Quantcast

Rinkimų dieną prie balsadėžių traukiantys kauniečiai pasidalijo įspūdžiais

Prasidėjus Seimo rinkimams kauniečiai nuo pat ryto ėmė traukti rinkimų apylinkių link. Prie kai kurių nusidriekė eilutės dar iki joms atsidarant.

Kauno Jono Pauliaus II gimnazija šį sekmadienį – itin lankomas objektas. Joje įsikūrė net trys rinkimų apylinkės.

Mokyklos patalpų išdėtymas yra labai dėkingas, atsižvelgiant į antkoronavirusinius reikalavimus, kad pabalsavę rinkėjai galėtų išeiti kitu keliu nei atėjo.

Iki pietų balsavusiųjų, kuriuos pakalbinome, nuotaikos –ramios gal net pakilios. Visi pašnekovai tvirtino, kad rinkimų dieną galvos sukti, ką rinktis, nereikėjo. Iš anksto buvo apsisprendę, kam atiduoti savo balsą. Iš iš anksto reiškia dar prieš praėjusius Seimo rinkimus.

„Balsuoti yra pareiga. Ne visada balsuoju „už“, kartais „prieš“, bet balsuoti visada ateinu“, – sakė kaunietė Lina, balsavusi Šilainių apygardos Ąžuolo rinkimų apylinkėje.

Ji kalbėjo, kad lengva buvo apsispręsti. Net nesivargino gilintis į kandidatų pažadus, partijų programas. „Per tiek gyvenimo jau jau įsigilinta. Patirtis parodo visas programas“, – teigė viena kaunietė, neslėpusi, kad kai kurie kandidatų pažadai suveikė atvirkščiai nei tikėjosi jų dalytojai: ne suviliojo, o tiesiog prajuokino.

Moteris neslėpė neįsivaizduojanti, kaip nubalsuos Kaunas, kokie bus galutiniai rezultatai – tai yra, kaip atrodys naujasis Seimas. „Šįkart – didelė intriga, bet miegoti eisiu ramia širdimi“, – šypsojosi gerai nusiteikusi pašnekovė. Ji nenaktinės ir nelauks rezultatų. Atsikels ryte ir pasižiūrės, kai jau viskas bus aišku.

„Nuotaikos labai geros. Nėra jokių eilių. Jose niekada nesmagu laukti“, – sakė  kitas šilainišis Rimas. Ir jis ir kartu atėjusi balsuoti Danguolė stengiasi nepraleisti nė vienerių rinkimų. 

„Visą laiką balsuojame už tuos pačius“, – už abu užtikrintai atsakė Danguolė. Paklausti, ko tikisi iš naujojo Seimo, pašnekovai susimąstė. „Per tiek laiko šiandien partijų turėjo būti žymiai mažiau. Trys ar penkios. Dabar - partijų daug. Mažai kas pasikeitė ir vis kuriasi naujos“, – politinio stabilumo ir solidumo pasigedo kaunietis.

Kita kalbinta rinkėja užsiminė ne tik apie stabilumą, bet ir apie svarbių projektų, sumanymų tęstinumo būtinybę.    

„Balsavau už tuos pačius. Labai patiko darbai. Neturiu, ko slėpti. Aš už dabar esančius valdžioje. Jie turėtų būti bent tris kadencijas. Ketveri metai per trumpas laiko tarpas, kad būtų galima įgyvendinti visus sumanymus. Tam reikia stabilumo. Jeigu ateis nauji, imsis savo politikos, bus nutraukti pradėti darbai. Reikia tęstinumo“, – dėstė Genutė.

Šilainių apygardos Ąžuolo rinkimų apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Rima Kalinauskaitė portalui kauno.diena.lt teigė, kad rytas – ramus. Rinkėjų jau buvo prisirinkę prieš atidarant apylinkę. Anot jos, žmonės ateina susikaupę, užtikrinti, nesiblaško, nepasitaikė jokių pykčių, nesusipratimų.

„Tendencijos – panašios kaip ir per kitus rinkimus. Septintai valandai ryto ateina balsuoti tie, kuriems aktualu anksti balsuoti. Tvarkosi reikalus. Kai atėjome, jau buvo žmonių, kurie laukė. Jau buvo eilutė“, – pasakojo R. Kalinauskaitė.

Ateinančias balsuoti poras ji iš karto perspėja, kad neitų kartu į kabiną. „Matijošaitis taip darė, bet, suprantate, negalima. Jeigu kas neaišku biuletenyje, klauskite, visada padėsime“, – sakė pirmininkė, porai paaiškinusi balsavimo tvarką. Kokios pagalbos prireikia? Pavyzdžiui, turi pagalbos priemonių prasčiau matantiems asmenims.   

Rinkimų apylinkė turi pasiruošusi ir kaukių, jeigu ateitų rinkėjas, kuris jos neturi. „Kol kas nepasitaikė nei vieno tokio. Visi ateina su kaukėmis, o nemažai ir su pirštinėmis, savo tušinukais“, – teigė R. Kalinauskaitė.

Ji pati balsavo iš anksto, nes dirba vsai kitoje apylinkėje ir apygardoje nei yra priskirta balsuoti pagal deklaruotą gyvenamąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Pirmąkart' čiui

>Pirmąkart' čiui portretas
Gerai, kad tik "pirmąkart" apsižioplinai- straipsnis pateiktas 20,00, t.y. po balsavimo vietų uždarymo, tad gali "pasiduoti" agitacijai, jei neturi savo nuomonės.....

Tai

Tai portretas
Genutei: dar ir šiaip dalį pensijos pervesk "Valstiečiams", vadas turės už ką kokiai siuvėjai mašiniuką išnuomoti.

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
gyvenu Kaune zaliakalny,davatkos visos kaip vienos uz konservus ir taskas....man baisu...
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių