Quantcast

Kauno rajono gyventojai skatinami būti fiziškai aktyviais

  • Teksto dydis:

Baigėsi trejus metus pakaunėje vykęs projektas „Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje“. Projektą įgyvendino Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras (KRVSB) kartu su partneriais Nacionaliniu sporto ir sveikatinimo institutu ir Kauno rajono savivaldybe.

Baigiamajame projekto renginyje susirinko aktyviausių bendruomenių nariai, lyderiai ir projekto treneriai. „Per šiuos metus mūsų organizuotose mankštose dalyvavo 32 165 asmenys, sveikatinimo stovyklose – 580, o išvykose į baseiną – 2 700 Kauno rajono gyventojų. Be komandos ir bendruomenių pagalbos tokių rezultatų nebūtume pasiekę. Taip pat dėkojame treneriams ir kiekvienam dalyvavusiam projekto veiklose“, – rezultatais džiaugėsi KRVSB direktorius Laurynas Dilys.

Aktyviausios buvo Zapyškio, Mastaičių, Domeikavos, Vandžiogalos bendruomenės. Biuro direktorius kartu su Kauno rajono mero pavaduotoju Antanu Nesteckiu apdovanojo aktyviausias bendruomenes ir jų lyderius: Jolantą Mariją Malinauskaitę, Dalią Zumarienę, Jūratę Jurevičiūtę, Žygimantą Jušką, Laimutę Rutkauskienę, Rūtą Slivinskienę ir Paulių Žiūką.

Nemokamos fizinio aktyvumo treniruotės buvo organizuojamos 55 metų ir vyresniems Kauno rajono gyventojams visose seniūnijose. Projekto veiklos apėmė ne tik gyvų ir nuotolinių treniruočių organizavimą, bet ir išvykas į baseiną ir vasaros sveikatinimo stovyklas.

Projekto tikslas – didinti vyresnio amžiaus Kauno rajono gyventojų sveikatos priežiūros sampratą ir formuoti teigiamus jų sveikos elgsenos pokyčius. Projektas buvo finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių