Quantcast

Rokai atsikvėps šį rudenį

Antrus metus Marijampolės plentu riedantys vairuotojai dėl remonto darbų rieda aplinkkelį žyminčių rodyklių kryptimi. "Uždarė dar ir Rokelių pervažą. Ženklai sudėlioti taip, kad net ir vietiniai nesupranta, kaip važiuoti", – guodėsi Rokų gyventoja.

Uždarė pervažą

Šiuo metu Kauno rajone, greta Ražiškių kaimo, per geležinkelį nutiestas viadukas apspistas ryškiaspalviais drabužiais vilkinčių darbininkų. Prie tokio vaizdo Rokų gyventojai arba dažniau Marijampolės plentu važiuojantys žmonės jau pripratę, tačiau į redakciją paskambinusieji skundėsi dabar patiriantys dar daugiau nepatogumų.

"Ryte giminės atvažiavo svečiuotis, o vakare jau neturėjo kaip išvažiuoti. Net nežinome, kiek ilgai bus uždaryta Rokelių pervaža, kada baigsis darbai ties viaduku", – informacijos stoka skundėsi Rokuose gyvenanti moteris.

Nuo gegužės sustabdytas eismas per geležinkelio viaduką šalia ką tik suremontuoto Jiesios tilto. Gyventojų netikėtumui uždaryta ir Rokų geležinkelio pervaža. Darbai aplink Rokus vyksta Kauno savivaldybės ir "Lietuvos geležinkelių" užsakymu.

"Šiuo metu yra vykdomi "Rail Baltica" projekto geležinkelio ruožo Rokai–Palemonas–Kaunas rekonstrukcijos darbai, dėl kurių šiuo metu uždaryta ir Rokų geležinkelio pervaža", – informavo "Lietuvos geležinkelių" Komunikacijos departamento atstovė Inga Čiuberkytė.

Net nežinome, kiek ilgai bus uždaryta Rokelių pervaža, kada baigsis darbai ties viaduku.

Tvarkys gatvę

Pasak jos, už darbų vykdymą atsakingas projekto generalinis rangovas bendrovė "Hidrostatyba". Rangovas turi leidimą uždaryti geležinkelio pervažą, kuris yra suderintas su Kauno miesto ir rajono savivaldybėmis.

"Pervaža bus uždaryta iki spalio 16 d. Šiais metais daugiau "Rail Baltica" darbų, kurie turėtų įtakos Kauno ir Kauno rajono gyventojų susisiekimui, nenumatyta", – paaiškino I.Čiuberkytė.

"Lietuvos geležinkelių" atstovė siūlė atkreipti dėmesį, kad automobiliais važinėjantiems Kauno miesto ir rajono gyventojams  įtakos gali turėti ne tik geležinkelių projektai, bet kartu ir tokie, kaip šiuo metu lygiagrečiai "Rail Baltica" vykdomi Kauno pietrytinio aplinkkelio, gatvių rekonstravimo ir pėsčiųjų tunelio įrengimo prie Amalių geležinkelio pervažos, projektai.

Kauno savivaldybė patvirtino, kad iki spalio vidurio planuojama sutvarkyti Rokelių gatvės dalį nuo Kauno rajono ribos iki Rokelių pervažos. Spalio viduryje, kai darbus baigs geležinkeliečiai, bus imamasi likusios atkarpos nuo pervažos iki Marijampolės plento tvarkymo.

Sudėtinga situacija

Taip jau susiklostė, kad Rokų gyventojams tenka antrus metus laukti, kada galės normaliai važinėti Marijampolės plentu. 2016 m. gegužę pusei metų uždarytas Jiesios tiltas.

Kelis mėnesius gyventojai pasidžiaugė, o po kelių mėnesių technika ir darbininkai vėl sugrįžo – buvo pradėtas šalia tilto ėjusio viaduko remontas. Vairuotojai stebėjosi, kodėl viaduko nebuvo galima remontuoti tuo pat metu, kai statybininkai statė vos už kelių šimtų metrų esantį tiltą per Jiesią.

Savivaldybės atstovai situaciją aiškino keistai susiklosčiusia šių objektų priklausomybe. Viadukas pastatytas Kauno rajono teritorijoje, tačiau dar anksčiau buvo įregistruotas kaip miesto nuosavybė. Kauno valdžia nenorėjo finansuoti projekto, vykdomo už miesto ribų.

Galiausiai sutarta, kad Lietuvos automobilių kelių direkcija skirs pinigų statiniui atnaujinti, savivaldybė imsis šių darbų, o vėliau perduos viaduką direkcijai. Vienu metu suremontuoti abiejų statinių nebūtų pavykę ir dėl kitos priežasties. Jau statant tiltą, iškilo nenumatytų techninių problemų, todėl ir ruošiantis viaduko remontui projekte teko keisti kai kuriuos techninius sprendinius.

Rekonstruojant viaduką, planuojama sutvarkyti ir praplatinti šalitilčius, įrengiant naujus cinkuotus kelio atitvarus, naują hidroizoliaciją, kelio dangą. Taip pat ketinama įrengti naują apšvietimo tinklą. Rekonstrukcijos darbus atlieka bendrovė "Kauno tiltai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalbėtojas

Kalbėtojas portretas
Rokai, Rokai, o kas iš to , kad dejuojate ........... tik pasijuoks miesto valdžia. Jiems nerūpi šie miesto pakraščiai. Reikėtų visiems vienytis ir neleisti visko griauti.

Audrius

Audrius  portretas
Mano tėvai gyvena Rokuose , tai jie negali Senajiesio gatve nueiti į parduotuvę nusipirkti duonos, nes toks purvas ir mašinų važiavimas, kad sutikus nėra kur dėtis. Važiuoju ir nuvežu į parduotuvę senukus . Per purvą ir netvarkas neįmanomas gyvenimas. Gelbėkit senukus......

Ramūnas

Ramūnas portretas
Pradėjo statyti namą Rokuose, bet jau gailimės. Užmirštas kraštas. Nėra nei gero seniūno, nei geros miesto valdžios.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių