Quantcast

Puiki žinia: pokyčius Ąžuolyno komplekse pratęs Dainų slėnio rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Su atnaujintu Ąžuolyno parku ir atgimstančiu Žaliakalnio sporto kompleksu besiribojantis Dainų slėnis jau netrukus sulauks pirmųjų pokyčių.

Kaip praneša Kauno savivaldybė, iki kitų metų pabaigos sutvarkyti renginiams skirtą erdvę po atviru dangumi įsipareigojo viešąjį rangos darbų konkursą laimėjusi vilniečių bendrovė „Infes“.

Pasitiks gražią sukaktį

Architektų komanda „Metro architektūra“ rekonstrukcijos techninį projektą parengė dar 2018 metais. Tačiau realių darbų pradžia, anot savivaldybės atstovų, dėl nerezultatyviai susiklostydavusių konkursų – gerokai užtruko.

Dainų slėnis Ąžuolyno pašonėje skaičiuoja jau virš pusšimčio metų. Ši sakrali erdvė daugiau kaip prieš dešimtmetį buvo išplėšta iš miesto rankų ir atsidūrė privatininkų žinioje, tačiau Kaunui pavyko ją susigrąžinti savo žinion.

„Dainų ir šokių šventė 2024 metais minės ypatingą sukaktį – savo gyvavimo šimtmetį. Ta graži istorija prasidėjo Kaune, tad ir jubiliejų turime deramai paminėti savo mieste. Iki to laiko planuojame iš pagrindų atnaujinti Dainų slėnį, kad aplink jį vėl linguotų ąžuolai nuo geros nuotaikos, šokių ir dainų. Džiaugiuosi, kad Dainų slėnis netapo kažkieno privačia valda, bet grįžo miestui, kuriam ir turi priklausyti. Baigus tvarkyti šį ir greta esančius objektus, Žaliakalnis taps dar didesne Kauno puošmena ir lankytina vieta“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

 

 

Nauji akcentai

Rangos darbų konkursą laimėjusi bendrovė „Infes“ rekonstruoti Dainų slėnį įsipareigojo per 15 mėnesių, dar numatant 3 mėnesių trukmės technologinę pertrauką žiemos sezonu. Taigi darbai gali užtrukti iki pusantrų metų, o jų vertė sieks 7 mln. eurų.

Pasak Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičiaus, per rekonstrukciją ruošiamasi ne tik atnaujinti dangas, tribūnas, laiptus. Dainų slėnis turės ir naujų akcentų – po atlikėjų tribūnomis suplanuota įrengti holą, persirengimo kambarius, sanitarinius mazgus su dušais, grimerines, pagalbines ir administracines patalpas, elektros skydinę, tambūrą ir laiptinę.

Taip pat visoje teritorijoje numatytas naujas apšvietimas, kurio pagrindinis akcentas – vertikalus šviesos spindulys. Juo bus siekiama sukurti Dainų slėnio vietoženklį.

Projekte numatyti ir kiti mažosios architektūros elementai, pasitarnausiantys lankytojų patogumui: mediniai suoliukai, šiukšliadėžės bei dviračių stovai.

„Pradėti rangos darbus planavome kur kas anksčiau. Deja, vienuose konkursuose kandidatai pateikė netinkamai užpildytus dokumentus, o kituose pasiūlymai viršydavo maksimalią pasiūlymo vertę“, – teigė V. Abramavičius.

Besikeičiantis Žaliakalnis

Darbų pradžią pasitinkantis Dainų slėnis papildys šalia atgimstantį Žaliakalnio sporto ir laisvalaikio kompleksą. Čia jau baigtos Dariaus ir Girėno stadiono statybos bei Sporto halės rekonstrukcija, pradėtas statyti uždaras lengvosios atletikos maniežas. Istorinius ir naujus statinius papuoš tvarkoma Sporto gatvės aikštė su sportininkų šlovės alėja.

Pokyčių sulaukė ir didžiausias Europoje Ąžuolynas mieste. Su ekspertų dendrologų priežiūra parke atnaujinta esamų takų danga, įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra. Suformuota 7 km natūralių ir 3 km asfaltuotų takų pėstiesiems bei apie kilometrą besidriekiantis atskiras kelias dviračiams. Ypatingas dėmesys skirtas saugomoje teritorijoje augantiems šimtamečiams ąžuolams bei gyvūnijai.

Geresnį susisiekimą užtikrins naujai įrengti dveji laiptai į Ąžuolyną, remontuojama Vydūno alėja ir tvarkomos kitos aplinkinės gatvės. Iki žiemos numatyta kapitaliai atnaujinti Radvilėnų plento atkarpą nuo Zoologijos sodo iki Tunelio gatvės, o pastarojoje jau nutiesti nauji šaligatviai, atstatomas pėsčiųjų viadukas, vedantis į Aukštuosius Šančius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunieciu seima.

Kaunieciu seima. portretas
Atsinaujines Zaliakalnis tampa unikalus rajonas

rinkiminė reklama pagal schemutę

rinkiminė reklama pagal schemutę portretas
bus bus bus , greitai greitai......, rytoj rytoj......, jau pradėjome pradėti svajoti...., sulauksite sulauksite patologinių melagių, godžių suktų prichvatizatorių rojaus.

Super

Super portretas
Vakaru Europa gali pavydeti tokiu erdviu.Reikia jas puoseleti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių