Quantcast

Raudondvaris dviratininkus ir pėsčiuosius pasitinka neapšviestu kliūčių ruožu

Raudondvarį iš Kauno pusės pasiekus dviračių taku toliau tenka riedėti arba važiuojamąja kelio dalimi, arba važiuoti ne itin saugiu takeliu šalia šlaito. Seniūnė teigė, kad jau parengtas projektas šioje atkarpoje įrengti dviračių ir pėsčiųjų taką, tačiau jam įgyvendinti kol kas neskirta pinigų.

"Grįžus vėlai po darbo nuo stotelės tenka eiti pėsčiųjų taku šalia kelio. Ten tamsu nors tu ką, laimei, turėjau telefoną – juo pasišviečiau", – pasakojo į portalo kauno.diena.lt redakciją paskambinusi raudondvariškietė.

Pėsčių gyventojų ir dviratininkų suformuotas takas, anot jos – maždaug 1,5 km ilgio. Jis driekiasi iki tilto per Nevėžį ir dar už jo stotelės link.

Nepaisant apšvietimo trūkumo, pasakojo moteris, takas – nelygus, jį išgriaužęs nubėgantis vanduo. Atsiradę giloki grioveliai, ypač pavojingi dviratininkams. "O juk norisi ir pasivaikščioti, ir pasportuoti", – kalbėjo skaitytoja.  

Anot jos, vasarą vaikai tuo taku mėgsta važinėti dviračiu iki koldūninės, kebabinės. Naudojasi ir pro miestelį pravažiuojantys dviratininkai. "Žinantys perspėja vieni kitus, kad ten yra kliūčių. Gali lengvai nučiuožti nuo šlaito", – dėstė moteris. 

"Mylim Lietuvą, niekur nesiruošiame iš jos važiuoti, tik reikia šiek tiek dar ją pasitvarkyti, pavyzdžiui, sujungti dviračių takus su Kulautuva, kitomis aplinkinėmis vietovėmis", – tikisi skaitytoja.

Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad ši bėda žinoma, yra paruoštas dviračių tako įrengimo projektas, tačiau tenka laukti, kol tam bus skirtas finansavimas.

"Ten pėsčiųjų ir dviračių tako visai nėra. Yra parengtas projektas, darbus žadama pradėta antrame metų ketvirtyje. Kol kas visi dviratininkai važiuoja važiuojamąja kelio dalimi, o atsargesni naudojasi už kelio atitvarų pramintu takeliu", – pasakojo seniūnė, patvirtinusi, kad nuokalnėje esantį takelį gadina šlaitu žemyn nubėgantis vanduo.    

Lietuvos dviratininkų bendrija trūkstamą dviračių tako jungtį nuo Nevėžio tilto iki nusukimo į Šilelio kaimą prieš Raudondvarį vadina labai svarbia Kauno ir Kauno rajono dviračių mėgėjams. "Dabar ten siauras judrus kelias, pavojinga ir nepatogu patekti į dviračių taką link Kulautuvos", – teigė atstovai.

Dar laukiama įrengiant ir kitų dviračių tako atkarpų mieste ir rajone.


Šiame straipsnyje: Raudondvarispėstiejidviratininkaidviračių takaskeliassusisiekimasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Paplojam

Paplojam portretas
dar kartą MakUnui !

ogi

ogi portretas
Visus pinigus2017 m skirtus rajono keliams tvarkyti ---kazkas --- nukreipe RAUDONDVARIO dviraciu takams irengti , ir dar ten neatliko visko tvarkingai ,,,, Kiek galima apgaudineti liaudi ir vogti per akis ?,,, Kaip vazinejom taip ir vazinesim lauzydami ratus,,,Ar savivaldybe moka Aritmetika ?

raudondvarietė

raudondvarietė portretas
Raudondvariui dėmesio mažai - mikriukai nevažinėja, dėmesys tik dvarui.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių