Quantcast

Raudondvaris turės šiuolaikinį stadioną

  • Teksto dydis:

Raudondvario gimnazijos modernizaciją Kauno rajono savivaldybė pradėjo nuo sporto infrastruktūros kūrimo. Pernai čia buvo įrengtas šiuolaikinis sporto aikštynas, o neseniai vietos bendruomenė turėjo galimybę susipažinti su naujojo stadiono projektu.

AB „Nebrau“ vadovas Vaidas Tamošiūnas pasakojo, kad su Didžiąja ir Atgimimo gatvėmis besiribojantis sklypas yra gana sudėtingas, tačiau jame pavyko suprojektuoti tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną.

„Kauno rajono savivaldybė ruošiasi rekonstruoti gimnazijos pastatą, todėl buvo svarbu atsižvelgti ir į būsimą mokyklos architektūros išraišką“, – aiškino sprendinius V.Tamošiūnas. Vienu iš atsikartojančių abiejuose objektuose elementų bus pilkos vertikalios metalo lamelės. Betoninės tribūnų konstrukcijos su rudai raudonomis žiūrovų kėdėmis ateityje turėtų atsikartoti ir gimnazijos klinkerio fasade.

Projektas bus įgyvendintas dviem etapais: per pirmą bus įrengta futbolo aikštė su dirbtine danga ir atviromis žiūrovų tribūnomis, per antrą – pastatytas dengtas žiūrovų tribūnų pastatas su pagalbinėmis patalpomis, sutvarkyta aplinka, pasodinti želdiniai.

Stadionas bus 1 500 sėdimų vietų: 1 000 atvirų ir 500 dengtose tribūnose. Teisėjams, žaidėjams ir žurnalistams suplanuotos atskiros zonos.

Visus naujus sporto paskirties statinius numatyta atitverti ažūrine tvora. Į stadioną žiūrovai pateks per ketverius rakinamus vartelius. Stadionas bus tinkamai apšviestas, jame įrengtos kamuolių gaudyklės, vaizdo stebėjimo kameros. Rungtynių informaciją bus galima matyti švieslentėje.

Aptarnaujančiam transportui įvaža numatyta iš pietrytinės pusės. Automobilių aikštelę žiūrovams planuojama įrengti kitoje gatvės pusėje esančiame sklype.

Meras V.Makūnas pabrėžė, kad nauja sporto infrastruktūra tarnaus vietos bendruomenei. Stadionas bus gyvas, nes juo norėtų naudotis ir sėkmingai Lietuvos futbolo čempionate Kauno rajonui atstovaujantis „Hegelmann“ futbolo klubas.

Projekto pristatyme dalyvavęs „Hegelmann Transporte“ generalinis direktorius Tomas Jurgelevičius palankiai įvertino Kauno rajono savivaldybės pastangas kurti sporto infrastruktūrą ir teigė, kad klubas yra suinteresuotas ugdyti jaunus žaidėjus, šiam tikslui galėtų puikiai pasitarnauti ir Raudondvario stadionas.

Savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius tvirtino, kad parengtą projektą bus galima pradėti įgyvendinti jau šios vasaros pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gadeikis vietinis

gadeikis vietinis portretas
Tai vaikams jau nebus kur pažaist.

Pilietis

Pilietis portretas
Gal pirma gimnaziją renovuokit ...jau 3-4 projektus matėm , pažadus girdėjom....per paskutinius 20 metų ...

Joris

Joris portretas
Bus naujieji vasiukai.Jau 15m.kai žada pastatą gimnazijos renovuoti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių