Quantcast

Publicistas Š. Jasiukevičius: pasaulio pažinimas – lyg gimimas iš naujo

  • Teksto dydis:

Kas daro žmogų laimingą? Vos keli dalykai: šeima, namai, vaikai ir pažinimas. Verslininkas, režisierius ir publicistas Šarūnas Jasiukevičius įsitikinęs, kad būtent žmogaus smalsumas lėmė tai, jog buvo atrasti nauji žemynai, įlipta į didžiausias viršukalnes ir perplaukti vandenynai.

Noras pažinti tarsi už rankos veda ne tik vaiką – jeigu suaugęs vis dar nori pažinti ir tyrinėti planetą, jis irgi jaučiasi kaip vaikas.

„Mes gyvename nuostabiame pasaulyje, pilname grožio, žavesio ir nuotykių. Nuotykiai, kuriuos galime patirti, niekada nesibaigia, jei mes jų ieškome su plačiai atmerktomis akimis“, kartą sakė Jawaharial Nehru. Šis posakis svarbus ir Š. Jasiukevičiui. Prieš kelerius metus jis kartu su komanda bendraminčių leidosi į pavojingą ir draudžiamą kelionę po Černobylį – miestą, kurį sukrėtė branduolinis sprogimas ir apie kurį sklandančios legendos neduoda ramybės visiems tyrinėtojams.

„Įspūdinga, netikėta, žodžiais neapsakoma“, – paprašytas apibūdinti savo kelionę pasakojo Š. Jasiukevičius.

Drabužiai ir batai turi būti patogūs, tačiau ne mažiau svarbu, kad būtų ir stilingi, ir kokybiški.

Be visos kelionių romantikos ir nepakartojamo pažinimo džiaugsmo, verslininkas nepamiršta vieno svarbaus dalyko: bet kurį kopimą į viršukalnę ar ekspediciją po Kauno požemius gali sugadinti vienas paprastas pragmatiškas klausimas: kuo man apsirengti ir apsiauti? Kas bus, jei lis arba snigs, arba ir lis, ir snigs vienu metu? Kas bus, jei švies kaitri saulė? Ką daryti, kai į batus pribyrės smėlio ir bus apsunkintas kiekvienas būsimas kelionės žingsnis?

„Dauguma parduotuvių specializuojasi tam tikrose srityse – pardavinėja drabužius ir avalynę, skirtą tik kariuomenei. Arba siūloma įranga ir apranga tik kelionėms kalnuose. Man ir mano broliui Vincui kilo idėja pateikti keliautojui ir tyrinėtojui viską, ko jam gali prireikti bet kokioje kelionėje: ar jis kops į kalną, ar plauks upe, ar ieškos apleistų miesto vietų“, – pasakoja Š. Jasiukevičius. Taip atsirado internetinė aprangos, avalynės, krepšių, kuprinių ir aksesuarų parduotuvė.

Ne tik patogu, bet ir stilinga

Parduotuvės įkūrėjas nepamiršo ir dar vieno svarbaus dalyko – ne tik prekių praktiškumo, bet ir stiliaus bei aukštos gaminio kokybės.

„Man svarbu, kad nulipęs nuo kalno ar įveikęs kalnų upę galėčiau važiuoti į viešbutį ir neatrodyti lyg medkirtys ar keliautojas autostopu.

„Drabužiai ir batai turi būti patogūs, tačiau ne mažiau svarbu, kad būtų ir stilingi, ir kokybiški“, – tikina Š. Jasiukevičius.

Pusę pasaulio išmaišęs keliautojas savo internetinėje parduotuvėje siūlo marškinius, kelnes, šortus, džemperius, striukes, megztinius, batus, kuprines, kelionių aksesuarus. Pasirinkimas išties platus: čia savo aprangą ir apavą ras ir nusiteikę ekstremaliems žygiams, ir estetikos kiekvienoje kelionėje ieškantys.

Patogus prekių išdėstymas, paprasti žingsniai, pasirenkant prekes ir greitas pristatymas į namus – tai pažadas, kurį tesi parduotuvės įkūrėjas.

Šventas Augustinas yra pasakęs: „Pasaulis yra knyga, o tie, kurie nekeliauja, skaito tik pirmą puslapį.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių