Quantcast

Garbės piliečiu tapęs Šaras: tai daugiau nei sportinis įvertinimas

„Miestui. Tėveliams. Šeimai ir „Žalgiriui“, – išvardino Šarūnas Jasikevičius, atsiimdamas Kauno miesto garbės piliečio apdovanojimą. „Žalgirio“ treneris tapo vos trečiuoju po Arvydo Sabonio ir Vlado Garasto krepšinio bendruomenės atstovu, kuriam suteikta ši išskirtinė garbė.

Trečiadienį Kauno rotušėje daug kartų skambėjo „Žalgirio“ ir Šaro vardas.

Per sportinę karjerą 42-iejų Šaras laimėjo ne vieną komandinį ir individualų apdovanojimą – pradedant Eurolygos čempiono ir naudingiausio žaidėjo, baigiant su Lietuvos rinktine laimėtu Europos čempionato auksu 2003-aisiais ar 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronza. Tačiau su sportiniais pasiekimais garbės piliečio medalio kaunietis nelygina.

„Tai tikrai yra viena iš didžiųjų garbių, kurias esu patyręs gyvenime. Stengsiuosi ir toliau garsinti mūsų miestą“, – sakė  Š.Jasikevičius.

Pasak miesto mero Visvaldo Matijošaičio, laureatui apdovanojimas įteiktas ne tik už krepšinio pasiekimus, o už jo rodomą moralinį veidą, meilę šeimai ir miestui.

„Pernai kėlėme plakatą: Šarai, pasilik! Šiemet to nebedarysime. Bet žinome, kad širdyje tu buvai, esi kaunietis, liksi kaunietis. Tau atsiveria didelės karjeros galimybės visoje Europoje. Bet žinok, kad visada būsi laukiamas, o ypač, net neišėjęs kažkur kitur“, – šypsojosi meras.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Paklaustas, kada apsispręs dėl savo karjeros tolimesnių vingių, pats treneris atsakė, tai ketinąs padaryti iki šios savaitės pabaigos.

„Dabar net neturiu, kur laikyti savo trofėjų. Neturiu savo nuolatinių namų, tai, matyt, ir šis apdovanojimas keliaus į tėvelių namus“, – šypsojosi jis.

Š.Jasikevičiaus vedamas Kauno „Žalgiris“ šiemet Eurolygoje užėmė trečiąją vietą.

Tai tikrai yra viena iš didžiųjų garbių, kurias esu patyręs gyvenime. Stengsiuosi ir toliau garsinti mūsų miestą.

Renginio metu taip pat buvo pagerbti LKL čempionais tapę „Žalgirio“ krepšininkai: miestas juos apdovanojo sidabriniais Kauno medaliais, sukurtais specialiai šimtmečio progai.

Pirmadienį Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“, laimėjo seriją 4:1 ir tapo šalies čempionu.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

1997 metais Kauno garbės piliečių paskelbtas kitas garsus Lietuvos krepšininkas – Arvydas Sabonis. Kitas Kauno garbės pilietis Vladas Garastas, dalyvavęs renginyje rotušėje, kreipėsi į Š.Jasikevičių.

„Kalbėjau su kolegomis iš Baltarusijos, tai jie skundėsi, kad Aleksandras Lukašenka už prastus komandos rezultatus juos dviem savaitėm nusiuntė į kalėjimą. Šarūnai, jei tau kada gyvenime nesiseks dėl rezultatų, manau, jau gali būti ramus. Šitas Garbės piliečio medalis tave apsaugos“, – šypsojosi legendinis „Žalgirio“ treneris.

„Gerai, kad gyvename demokratinėje šalyje“, – atšovė Š.Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kauno teršėjui nr. 1 kitų metų rinkimuose nepadės nei nuotraukos su Šaru, nei su arkivyskupu, nei su pačiu popiežiumi. Į mero postą reikia žmogaus, kuris prieš priimdamas svarbius sprendimus atsižvelgtų į miesto bendruomenės nuomonę.

Taigi

Taigi  portretas
Meras griebiasi priemonių savo reputacijai gelbėti. Po sandėrio su Skverneliu dėl Vilniaus miesto šiukšlių deginimo Kaune, mero reputacija gerokai nukentėjusi (smukusi).

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Nereikėtų merui reklamos, Šaras „Garbės pilietį“ būtų tik sapne matęs.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių