Quantcast

R. Puišys: esu trys viename – verslininkas, fotografas ir keliautojas

Jei reikėtų trumpai apibūdinti Raimondą Puišį, taikliausiai būtų sakyti, kad tai žmogus, nesiskiriantis su fotoaparatu ir skrybėle. Kiek sudėtingiau įvardyti jo veiklą. Pats Raimondas prisistato taip: „Esu trys viename – verslininkas, fotografas ir keliautojas.“ Eilės tvarka viršenybės nenurodo, visa tai jam vienodai svarbu.

„Kelionės, kaip jokia kita veikla, pažadina laukimą ir išjudina jausmus. Kuo nežinomesnis kelionės tikslas, tuo stipresnės emocijos“, – prisipažįsta pašnekovas. Jis – kalnų sportininkas, alpinistas, į kalnus visada imantis fotoaparatą. „Tačiau į kalnus einu ne dėl to, kad fotografuodamas sukurčiau kokį nors meną. Einu dėl to, kad man reikia rugpjūčio mėnesį patekti į pūgą, pasivaikščioti ledyne. Be fotografavimo šių kelionių taip pat neįsivaizduoju“, – susijusius pomėgius bandė analizuoti pašnekovas.

Ištikimybė: net ir savo parodos atidaryme fotomenininkas iš rankų nepaleido fotoaparato, neiškentė nepadaręs keliolikos kadrų./ E. Mališausko nuotr.

Į kalnus einu ne dėl to, kad fotografuodamas kurčiau kokį nors meną. Einu dėl to, kad man reikia rugpjūčio mėnesį patekti į pūgą, pasivaikščioti ledyne.

Vasario 21 d. Garliavos sporto ir kultūros centre atidaryta R. Puišio paroda ir pristatytas fotoalbumas „Asmenybė, prilygstanti kalnui“, skirtas Lietuvos keliautojų sąjungos prezidentui Algimantui Jucevičiui.

Parodą ir albumą sieja ta pati gija – kalnai, keliautojai: jaunimas ir veteranai. „Fotografijos kauptos 40 metų. Daug žmonių, bičiulių nuotraukose jau iškeliavę iš šio pasaulio, netgi Audrius Peseckas, kurį fotografavau vos prieš metus. Albume daug dokumentikos, daug meno, ir, žinoma, peizažų“, – sakė Raimondas.

R. Puišys yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, 2008 m. jam suteiktas meno kūrėjo statusas. Yra surengęs daugiau kaip 70 parodų, išleidęs keletą meninės fotografijos albumų, pelnęs prizų Japonijoje ir kitose šalyse.

Dedikacija: dažnoje parodos nuotraukoje galima pamatyti Lietuvos keliautojų sąjungos prezidentą A. Jucevičių, jam skirtas ir fotoalbumas „Asmenybė, prilygstanti kalnui“./ E. Mališausko nuotr. 

Nors gimė ir augo Jurbarke, beveik du dešimtmečius R. Puišys gyvena Garliavoje, aktyviai dalyvauja renginiuose ir vietos bendruomenės veikloje. Todėl į parodos atidarymą ir albumo pristatymą suplūdo vietos bendruomenės atstovai, kolegos, šeimos nariai, rėmėjai.

Paroda Garliavos sporto ir kultūros centre veiks iki kovo vidurio. Įdomu tai, kad eksponatai bus keičiami kas savaitę. „Darbų turiu daug, jie dideli – 60 x 90 cm, erdvė čia maža, telpa vos 20 fotografijų“, – sumanymą atskleidė fotomenininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
linkejimai is alytaus

zodziu -darmajiedas

zodziu -darmajiedas  portretas
su stazu...viska moka daryt -kad nereiktu nieko daryt

Žinanti

Žinanti portretas
Puikus,šiltas žmogus.Sėkmės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių