Quantcast

Prieš „Kaunas Pride“ eitynes – pirmosios provokacijos (vaizdo įrašai)

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaune vyks „Kaunas Pride“ eitynės, kuriomis siekiama atkreipti dėmesį į LGBTQ+ bendruomenės žmonių problemas. Prieš eitynes organizatoriai surengė spaudos konferenciją. Po konferencijos neišvengta ir pirmųjų provokacijų. 

Prasidėjo pirmosios provokacijos

Eisenos organizatoriams duodant interviu vienas vyras pradėjo trukdyti, bandydamas  vis klausti, kodėl LBGT kėsinasi į vaikus. „Juk jūsų šūkis: mes esame visur  atėjome jūsų vaikų“, – bandė provokuoti vyras.

Netrukus priėjus pareigūnui vyras nurimo ir pasišalino.

 

 

 

 

Saugumą užtikrins ir savanoriai

Viena organizatorių Vika Matuzaitė teigė, kad saugumą užtikrinti padės ir savanoriai.

„Turime 30 su pliusu savanorių, vakar turėjome rengimo mokymus – tiek kaip komanda, tiek su savanoriais drauge, esame pasiruošę saugai užtikrinti. Plius, policijos labai daug“, – sakė ji.

Jos kolegė Viktorija Kolbešnikova akcentavo, kad tiek organizatoriai, tiek policija pasirengę galimoms provokacijoms, tačiau tikisi, kad jų nebus.

„Man atrodo, tai, kas yra kalbama viešumoje, nebūtinai atitinka realybę. Šiandien bus matyti, bet mes tikrai esame puikiai nusiteikę ir, man atrodo, yra žymiai svarbiau pasakyti, tai ką norime, o ne tai, kas prieš mus bando kažką padaryti“, – tvirtino V. Kolbešnikova.

Ji sako pastebinti ypatingą Kauno kultūros ir kitų įstaigų, žmonių solidarumą su LGBT bendruomene.

„Man atrodo, kad, visų pirmą, šitas renginys yra vienijantis skirtingas bendruomenes, skirtingus LGBT žmonių balsus, tai tikrai nieko nepriešina“, – tvirtino viena renginio organizatorių.

Policija pasiruošusi „nenumatytiems atvejams“

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS sakė, kad pasiruošimas prasidėjo jau senokai ir „truko ne vieną dieną“.

„Pareigūnai atliko tikrai savo namų darbus tiek taktiškai strategavo šiandien dienos eitynių saugumą, tiek stebėjo viešąją erdvę, tiek galiausiai susitiko ir su pačiais eitynių organizatoriais aptarti saugumo klausimų“, – teigė ji.

Pasak policijos atstovės, pareigūnai ruošiasi „ir numatytiems, ir nenumatytiems“ atvejams, dar prieš eitynes stebėjo viešąją erdvę ir kai fiksavo kai kuriuos pasisakymus, nukreiptus prieš renginį ir jo dalyvius.

„Buvo keliolika asmenų prevenciškai įspėta dėl tų pasisakymų viešojoje erdvėje, dėl komentarų, kuriais jie ragino šiandien pažeidinėti viešąją tvarką, ragino imtis tam tikrų smurtinių veiksmų. Mes visa tai stebėjome, ir tikimės, kad šiandien atėję čia visi į Laisvės alėję bus sąmoningi, pilietiški ir savo poziciją išreikš taikiai“, – tvirtino O. Vaitkevičienė.

Pasak jos, į Laisvės alėją patekti gali visi žmonės, tačiau jie turi būti pasiruošę, kad gali būti patikrinti, ar neturi draudžiamų daiktų.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

 


Šiame straipsnyje: LGBTLGBT eitynėsKaunas Pride

NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai keista...

Labai keista... portretas
Ne tas jaunas zmogus provokavo,o pati LGBT-istė jį provokavo tiesiog lipdama ant jo!! Jis tik mandagiai klausė,kodėl jie kėsinasi į ne savo vaikus? O parsidavusi žiniasklaida viską apverčia... Gėda!

Tam pidar

Tam pidar portretas
Manai Kauniečių nebuvo nepilno proto žmogau ,ko šokinėji prieš niekuo dėtus tautiečius.Eik gydytis nedekvatūs galvijai.

Tikiuosi

Tikiuosi portretas
Juk reikia apsaugoti tautiečius nuo chuliganų,o chuliganai gaus ko nusipelnė.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių