Quantcast

Raudondvario pilyje – medikams skirti dėkingumo žodžiai

  • Teksto dydis:

Minint Medicinos darbuotojų dieną Raudondvario pilyje skambėjo padėkos žodžiai tiems, kurie kiekvieną dieną padeda sergančiam žmogui įveikti skausmą, o sveikam – išsaugoti sveikatą.

„Kiekvieno medicinos darbuotojo – ar tai būtų gydytojas, ar slaugytoja – indėlis neįkainojamas. Ačiū jums už labai reikalingą ir pasiaukojamą darbą“, – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Už ilgametį nuoširdų darbą ir atsidavimą savo profesijai meras keturiolikai medicinos darbuotojų įteikė padėkos raštus. Penkios įstaigos – Šlienavos sveikatos priežiūros centras, Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC), UAB „InMedica“ Garliavos padalinys, Vilkijos PSPC ir Pilėnų klinika – už aukštus darbo rezultatus apdovanotos Kauno rajono ženklais.

Kiekvieno medicinos darbuotojo – ar tai būtų gydytojas, ar slaugytoja – indėlis neįkainojamas.

Dėkota ir į renginį atvykusiems Kauno rajono savivaldybės partneriams – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės generaliniam direktoriui prof. Albinui Naudžiūnui ir direktorei medicinai prof. Dianai Žaliaduonytei. Dalis šios ligoninės padalinių veikia Kauno rajone ir yra svarbūs vietos gyventojams.

Džiugu, kad daugelis Kauno rajono gyventojų sveikatos rodiklių yra geresni už Lietuvos vidurkį. Pernai gerėjo pacientų aptarnavimo sąlygos ir kokybė. Žmonių sveikata rūpinosi trys pirminio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios savivaldybės ir devynios privataus kapitalo įstaigos. Jos aptarnavo beveik 69 tūkst. pacientų.

Netrūko ir permainų: atnaujintas Garliavos PSPC Roko Šliūpo poliklinikos Linksmakalnio filialo darbas. Po rekonstrukcijos duris vėl atvėrė Pilėnų klinikos padalinys Akademijoje. Atnaujintas Garliavos PSPC Ežerėlio ambulatorijos Zapyškio filialas, įrengtas naujas Pakaunės PSPC Užliedžių šeimos gydytojo kabinetas. Garliavoje veikia jau net du klinikos „InMedica“ padaliniai.

Sveikatą padeda stiprinti ir Lauryno Dilio vadovaujamas Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras, kuris organizuoja nemokamas stovyklas, psichikos stiprinimo užsiėmimus, fizinį aktyvumą skatinančias treniruotes seniūnijose.

Pernai daug dėmesio skirta ir nuo karo pakaunėje prisiglaudusiems ukrainiečiams. Kauno rajono pedagoginė psichologinė tarnyba jiems teikė nemokamą psichologinę pagalbą, Socialinių paslaugų centras užtikrino pavėžėjimą. Sveikatos priežiūros įstaigos prisidėjo aukodamos Ukrainai tiek finansiškai, tiek medicinos priemonėmis, o Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis į Ukrainą išsiuntė du greitosios pagalbos automobilius, įrangos, medikamentų.

Raudondvario pilies Baltojoje salėje vykusioje šventėje koncertavo pianistė Sigutė Mikalauskaitė-Garšanovė, savo kūrybos dainas atliko bardai Olegas Ditkovskis ir Vidas Bareikis, renginį vedė Egidijus Stancikas.


Pastebėti ir įvertinti

Kauno r. greitosios medicinos pagalbos stoties paramedikas Karolis Kulikauskas, Garliavos PSPC šeimos gydytoja Virginija Buzienė, Ąžuolyno šeimos sveikatos centro gydytoja odontologė Viktorija Jakutienė, Neveronių ambulatorijos vedėja Daiva Dilienė, Pilėnų klinikos šeimos gydytoja Jolita Tamulaitienė, UAB „Slauga ir priežiūra“ kineziterapeutė Eglė Ziminickienė, Kauno r. visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Skaidrė Kepalienė, Raudondvario klinikos šeimos gydytoja Jurgita Žutautienė ir akušerė Lina Gedminienė, UAB „InMedica“ gydytoja psichiatrė Ilona Abraitienė, Vilkijos PSPC slaugytojo padėjėja Rasa Kybartė-Misevičienė, Jonučių šeimos sveikatos centro gydytoja odontologė Egidija Virbickienė, Babtų šeimos medicinos centro gydytoja odontologė Violeta Kazlauskienė, NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Man labai patinka gydytojų pasakymas KO NORIT KIEK JUMS METŲ.

Su medikų palaiminimu

Su medikų palaiminimu portretas
pasaulyje vorona kirusas nusinešė MILIJARDĄ gyvybių.

taip

taip portretas
yra geru mediku kaip ir kt zmoniu ir vertinkym darbais o ne zodziais pilstomais sampanu kai prie negincijamos tiesos /svarstykliu/ neprileidziamas prf E Vaitkus kueiam uz tiesa uzblokavo pensija tu paciu /garbingu/ padaru inciatyva kurie kaip ir geri medikai dave priesaika Hipokratui tik skyrtumas /n/ ju statusas kolektyvinis A kurio nenurungs 1 a nors jam priklausytu ir 2A bet jis 1 ir jiems =0
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių