Quantcast

Prieš šventes prekybos centre – virusus naikinanti dezinfekcija

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ bendrosios erdvės dezinfekuojamos daugiau kaip 99 proc. COVID-19, gripo, tuberkuliozės ir kitus virusus ir bakterijas naikinančia sauso rūko technologija, praneša prekybos centro valdytojai.

Papildomų saugumo priemonių imamasi prieš šventes tikintis didesnio lankytojų srauto bei siekiant ir toliau užtikrinti prekybos centro darbuotojų ir lankytojų saugumą.

„Jau tapo įprasta, kad visi liečiami paviršiai „Megoje“ sistemingai ir kruopščiai dezinfekuojami specialiais purkštuvais, kurie veikia elektrostatinės indukcijos principu ir dezinfekcine priemone padengia net sunkiai pasiekiamas vietas, oro ventiliavimo sistema dirba maksimaliu režimu ir iš lauko į prekybos centro vidų tiekia šviežią orą, lankytojų srautai stebimi, o prireikus ir reguliuojami, įrengta daug rankų dezinfekavimo stotelių. Darbuotojų ir lankytojų saugumas – aukščiausias mūsų prioritetas, todėl prieš šventes tikėdamiesi didesnių lankytojų srautų, imamės papildomų priemonių saugumui užtikrinti – bendrosiose erdvėse atliekama beveik visus virusus sunaikinanti dezinfekcija sauso rūko technologija“, – sako prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

„Megoje“ naudojamą sauso rūko sistemą „Dezifog“ sukūrė lietuvių bendrovė „Efektyvūs saugos sprendimai“. Ji jau autorizuota Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Norvegijoje ir Prancūzijoje.

„Megos“ nuotr.

„Sauso rūko technologija sukurta taip, kad veiktų keleto mygtukų paspaudimu, tokias dideles erdves kaip „Mega“ užpildytų vos per keletą minučių, tačiau operatyviai sunaikintų beveik visus virusų ir kitų ligų sukėlėjus, taip pat pelėsį ir grybelį. Atliekant tokią dezinfekciją, patalpos dezinfekuojamos naudojant kuo mažiau skysčio – smulkios sauso rūko dalelės prasiskverbia net ir į mažus plyšelius, tolygiai nusėda ant visų patalpoje esančių horizontalių ir vertikalių paviršių. Nors dezinfekcija sauso rūko prietaisais nekelia jokio pavojaus žmogaus sveikatai, ją atliekame naktį, o rytą patalpomis jau galima naudotis“, – teigia įmonės „Efektyvūs saugos sprendimai“ vadovas T. Degutis.

Nors dezinfekcija sauso rūko prietaisais nekelia jokio pavojaus žmogaus sveikatai, ją atliekame naktį, o rytą patalpomis jau galima naudotis.

Sauso rūko technologija naudojama ne tik bendrųjų „Megos“ erdvių dezinfekcijai – ją savo patalpų ir paviršių dezinfekcijai taip pat pasitelkė ir „Megoje“ įsikūrusios prekių, paslaugų ar pramogų vietos, kuriose esama poreikio taikyti aukštesnius nei nustatyta higienos standartus, pvz., „Benu vaistinė“, sporto ir sveikatingumo centras „VS-Fitness“, kino centras „Cinamon“ ir kt.

„90 proc. mūsų klientų bilietus į kiną įsigyja internetu arba kino teatro fojė įrengtuose bilietų savitarnos aparatuose. Salėse ir fojė sumontuota tokia vėdinimo sistema, kuri per seansą patalpos orą visiškai pakeičia keletą kartų. Vis dėlto ieškojome papildomą saugumą užtikrinančio sprendimo, kurį pasitelkus didelių erdvių dezinfekcija būtų atliekama greitai, neparalyžiuojant kino centro darbo, nepažeidžiant audinių, po kurios nebūtų juntamas nemalonus kvapas. Sauso rūko sistema šiuos mūsų lūkesčius atitiko“, – sako „Megoje“ veikiančio kino teatro „Cinamon“ vadovė Asta Norvilienė.

„Megos“ nuotr.

Dezinfekcija sauso rūko technologija atlikta ir vaikų vidaus žaidimų erdvėse.

Norėdami užtikrinti maksimalų savo lankytojų saugumą, „Megos“ valdytojai informuoja mažesnio pirkėjų srauto darbo dienomis sulaukiantys iki 11 val., taip pat nuo 13 iki 15 val. ir nuo 19 val. Savaitgaliais pirkėjų mažiau iki 11 val. ir 17–21 val. Būtent šiomis valandomis rekomenduojama atvykti tiems, kurie norėtų apsipirkti ne piko metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Jūs proto neturite, tikrai !!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių