Quantcast

Paaiškėjo, kas tapo naująja M. K. Čiurlionio dailės muziejaus vadove

  • Teksto dydis:

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus vadove antradienį išrinkta Vytauto didžiojo universiteto Menų fakulteto dekanė, Kauno tarybos narė, „Vieningo Kauno“ atstovė Ina Pukelytė.

Kaip BNS patvirtino Kultūros ministerijos atstovė spaudai Jana Mikulevič, I. Pukelytė galutinėje atrankoje Kultūros ministerijoje varžėsi su dar dviem kandidatais. Iš viso paraiškas konkurse buvo pateikę penki asmenys.

Mero Visvaldo Matijošaičio visuomeninio rinkimų komiteto atstovė šiuo metu Kauno taryboje vadovauja Švietimo ir kultūros komitetui. Sekmadienį vykusiuose naujuose savivaldos rinkimuose ji nedalyvavo.

Naujoji muziejaus vadovė šiose pareigose turėtų pakeisti istoriką Osvaldą Daugelį, jis muziejui vadovavo nuo 1992-ųjų.

Muziejus – seniausias Lietuvos dailės muziejus, jis įkurtas 1921 metais Kaune. Jame saugoma apie 400 tūkst. eksponatų. Čia eksponuojamas vieno žymiausių Lietuvos dailininkų Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybos palikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadybos

Vadybos portretas
Zinios, jei taikomos teisingai, gali pritraukti lsnkytoju, bet muziejuje reikia ne tik pritraukti, o suvokti apie mena - juk tai salies atstovavimas.Labai zemas lygis tokios vadoves, bet idomu, kokiais kriterijais vadovavosi komisija.Kauno kulturai vadovaus nuo kulturos toli esantys zmones.

cia ji

cia ji portretas
okupavo kauno kamerini teatra ir išėdé jo ikureja Rubinova? ai ai nelabai grazu

Kaunietis

Kaunietis portretas
Man ši marginališka moteris atrodo kiek keistokai. Savo reformomis ji vos nesužlugdė dramos teatro sukiršindama jo kūrybinį kolektyvą, nepritapo ir VDU. Gerai, kad Krabas davė jai darbą ir priglaudė po savo sparnu. Putinaitė apkakojo Salomėją Nėrį, Vanagaitė apkakojo visus Lietuvos partizanus, manau, ši naujoji muziejaus vadovė seks jų pavyzdžiu ir negailės pastangų kakoti ant Čiurlionio. Sėkmės dar vienai lietuvos patriotei.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių