Quantcast

Jaunieji Lietuvos talentai dalyvavo Rotary stovykloje Danijoje

  • Teksto dydis:

Jaunieji Lietuvos talentai savo vasarą pradėjo produktyviai.  Birželio 10 - 17 d. Nacionalinės moksleivių akademijos moksleiviai dalyvavo pažintinėje jaunimo vasaros stovykloje Pietų Danijoje.

Stovyklą organizavo ir moksleiviams dovanojo Kauno Romuvos ir Nordborg Rotary klubai.

Rotary yra savos srities profesionalus vienijanti pasaulinė organizacija, teikianti humanitarinę pagalbą, skatinanti aukštus etikos standartus visose profesijose ir padedanti kurti gerą valią ir taiką pasaulyje. Dar 1934 m. Lietuvoje įkurtos Rotary bendruomenė narius jungia paslaugumas, bendravimas ir bendradarbiavimas bei noras rūpintis kitais žmonėmis.

Jaunimo vasaros stovykla Danijoje -  nebe pirmas bendras Kauno Romuvos ir Nordborg Rotary klubų projektas. Rotary Romuva klubo prezidentas Edvardas Kuodis kalbėjo: “Su Nordborg Rotary klubu esame pasirašę draugystės sertifikatą. Drauge esame nuveikę daug gražių darbų: remiame ARKA neįgaliųjų bendruomenės bičiulius, nuolatos aktyviai dalyvaujame Kauno Solijos vaikų dienos centro veikloje. Šiame centre lankosi vaikai iš remtinų bei socialinių įgūdžių stokojančių šeimų. Su danų rotariečiais prieš trejetą metų organizavome savaitės vasaros stovyklą Solijos centro vaikams. Ši stovykla vaikams, kurie kasdienybėje nemato tiek daug šviesių pavyzdžių ir gerų emocijų, tai buvo nuostabi patirtis.



Daugelis tų vaikų pirmą kartą buvo užsienyje ir pirmą kartą skrido lėktuvu. Stovykla buvo ypatinga ir suteikę labai šiltas emocijas ne tik joje dalyvavusiems vaikams, bet ir mūsų bei danų klubo rotariečiams. Ir štai, praėjusį rudenį susisiekėme su Nordborg Rotary klubo broliais ir sesėmis bei nusprendėme vėl drauge organizuoti vasaros stovyklą. Tik šį kartą pakoregavome stovyklos dalyvių atrankos kriterijų - į ją pakvietėme gabius, aktyvius Lietuvos jaunuolius. Norėjome paskatinti juos ir toliau siekti mokslo aukštumų.”

Tad ir šiais metais stovykloje moksleivių laukė įtempta, tačiau smagi dienotvarkė:  jie viešėjo Sonderborgo mieste, susitiko su mere, valdžios atstovais, kurie ne tik supažindino su savo vykdomais projektais, tačiau kartu su moksleiviais diskutavo apie klimato kaitą ir kaip kiekvienas jaunas žmogus gali prisidėti prie teigiamų pokyčių šioje srityje.

Akademikai aplankė Unesco užregistruotą Visatos mokslų parką, taip pat ir inžinerines įmones, tokias kaip aukštųjų technologijų įmonė „Linak“ ar technologijas įvairioms pramonėms šakoms tiekianti bendrovė „Danfoss“. Moksleiviai laiką leido ir svarbiausiose su jaunimo išsilavinimu susijusiose vietose: Pietų Danijos universitete (SDU), modernioje miesto bibliotekoje.

„Stovyklos metu sugebėjome suderinti ir pramogas, ir mokslą. Turėjome galimybę ne tik išbandyti golfą, lazerių erdvę, kartingus, tačiau galėjome į kasdienybę pažvelgti per mokslo prizmę, diskutuoti, atrasti. Įgavome daug nuostabios patirties, kuri tikrai praplėtė mūsų akiratį. Taip pat geriau pažinome ir kitą kultūrą, nes gyvenome danų šeimose. Esame dėkingi Kauno Romuvos ir Nordborg Rotary klubams už galimybę pasisemti naujų žinių, kurias ir parsivežėme į Lietuvą“, - savo įspūdžiais iš kelionės dalinosi moksleiviai.

Ši patirtis moksleiviams atvėrė naujus horizontus ir leido susipažinti su Danijos kultūra iš paties šalies vidaus.

Nuoširdus bendravimas ir žingeidumas moksleivius lydėjo visos stovyklos metu, todėl šios aktyvios savaitės dalyviai grįžo kupini gerų emocijų, pozityvių patirčių ir naujų įdomių pažinčių.

Kauno Romuvos ir Nordborg Rotary klubų draugystė tęsis toliau ir, tikimąsi ateityje suorganizuoti dar ne vieną šaunų projektą, skatinantį žmones kurti, dalintis, būti rūpestingais ir atsakingais savo šalies piliečiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių