Quantcast

Ramučių gyventojams trūko kantrybė: čia esanti „Iki“ parduotuvė – didžiausia gėda

Ramučių gyventojus šiurpina chaosas vienintelėje gyvenvietės parduotuvėje. Čia trūksta ne tik švaros, tvarkos, bet ir siūlomo asortimento kiekio bei kokybės. Tačiau, regis, žmonių eskaluojamos problemos tėra šauksmas tyruose, į kurį niekas nesiteikia atsiliepti, kad pakeistų esamą situaciją.

Apie opią situaciją, su kuria kasdien susiduriama Kauno rajone plytinčiuose Ramučiuose, nusprendė prabilti gyvenvietės seniūnaitis Darius Merkšaitis. Viešą kritiką prekybos centro „Iki“ parduotuvei socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Ramučių gyventojai“ paskelbęs vyras negaili karčių žodžių plika akimi matomai netvarkai.

Parduotuvė – gyvenvietės gėda

„Gyventojams reikia didelės, tvarkingos, su patogiu įvažiavimu bei sutvarkytomis prieigomis, su plačiu prekių asortimentu, su visomis veikiančiomis kasomis ir mandagiu personalu, kuris neparduoda alkoholio neblaiviems asmenims, parduotuvės!!!“ – skelbiama įraše, sulaukusiame išties aktyvios tenykščių bendruomenės reakcijos.

Personalas ten nenusiteikęs konservatyviam pokalbiui.

Gyventojai neslepia – ši maždaug penkerius metus Centrinėje g. 56 stūksanti parduotuvė, – jų gyvenvietės gėda, kurioje tam tikri probleminiai niuansai esą nesprendžiami jau seniai. „Kažkada čia buvo rojus, nes prekybos centro visai nebuvo, bet iš tiesų – monopolija – jokio progreso per tiek metų“, – tūžta virtualioje diskusijoje pasisakiusi Greta.

Ateinantys apsipirkti pastebi eilę trūkumų, nes „Iki“ esą jau menkai primena prekybos centrą – aplinka čia veikiau panašėja į landynę, kur, kaip teigia vietiniai, dažnai galima sutikti besišlaistančių asocialių asmenų. Viduje trūksta higienos, o lauke pirkėjus taip pat pasitinka krūvos atliekų, apšnerkštas kone šiukšlynu paverstas taromatas ir nesutvarkytos prieigos, automobilių stovėjimo aikštelėje laužant Kelių eismo taisykles paliktos transporto priemonės bei kitos nemalonios šio prekybos centro opos.

Dariaus Merkšaičio asmeninio archyvo nuotr.

Pasigenda tvarkos ir produktų kokybės

„Nuolatos vykstančios akcijos, vietomis sumaišytas asortimentas. Pavyzdžiui, nuėjus prie koldūnų šaldytuvo, reikia 15 minučių „studijuoti“, kas ir kiek kainuoja. Prie kasų – kilometrinė eilė, nes dirba viena arba dvi kasos iš keturių. Tad pamatęs tokią eilę, metu krepšį ant žemės ir išeinu. Taip, žinoma, palieku papildomo darbo žmonėms, kurie ir taip nieko nespėja. Bet tegul eina pas valdžią ir skundžiasi – tegul keičia kažką, – kelia algas, tai bent darbuotojų netrūks“, – pastebimus verslo koordinavimo minusus ir patarimus, kaip jų išvengti socialiniame tinkle dalija Edgaras.

Parduodamo asortimento kokybę Ramučiuose esančioje „Iki“, regis, taip pat vargiai įstengiama kontroliuoti – supuvę vaisiai, daržovės, o ką jau kalbėti apie galiojimo datas, kurias, tenykščių teigimu, kaskart imant vieną ar kitą riboto vartojimo produktą tenka tikrinti.

Dariaus Merkšaičio asmeninio archyvo nuotr.

Užtaria darbuotojus

Dažnai tokiais atvejais kaip šis didžiausia atsakomybės naštos dalis krenta ant darbuotojų pečių. Tačiau šį kartą gyventojai darbuotojams – atlaidūs. Trūkumą regi aukštesnėje prekybos centro struktūros dalyje.

„Darbuotojai – nekalti. Ten jie vergauja. Pradėkime nuo to, kad nėra norinčių dirbti – visuose prekybos centrų tinkluose moka centus“, – pirštu į problemą beda pirkėjai. Pasak jų, problema – ne darbuotojuose, o vadovaujamo personalo strategijoje – dirbti po aštuonias valandas ir salėje, ir kasoje menkai kas pajėgia.

„Yra labai šaunių kasininkių, su kuriomis nuolat pajuokaujame, pasikalbame. Pavyzdžiui, apie augintinius, kai perkame maistą gyvūnams. Deja, jos tik paprastos darbuotojos...“, – pridūrė Ramučių gyventojai.

Atgalinio atsako nesulaukia

Didžioji dalis pirkėjų neslepia vis rečiau čia užsukantys. Verčiau įveikia tolimesnius atstumus ir apsiperka mieste. Jų manymu, esamą situaciją galėtų pakeisti nebent kito prekybos centro atsiradimas.

Tačiau nuomonės pastaruoju klausimu išlieka kontraversiškos – baiminamasi rizikos, jog esama ir nauja parduotuvės vis tiek laikui bėgant virs landynėmis.

„Daug kartų bandžiau realiai kalbėtis su parduotuvės valdžia, pamainos viršininke. Būtent kalbėtis, ne kritikuoti ar priekaištauti. Deja, personalas ten nenusiteikęs konservatyviam pokalbiui. Mano tikslas – ne vieša kritika ar patyčios, labiau norisi kultūringo, kokybiško prekybos centro, norisi pirkti kokybišką paslaugą“, – portalui kauno.diena.lt teigė Ramučių gyvenvietės seniūnaitis D. Merkšaitis.

Dariaus Merkšaičio asmeninio archyvo nuotr.

Situaciją žada taisyti

Reaguodami į gyventojų pasipiktinimą, portalo kauno.diena.lt žurnalistai kreipėsi į prekybos tinklo „Iki“ atstovus. Jų teigimu, parduotuvei, esančiai Centrinėje gatvėje 56, skiriamas ypatingas dėmesys ir nedelsiant imtasi priemonių, kad problemos būtų kuo greičiau išspręstos, o pirkėjams nekiltų nepatogumų.

Darbuotojai – nekalti. Ten jie vergauja.

„Šiuo konkrečiu atveju buvo dar labiau sugriežtinta vaisių ir daržovių kokybės kontrolė, atliktas patikrinimas prekybos vietoje. Pažeidimų šiai dienai nerasta, visi vaisiai ir daržovės yra švieži ir kokybiški, o mūsų darbuotojai juos reguliariai perrenka“, – tikino prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.

Kaip teigė pašnekovė, rūpinamasi ne tik parduotuvės vidumi, bet ir išore – neseniai čia esą pasikeitė atliekų tvarkymo įmonė, buvo padidintas ir atliekų surinkimo konteinerių skaičius.

„Dėl automobilių statymo aikštelėje ir tvarkos taromate palaikymo, tikimės supratingumo bei tinkamo elgesio ir iš savo parduotuvių lankytojų“, – vylėsi B. Čaikauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pastoviai nebūna akcijinių prekių. Kai buvo nuolaida IKI vienkartinėms nosinėms, savaitę laiko, kiekvieną dieną važiavau, kad nusipirkti. Ir ta vieta buvo visas dienas tuščia. Bet kaip tik akcija baigėsi, jų stebuklingai atsirado. Toks vaizdas, kad kai tik kokia akcija, prekių spiceliai nededa į lentynas.

Sigita

Sigita portretas
Na visada visus prasom prisijungti prie prekybos centro kolektyvo,tada ir darbuotoju bus daugiau ir tvarka geresne,ir laiku iskrautos prekes,isrinkti puvekai is darzoviu skyriaus. O ir zmones patys yra tikrai kai kurie nevalyvi,ai cia tik siuksle tai galiu mest belenkur. Valdzia aukstesne su parduotuve turi tvarkytis,kelt algas. O ne parduotuves vadovas ar pamainos virsininkas,jie bejegiai ir taip dirba manau jie uz kelis zmones. Visi mes turim tik dvi rankas

Nesvarbu

Nesvarbu  portretas
Na visus šituos verksnius galima pasveikinti, dėl jūsų tokiu komentaru greitai išvis ten nebus darbuotojų, darbuotojų kantrybė ir nervai nėra geležiniai, siūlyčiau susimąstyti ir paskui tik verkti dėl prekių paletese kurių nebebuna šiuo metu, o jeigu ir būna tai iki vakaro jos būna iškrautos.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių