Quantcast

Prieš naują kadenciją savivaldybėje – korekcijos: administracijos direktorius traukiasi iš pareigų

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis savo noru traukiasi iš pareigų. Laikinai jo vietą užims pavaduotojo pareigas einantis Paulius Keras.

Kitą savaitę vyks paskutinis kadenciją baigiančios tarybos posėdis. Nauja taryba ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis trečiai kadencijai prisieks balandžio 18 d. Tačiau nelaukiant šios kadencijos pabaigos, administracijos direktorius T. Metelionis nusprendė pasitraukti iš užimamų pareigų. Jo prašymą taryba svarstys antradienį.

„Parengto projekto tikslai ir uždaviniai: atleisti Tadą Metelionį iš Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų 2023 m. kovo 28 dieną pačiam prašant ir pavesti Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Pauliui Kerui nuo 2023 m. kovo 29 d. atlikti Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus funkcijas“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Visvaldas Matijošaitis (T. Biliūno/BNS nuotr.)

Perrinktas Kauno meras situacijos nedramatizuoja ir teigia, kad T. Metelionio atsistatydinimas – tik techninis dalykas. Tai esą tiesiog susiję su naujai įsigaliojančiu reglamentu, apibrėžiančiu mero funkcijas.

„Šis veiksmas buvo planuotas ir čia tėra techniniai formalumai, dėl kurių susitarėme su administracijos direktoriumi dar prieš jam pradedant eiti šias pareigas. Nei man, nei Vieningo Kauno frakcijai tai nėra staigmena“, – sako meras V. Matijošaitis.

Šis veiksmas buvo planuotas ir čia tėra techniniai formalumai.

„Kadangi su tarybos narių įgaliojimais kartu nutrūksta ir direktoriaus įgaliojimai, rengiuosi teisės aktų nustatyta tvarka atkurti karjeros valstybės tarnautojo statusą“, – patikslino ir pats T. Metelionis.

Kai taryba patenkins jo prašymą atsistatydinti, T. Metelionis liks dirbti savivaldybėje.

Primename, kad T. Metelionis Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriumi paskirtas po Viliaus Šiliausko kyšininkavimo skandalo ir šiose pareigose dirbo metus. Iki tol T. Metelions ėjo direktoriaus pavaduotojo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Metelionis kiles is KGB seimos

gaila žmogelio

gaila žmogelio portretas
susitepė visam gyvenimui, sunku bus krabų dvoką išsivalyti.

yra nuomonių

yra nuomonių portretas
geriau mažiau , bet ramiau ?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių