Quantcast

Romainių gyventojai keikia kačių nuodytoją: žinok, esi stebimas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Romainių gyventojus vienijančioje feisbuko grupėje pasklido informacija apie nuodijamus gyvūnus.

„Sveiki, kaimynai! Šiąnakt buvo nunuodytas mūsų šeimos narys –  mylima katytė. Apie didžiulį liūdesį net ir kalbėti nereikia, todėl norime įspėti visus labai labai saugoti savo mylimus augintinius“, – skaudžia patirtimi pasidalijo Ingrida ir paragino išlikti budriais.

Pasak moters, Romainių veterinarijos klinikoje ji išgirdo, tai tai jau ne pirmas toks atvejis šioje gyvenvietėje.

„Saugokite savo keturkojus draugus!!! Pasirodo, yra parazitų, kurie lengva ranka barsto nuodus ir žudo kitas gyvybes“, – rašė augintinio netekusi moteris ir pridėjo: „O tau, parazite, kuris taip darai, iš visos širdies linkiu gyvenimo nuodų, nuo kurių nepadės nei vaistai, nei lašelinės! Žinok, esi stebimas.“

Asociatyvi skaitytojo nuotr.

Šis įrašas feisbuke sulaukė vietinių gyventojų dėmesio. Vieni baisėjosi tokiu piktavalių elgesiu kaimynystėje, kiti teigė, kad naminiai gyvūnai turėtų būti laikomi namuose.

„Vajė, kaip gaila. Užuojauta. Žmonės visai nužmogėjo. Jei žinote kas taip daro, reikia kreiptis į tinkamas institucijas“, – paragino Aura.

„Koks siaubas! Turiu katiną ir man sunku skaityt tokias istorijas. Labai užjaučiu jus dėl šeimos nario netekties. Taip, yra čia nemažai parazitų, kurie nekenčia gyvūnų, na bet žudyt... Čia jau dugnas visiškas. Pabūsiu bjauri, bet nieko gero tokiam antžmogiui nepalinkėsiu, o tik atvirkščiai“, – antrino ir Laura.

Čia jau dugnas visiškas.

„Mačiau Lubinų g. yra ir faršo primėtyta, tai galimai gali būti su nuodais“, – įspėjo kaimynus ir Joana.

„Liūdna. Taip daryti nereikia. Parašysiu kitą istoriją. Turi kiemą, bet neturi gyvūnų. Tačiau kiekvieną dieną (patikinu kiekvieną dieną) turi susirinkti kačių kakučius iš savo kiemo, prie mašinų, terasoj, visur… iš pradžių buvo vienas, bet, panašu, kad kompanija didėja. Numyžta žolė. Ko jie čia ateina – nežinia, nes maisto jie tikrai neranda. Tvora yra iš visų pusių, bet būna per tvorą peršoka ar atranda kokį tarpelį. Ką tokiu atveju daryti? Malonumo 0. Pamąstymui – jei jau tokios visos Romainių katės naminės, tai gal jos namie tegul ir būna?“ – kitokią nuomonę išdėstė Evelina.

Už gyvūnų nepriežiūrą ir žiaurų elgesį – baudos

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad už Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo bei kitų tvarkų pažeidimus asmenys baudžiami bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Už žiaurų elgesį su gyvūnu, gyvūno kankinimą baudžiama nuo 150 iki 2 tūkst. eurų.

Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 900 iki 3200 eurų. 

Nusižengus pakartotinai asmuo baudžiamas bauda nuo 2200 iki 6 tūkst. eurų.

Už aukščiau išvardintus nusižengimus, t. y. žiaurų elgesį su gyvūnu, gyvūno kankinimą, privaloma skirti gyvūnų konfiskavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas.

vladas. portretas
Man keista,kad taip mylintys gyvūnus,paleidžia klajoti po kitus kiemus ir daržus.Pažystu vieną bobutę,kuri savo katinėlį už pavadėlio vedžioją.Va,tai tikrai jį myli.Jūs visi šunėkų ir kačių turėtojai,nesišvaistykite tą vadinamą meilę jiems.Jei mylite,tai neleisite kituose kiemuose šikti

Apie Romainius

Apie Romainius portretas
Kaip gyvenantis Romainiuose daugiau nei 30 metų, baisiuosi į ką virsta šis rajonas... iš nedidelio mikrorajono, kur visų katės ir šunys lakstė palaidi (na nesakau, kad tai jau visiškas gėris), kas antras namas turėjo tvarte mūkiančią karvutę ir pan. pavirtom į piktų ir pagiežingų super mamyčių ir kačių nuodytojų kloaką. Didžiausia problema tapo kakutis, dėl kurio reikia naikinti gyvūnus, prakeikinėti gyvūnų šeimininkus... įsivaizdyokit, jei jūsų kaimynad būtų įsirengęs skerdyklą, vestuvių balių salę, kojinių fabrikėlį arba naktimis prie langų triukšmą keltų tralai su automobiliais arba fūros... perėjom nuo vieno kraštutinumo prie kito...

Pf

Pf portretas
Katė nepalieka savo reikalų neužkastų. Tai tie komentarai, kad randa ant pievutės... nusišnekėjimas. Mūsų katinas visada atlieka reikalus tik namuose, dėžutėje. Į lauką katei reikia iš prigimties, medžiotojo instinktas. Jei katinas jaučia tokį poreikį, tai jis bus kaip kalėjime, jei neišleisi. Esu turėjusi naminukių, kurioms užtekdavo ant palangės aplingą stebėt, bet daigeliui kačių instinktai liepia ieškot nuotykių, net kastuotoms. Šuo ir katibas nelyginami, nes iš esmės katė kitokia... ir bet kokiu atveju, tai niekaip nepateisina žiauraus nuodijimo
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių