Quantcast

Projektui „Kaunas 2022“ – puikūs Europos komisijos ekspertų vertinimai

  • Teksto dydis:

Jungtinė projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ir Kauno miesto savivaldybės komanda gegužės pabaigoje, Europos Komisijos nepriklausomų ekspertų grupei pristačiusi antrąją iš trijų pasirengimo projektui ataskaitų, sulaukė palankių Komisijos vertinimų.

Viena iš stipriausių programos dalių Komisijos atstovai įvardijo europietiškumą: „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ programa pagal šį kriterijų yra labai stipri – vyksta bendradarbiavimas su 40 tarptautinių partnerių, įvairių jungčių su menininkais ir kultūros organizacijomis, kartu su kitomis Europos kultūros organizacijomis įgyvendinami „Kūrybiškos Europos“, „Interreg“, „Horizon 2020“ projektai.

Komisijos ekspertai ypatingai gerai įvertino programos tikslų įgyvendinimą, nepaisant netikėtai pasaulį užklupusios pandemijos, sėkmingų naujų projektų, pavyzdžiui, „Kultūra į kiemus“ kūrimą ir įgyvendinimą pandemijos metu, komandos lankstumą, reikšmingas pastangas siekiant Kauno modernistinę architektūrą įtraukti į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Kaip reikšmingą Komisija įvardijo ir „Kauno 2022“ santykį su Kauno miesto ir jo rajono savivaldybėmis, kultūros organizacijomis ir bendruomenėmis. Ekspertai rekomendavo tęsti projektą į programos kūrimą ir įgyvendinimą įtraukiant savivaldybes bei įvairias organizacijas, bendruomenes. Prieš susitikimą „Kaunas 2022“ paskelbė savo veiklos ataskaitos dokumentą, kuriame ne tik aptartos visos organizacijos veiklos nuo pirmojo posėdžio 2018 m., bet ir šmaikščiai užsimenama apie COVID-19 pandemiją ir jos įtaką.

„Ta pati komandos sudėtis, tie patys pagrindiniai programų vadovai užtikrina programos įgyvendinimo stabilumą. Net kai prasidėjo karantinas, nė vienai savaitei nenutraukėme veiklų, tik pakeitėme formą ir dirbome karantino sąlygomis“, – sako V. Vitkienė.

Karantino metu su programa susipažinti atvyko šalies Prezidentas Gitanas Nausėda, sutikęs tapti projekto globėju kultūros diplomatijos klausimais, taip pat LR kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas kartu su viceministre Ingrida Veliūte.

Šiuo metu viešai paskelbtame dokumente – po antrojo susitikimo parengtoje Europos Komisijos ekspertų išvadoje – apibendrinimas Kauno atstovų pristatymas, ekspertų grupės išvados bei rekomendacijos tolesniam projekto įgyvendinimui.

Komisija atkreipė dėmesį į turizmo skatinimą Baltijos regione bei ragino stiprinti pastangas pritraukiant keliautojus iš kaimyninių šalių. Ekspertų grupė taip pat skatino išlaikyti lankstumą reaguojant į netikėtas situacijas, į programą įtraukti ekologines temas bei aplinkai draugiškus sprendimus įgyvendinant projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasibaigs

pasibaigs portretas
tie svaičiojimai Coronai kasmet nauju pavidalu atgimstant ........... nereikės nei ''kultūros sostinės'' , nei ''expertų'' vertinimo - mumifikuosimės po Vienybės aikštės betonu

kaunietė

kaunietė portretas
TAI BENT KULTŪRA. VIENINTELIAM KULTŪROS ŽURNALUI FINANSAVIMĄ NUTRAUKĖ.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių