quantcast

Rotušės aikštė seks sniego pasaką

Praėjusią savaitę Rotušės aikštėje pastebėję kylančias konstrukcijas kauniečiai ėmė spėlioti, kokia šiemet bus pagrindinė miesto eglė. Tekstilininkė Jolanta Šmidtienė neskubėjo atskleisti visų detalių.

Darbas vyksta sklandžiai

„Viskas vyksta sklandžiai ir pagal planą. Pažadu, eglutė bus. Ar graži? Man – taip. Jūs pasakysite, kai dėsiu paskutinį tašką“, – J.Šmidtienė nedaugžodžiavo.

Teprasitarė, kad šventiniu laikotarpiu miesto Rotušėje bus daug sniego pusnių ir personažų, kuriuos surinko iš 2,5 mln. šiaudelių. Menininkė juokavo, esą dabar miestiečiams kurį laiką sultis ir limonadus teks gerti tik su spalvotais šiaudeliais – visi balti iškeliavo į kalėdinį miestelį.

Viskas vyksta sklandžiai ir pagal planą.

„Sunaudojome kažkur apie 5 kub. m eglišakių“, – akimis matuodama rekordinio – 20 m – aukščio eglę ir savanorių rankose žaliuojančias šakas, tekstilininkė džiaugėsi, kad prie 20 narių kūrybinės komandos prisijungė visa krūva entuziastų. Ne tik iš Kauno. Paklausta, kaip vertina nepavykusią praėjusių metų pasaką, J.Šmidtienė sumanytojų neskubėjo teisti – esą buvo noras ir matymas, tačiau pritrūko patirties.

„Ką manau apie Vilniaus eglę? Ji man labai graži, – apie konkurenciją menininkė nepanoro kalbėti. – Ten yra kitoks atsitraukimas, kitokios proporcijos ir sprendimas su skraiste labai geras. Tik aš dar kokius 5 sluoksnius pridėčiau.“

J. Šmidtienė 

Keisis miestelio formatas

Šiemet pasirinktas kitas kalėdinio miestelio namelių išdėstymas – ne vieną gruodį didžiąją eglę juosę ratu, šįsyk nameliai neužgoš Senamiesčio architektūros ir žaliaskarės. Medinukai bus suskirstyti zonomis: amatų, maisto-gėrimų ir vaikų. Pastarojoje, anot menininkės, nestings sniego pusnių ir įvairiausių pramogų mažiesiems. Amatų zonoje įsikūrę auksarankiai visus norinčius kvies piešti, klijuoti, gaminti ir kitaip ruoštis artėjančioms šventėms. Maisto zonoje kvepės imbierine arbata, gilių kava ir cinamoniniais pyragėliais.

Kiekvienas kalėdinio miestelio svečias šventiniu laikotarpiu čia galės paspausti ranką Kalėdų seneliui, o neradęs ilgabarzdžio vietoje – paskambinti jam telefonu arba parašyti laišką. Dar viena naujiena – kalėdinis kalendorius „Kalėdorius“. Kiekvienas jo langelis, anot sumanytojų, slėps staigmeną ir skirtingą tos dienos pramogą.

„Dekoracijos? Jos nesisuks, nejudės, tačiau bus labai gražus fonas nuotraukose“, – J.Šmidtienės akys žibėjo, kaip lemputės eglės viršūnėje. Girliandų metrais menininkė nebeskaičiavo – jų esą bus daug, o vaizdas primins pasaką.

Patogumai neįgaliesiems

Iškilminga eglės įžiebimo šventė gruodžio 1-ąją skelbs kalėdinio laikotarpio pradžią. 

„Turbūt nesuklysiu sakydamas, kad tai bus, ko gero, gražiausia šventė, su geriausiais atlikėjais – Justinu Jaručiu ir Monique, – šventinį desantą vardijo Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas. – Geriausi vedėjai, gražiausias Kalėdų senelis, šventiniai fejerverkai ir daug šviesų.“

Šventinis koncertas bus transliuojamas per televiziją, todėl visi, bijantys šaltuko, jį galės stebėti savo namuose. Likusiuosius A.Vilčinskas ragino šilčiau apsirengti, o į vietą atvykti ne savu, bet viešuoju transportu. Taip pavyks išvengti spūsčių ir kitų nepatogumų.

„Beje, jei jau prakalbome apie patogumus, tai šventę patogiai galės stebėti ir žmonės su negalia“, – jiems, anot Kultūros skyriaus vedėjo, bus įrengta speciali pakyla.

Koncertui ir kitiems šventiniams renginiams, anot A.Vilčinsko, skirta 160 tūkst. eurų. Eglės įrengimui ir miesto papuošimui – 180 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Linkime Smidtienei kurybines sekmes, kuri ja daug metu lydi ir kad ir toliau dziugintu mus savo isskirtinemis Kaledu eglutemis! Aciu!

Anonimas

Anonimas portretas
pateikit detalią pinigų panaudojimo išklotinę . po jos daug kas su koinę per snukį gautu

Ohoho

Ohoho portretas
Sex sniego pasaka...!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių