Quantcast

Pritarė pertvarkai Kaune: liks tik dvi ligoninės

Vyriausybė trečiadienį pritarė ligoninių Kaune pertvarkai – Respublikinė Kauno ligoninė bus prijungta prie Kauno klinikinės ligoninės.

Įgyvendinus reorganizaciją, antrame pagal dydį Lietuvos mieste liks dvi ligoninės – Kauno klinikinė ligoninė ir Kauno klinikos.

Šiuo metu Kauno klinikose yra 2205 lovos, Kauno klinikinėje ligoninėje – 789 lovos, o Respublikinėje Kauno ligoninėje – 963 lovos.

Vyriausybės pažymoje teigiama, kad jungiamos Kauno klinikinė ligoninė ir Respublikinė Kauno ligoninė yra panašaus dydžio ir teikia panašaus profilio paslaugas.

Anot dokumento, kai kurie Respublikinės Kauno ligoninės padaliniai yra geografiškai išsimėtę, todėl gydymo įstaigos veiklos efektyvumas mažėja dėl papildomų transportavimo sąnaudų.

Taip pat turima infrastruktūra yra pasenusi, trūksta lėšų strateginiams projektams, kyla personalo problemų. Su panašiomis problemomis susiduria ir Kauno klinikinė ligoninė, rašoma pažymoje.

Svarbiausia, kad tai leistų pacientų srautus planuoti efektyviau.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad sujungus šias dvi ligonines padėtų sukurti pridėtinę vertę pacientams, nes dabar jos neracionaliai konkuruoja tarpusavyje.

„Aišku, tai leistų ir taupyti tam tikrus administracinius kaštus, bet svarbiausia, kad tai leistų pacientų srautus planuoti efektyviau“, – teigė A. Veryga.

Anot ministerijos, sutaupytos lėšos būtų skiriamos paslaugų kokybės gerinimui, darbuotojų darbo užmokesčio didinimui.

Pertvarka bus įgyvendinta iki kitų metų rugsėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kas per skubėjimas ligonines iškelti iš centro,kokiu tikslu?Šilainiuose nėra troleibusų linijos,gal ją pirma reikia nutiesti,o ne ligonius stumti į Klinikinę ligoninę.3 autobusu tik per 1val nuvyksi,taigi labai nepatogus susisiekimas.Be to,naujai viską kurti,kai jau sukurta,argi ekonomiška?Kieno užsakymas atlaisvinti pastatus,ir kokiu tikslu?Ar krabas su žydeliu Simonu turi planą?

Agne

Agne portretas
Užkniso Veryga juodai. Kokiu būdu jį iškrapštyti iš valdančių kėdės?? Greičiau baigtusi šitas cirkas...

...

... portretas
Koks skirtumas kokioje ligoninėje dvėst. :/
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių