Quantcast

Kauno rotušėje pagerbti miestui nusipelnę žmonės

  • Teksto dydis:

Tradiciškai Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo šventės – išvakarėse Kauno rotušėje pagerbti ir apdovanoti Kaunui ir Lietuvai nusipelnę piliečiai.

Vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės apdovanojimų teikimo ir premijų skyrimo tvarkos aprašu ir atsižvelgiant į Kauno miesto savivaldybės apdovanojimų tarybos posėdžio protokolą, 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklais už ilgametį, sąžiningą, profesionalų darbą ir nuopelnus Kauno miestui apdovanoti bendrovės „Kauno autobusai“ darbuotojai Jonas Joniūnas, Alius Makūnas, Vijolė Platačienė.

2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu už ilgametį kūrybos indėlį į teatro meną, nuopelnus Lietuvos kultūrai ir Kauno miesto vardo garsinimą įvertintas dramos ir kino aktorius, režisierius Rimantas Štaras.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniu medaliu už nuopelnus įtvirtinant Kauno miesto savivaldą, įgyvendinant pilietines iniciatyvas ir kuriant miesto įvaizdį apdovanoti Gintaras Gatulis už iniciatyvas kuriant saugią kauniečiams aplinką bei Arvydas Pakštalis ir Brigita Tranavičiūtė – istorikai, ypač daug dėmesio skiriantys Kauno miesto istorijos puoselėjimui ir išsaugojimui.

Šventės išvakarėse už reikšmingus ir neatlygintinus darbus Kauno bendruomenės labui išdalyti ir tradiciniai Kauno apdovanojimai – Gerumo kristalai.

Gerumo kristalu už tai, kad pagelbėjo Vokietijos piliečiui sunegalavus sveikatai, apdovanota Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos bendruomenės pareigūnė Reda Antanavičiūtė.

Šešiolikmetė Lietuvos sveikatos universiteto gimnazijos auklėtinė Gabija Asipauskaitė Lampėdžių pakrantėje padėjo atgaivinti skendusį vyrą.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto penktakursė Justina Gervytė ir Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro auklėtinis, aktyvus skautijos atstovas Mindaugas Ruočkus prekybos centre suskubo gaivinti klinikinės mirties ištiktą 81-erių moterį ir išgelbėjo garbaus amžiaus kaunietės gyvybę.

Gerumo kristalas taip pat atkeliavo į 26-erių kauniečio Egidijaus Staniulio rankas – jis Lampėdžių karjere nėrė į maždaug 4 metrų gylį, kad išgelbėtų skendusią 22 metų merginą, o iškėlęs į krantą ją gaivino, kol atvyko medikai.

Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos kineziterapeutas Dainius Grigaliūnas įvertintas Gerumo kristalu už pagalbą naktį gatvėje klaidžiojusiai vienmarškinei senutei, už tai, kad išgelbėjo nuo smurto artimoje aplinkoje iš namų sprukusią moterį, dar anksčiau jo pagalbos prireikė galimai per eismo nelaimę nukentėjusiai ir šalikelėje gulėjusiai sužalotai kaunietei.

„Pagalbos moterims linijos“ savanoriai Gerumo kristalu pasiūlė apdovanoti savo kolegę – ilgametę savanorę, supervizorę, teisininkę ir 4 vaikų mamą Ingą Jablonskienę – skleidžiančią gėrį, nuoširdžiai išklausančią ir profesionaliai teikiančią emocinę paramą.

Buvęs globėjas, šiuo metu savanoriaujantis projekte „Niekieno vaikai“, Arvydas Linartas turi kilnią misiją – įkvėpti, paskatinti kitus būsimus globėjus, kalbėti ir raginti visuomenę padėti be artimųjų globos likusiems vaikams, suteikti jiems galimybę augti šeimose, o ne valdiškose institucijose. Jis dabar gali didžiuotis ir Gerumo kristalu.

Toks pat apdovanojimas įteiktas ir Kauno miesto istoriją bei karo paveldą puoselėjančios asociacijos „Kauno tvirtovė“ nariui, aktyviam visuomenininkui ir savanoriui Aurimui Petrauskui.

Į apdovanotųjų gretą stojo Senamiesčio vaikų dienos centro vadovė Aušra Žukauskaitė, kurios vadovaujamoje įstaigoje užuovėją randa socialinių, ekonominių ir psichologinių sunkumų prislėgtų šeimų vaikai.

Kauno miesto mero padėkos raštu už sveikesnės visuomenės kūrimą, dalyvavimą socialinės reabilitacijos projektuose rotušėje apdovanota Aurelija Davydavičienė.

Kauno miesto simboliai – Tauriukai – įteikti Jonui Razumui už naujų iniciatyvų skatinimą ir indėlį kuriant Kauno miestą bei Nijolei-Rūtai Ribokienei už ilgametį ir sąžiningą darbą, puoselėjant muzikinę kultūrą Kauno mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai portretas
vicemerė atrodė kaip kaim melžėja prieš kitus, pasipuošusius

mananti

mananti portretas
vis tiek išrinksime .

Kultūros sostinė

Kultūros sostinė  portretas
Ne vicemerė, o anatomijos vadovėlis. Meras gal jai nepasiūlė pažiūrėti į veidrodį. O vertėjo... Visgi nacionalinės šventės renginys, o ne kasrytinis 09:15-11:00 Pasitarimas pas merą su mero pavaduotojais ir Administracijos vadovais.Mūsų dienos kaip šventė. Mūsų šventės kaip kasdienybė...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių