Quantcast

„Rekviem“ atsisveikinimo namai: paslaugų prieinamumas – para nemokamai

  • Teksto dydis:

Galimybė su artimuoju atsisveikinti jaukioje ir šviesioje aplinkoje, visapusiška pagalba organizuojant atsisveikinimą ir laidotuves netekties skausmo nesumažina, bet rūpesčių pasidalijimas padeda lengviau pakelti gyvenimo išbandymus ir palieka šiltesnių akimirkų.

Perimti reikalų naštą

„Dažnai po laidotuvių sulaukiame klientų atsiliepimų, kad niekada neįsivaizdavo, kokią stiprią įtaką reakcijai į sukrečiančius praradimus, emocijoms net ir per akistatą su mirtimi turi šviesi, maloni aplinka ir šiltas aptarnavimas. Būtent tokie atsiliepimai mums ir padeda suprasti, kad einame teisinga linkme ir kokiems dalykams turime skirti išskirtinį dėmesį“, – kalbėjo „Rekviem“ atsisveikinimo namų administracijos vadovė Karolina Jancevičiūtė.

Šios bendrovės paslaugos skirtos tam, kad artimieji turėtų daugiau laiko sunkiems, tačiau prasmingiems ir būtiniems momentams: susivokti savo jausmuose, pabūti su artimaisiais, atsisveikinti su netektu mylimu žmogumi, palydėti jį, gedėti ir galų gale nurimti.

„Svarbiausia mūsų misija yra kiek įmanoma palengvinti likimo smūgį patyrusių žmonių skausmą, padėti tuomet, kai jiems kyla daugiausia klausimų“, – sakė K. Jancevičiūtė.

„Rekviem“ siūlo kokybiškas laidojimo paslaugas už prieinamą kainą.

Artimieji į laidojimo paslaugų įmonę kreipiasi iš karto po netekties, dažniausiai sutrikę ir esantys nežinioje. Ką daryti toliau, nuo ko pradėti organizuoti laidotuves, ką daryti po jų ir pan.?

„Rekviem“ personalas pasiruošęs nuimti kuo didesnę naštą nuo artimųjų pečių, perimdamas organizavimo klausimus, sukurdamas lengvą ir šviesią atmosferą paskutiniam atsisveikinimui ir suteikdamas kuo daugiau aiškumo velionio artimiesiems sudėtingoje ir emocingoje situacijoje.

„Iš buvusių klientų padėkų ir atsiliepimų suprantame, kad stiprus ryšys su klientais, nuoširdumas, palaikymas, patarimai, kitokia pagalba žmonėms yra ne mažiau svarbūs nei suteiktos paslaugos. Laidojimo tradicijos ir laidotuvių kultūra Lietuvoje keičiasi labai lėtai, didžioji dalis žmonių laidotuves vis dar tapatina su itin nemaloniu reiškiniu ne tik dėl netekties skausmo, bet ir dėl laidotuvių organizavimo eigos ir atsisveikinimo aplinkos. Mes šią patirtį bandome keisti į šviesiąją pusę“, – pastebėjo K. Jancevičiūtė.

Parama ir detalės

„Rekviem“ teikia visas laidojimo paslaugas, pradedant nuo velionio kūno paėmimo visą parą iš bet kurios Lietuvos vietos, tęsiant dokumentų tvarkymu, atsisveikinimo ceremonijų organizavimu, velionio kūno paruošimu ir aprengimu, balzamavimu, kapavietės paruošimu, kremavimu, transportavimu į Lietuvos krematoriumą Kėdainiuose, išlydėjimu į kapines.

Jonavos g. 41A yra įrengtos keturios skirtingos atsisveikinimo salės. Trys iš jų turi didelius panoraminius langus, pro kuriuos atsiveria nuostabus vaizdas į greta tekančią Nerį. Kiekviena salė turi atskirą išėjimą į paupį. Salės – skirtingų dydžių ir spalvų, kad klientai galėtų išsirinkti sau priimtiniausią variantą.

„Rekviem“ gali pasiūlyti vieną didžiausių urnų, karstų ir velioniams skirtų drabužių pasirinkimų. Tiek vienetinių Lietuvos menininkų kurtų urnų ar drabužių, tiek tradicinių klasikinių variantų.

„Pasirūpiname visomis atsisveikinimo ceremonijos detalėmis: užsakome kliento norimų gėlių kompozicijų, pageidaujamų muzikos atlikėjų, pasirūpiname velionio nekrologu, nuotraukų filmuku, užkandžiais ir artimųjų pavėžėjimu, jei jis aktualus. Padedame žmonėms įvairiais kitais klausimais: dėl emocinės ir psichologinės pagalbos, paramos, ką daryti su velionio daiktais, kur kreiptis religiniais, teisiniais klausimais po netekties“, – vardijo „Rekviem“ atstovė.

Pagalba: viena salių, užsisakant atsisveikinimo su artimuoju paslaugas, parai suteikiama nemokamai. („Rekviem“ nuotr.)

Pagrindinės vertybės

Didžiausi „Rekviem“ pranašumai atsispindi bendrovės vertybėse: pagarba, empatija, profesionalumas.

„Šie principai išlaikomi kiekviename žingsnyje. Atsisveikinimą stengiamės organizuoti ne tik su pagarba velioniui ir jo artimiesiems, bet ir suprasti pastarųjų emocijas, duoti pakankamai laiko tylai, suteikti atskirą saugią erdvę sunkiai valdomoms emocijoms išlieti ir įsigilinti, suprasti, kokios paramos, kokių paslaugų iš tiesų reikia klientams, – netekties akivaizdoje artimiesiems ne visuomet paprasta patiems priimti sprendimus“, – atkreipė dėmesį K. Jancevičiūtė.

Klientai ne visuomet pagalvoja apie tam tikras smulkmenas, kurios itin stipriai prisideda prie jaukesnės ir lengvesnės laidotuvių atmosferos, todėl profesionalų patarimai ir priminimai – laiku ir vietoje.

„Pavyzdžiui, vaizdo siužetas, sudarytas iš velionio nuotraukų, atsisveikinimui suteikia asmeniškumo ir sukelia šiltų emocijų susirinkusiems atsisveikinti. Velionio gyvenimo akimirkos skatina žmones kalbėtis ir dalytis prisiminimais, o tai padeda paleisti sunkias emocijas“, – teigė pašnekovė.

Didesnėms laidotuvėms patariama rinktis asistento paslaugą, kuri pasiteisina. Artimieji gali visą laiką skirti atsisveikinimui ir į jį susirinkusiems žmonėms, kol asistentas profesionaliai koordinuos visus einamuosius procesus ir viskuo pasirūpins.

Para nemokamai

„Rekviem“ atstovai įsitikinę, kad galimybė atsisveikinti su artimuoju jaukioje modernioje aplinkoje neturėtų būti tapatinama su brangiomis paslaugų kainomis.

„Mūsų paslaugų įkainiai yra labai konkurencingi. Kai kurios mūsų paslaugos yra net gerokai pigesnės nei kituose laidojimo namuose. Pavyzdžiui, minimalus ekonominis paslaugų paketas, į kurį įeina velionio kūno paėmimas Kaune, transportavimas į Lietuvos krematoriumą Kėdainiuose, kremacija, metalinė kapsulė ir kremuotų palaikų pristatymas į Kauną, kainuoja 500 eurų“, – skaičiavo K. Jancevičiūtė.

Atsisveikinimo salė su vaizdu į Nerį už parą – 150 eurų. Tai vieni žemiausių įkainių Kaune.

Įvertinusi tai, kad praėjusiais metais klientai neretai rinkosi minimalų paslaugų variantą, pavyzdžiui, dažnai nepageidavo į ceremoniją įtraukti atsisveikinimo su urna ar prie karsto, reaguodama į ekonomikos situaciją, bendrovė pradėjo siūlyti platesnį paslaugų spektrą, tačiau užtikrino kuo mažesnę kainą.

Be to, atsisveikinimo su artimuoju paslaugas užsakantiems klientams vieną iš atsisveikinimo salių parai „Rekviem“ siūlo nemokamai. Tegul bendros kylančių kainų tendencijos nesutrukdys žmonėms gražiai ir pagarbiai atsisveikinti su artimuoju.


„Rekviem“ atsisveikinimo namai

„Rekviem“ atsisveikinimo namai įsikūrę Jonavos g. 41A, Kaunas.

Patogus susisiekimas, nemokama parkavimo aikštelė.

Kontaktinis tel. užsakymams ir konsultacijoms visais klausimais, kilusiais po artimojo netekties, bet kuriuo paros metu: 19211.

Daugiau informacijos taip pat rasite https://kaunas.rekviem.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seniokas

seniokas portretas
He he he... Para nemokamai, bet sekanti - trigubai...

Anonimas

Anonimas portretas
įdomu, ar vyriausybė jau kompensuoja, ar dar tik kompensuos pigumą?

Sss

Sss portretas
Idiotiskas pavadinimas lietuvinti lotyniskus zodzius. Vien del to nenaudosiu niekada.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių