Quantcast

Prieglaudoje – laukinių gyvūnų jauniklių antplūdis, reikia pagalbos

Laukinių gyvūnų prieglaudos "Laukinė lesė" savanoriams – pats darbymetis, kartu su nauja jauniklių karta prasidėjęs dar pavasarį. Gaila, bet sužalotų, išvargusių gyvūnų pasitaiko ištisus metus. 

Didelę dalį situacijų, dėl kurių "Laukinė lesė" sulaukia gyventojų skambučių, pavyksta išspręsti pakonsultavus telefonu, nemažai sužeistųjų, juos pagydžius ir išslaugius prieglaudoje, gyvenimą vėl tęsia laisvėje. Kiti, kurie dėl savo būklės savarankiškai neišgyventų gamtoje, ir toliau gyvena prieglaudoje arba būna perduodami specialistams, kurie jais tinkamai rūpinasi. 

"Lesės" savanoriai vardijo, kad šiuo metu labiausiai trūksta jauniklių auginimui žalių vištienos širdelių, narvams pakloti pjuvenų arba pjuvenų granulių, langų valiklio.

"Kaip žinote, visada praverčia ir finansinė parama nenumatytiems pirkiniams. Tad jei galite prisidėti reikiamais daiktais ar finansiškai, būtume labai dėkingi ir mes, ir mūsų globotiniai!" – teigė savanoriai.

O globotinių šiuo metu – daugybė. Vienas jų – sužeistas juodojo gandro jauniklis, kurio antradienį laukia sunki operacija. "Jam teks amputuoti sparną", –apgailestavo "Laukinės lesės" vadovė Lolita Grėblikienė.

Pasiteiravome, kurio dar globojamo gyvūno padėtis yra sunki. L.Grėblikienė neslėpė: "Mano pačios padėtis sunki". Ji paaiškino, kad kai prieglaudoje yra jauniklių, jai reikia keltis kas dvi valandas. Nors savijauta būna kaip zombio, be šios prasmingos veiklos neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Pagalbą "Laukinėje lesėje" šiuo metu radę ir jaunutis voveriukas, žvirblio jauniklis, ančiukų būrelis, trys mažuliukai zuikiai, du pelėdos jaunikliai, du ežiukai, trys kėkšto jaunikliai ir kt.

Neseniai į laisvę išleisti trys sustiprėję voveriukai ir ežiukas. "Jau galėtume išleisti ir turimus didelius zuikius, bet juos dar kiek palaikysime, nes padeda prižiūrėti visiškai jiems svetimus mažuosius zuikiukus – glaudžia juos, šildo, nereikia naudoti šildančių pagalvėlių", – pasakojo L.Grėblikienė.

Jauniklių, kuriems prireikia pagalbos, prieglaudoje nestinga nuo pat kovo. "Kaip konvejeris. Vienus išleidžiam, kiti atvežami. Pernai paskutinis jauniklis, kurį gelbėjome, buvo rugsėjo gale. Tai buvo mažas voveriukas", – prisiminė moteris.

Paramą atvežti galima šiuo adresu: Sausinės kaimas, Tvenkinio gatvė 14, Kauno r. Finansinę paramą galima pervesti į "Laukinės lesės" sąskaitą, kurios nr. yra LT927044060007812083. 

Kilus klausimų, su L.Grėblikeine galite susisiekti (skambinti arba rašyti sms) tel. nr. 8 640 56861.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta

Rūta portretas
Turiu priglaudus kiaune. Jau didele. Pieniniai dantukai jau krenta laukt. Pripratusi prie ranku. Ka toliau su ja daryt, ar paleist i gamta ar kaip, nes 3kam butas jai gerokai per mazas.

Giedrius

Giedrius portretas
As padesiu finansiskai, nuostabu, kad yra tokia prieglauda..

-A

-A portretas
Šaunu, kai yra žmonių, kurie rūpinasi mažesniais už save, nes gyvūnams, ar laukiniams, ar naminiams visad reik žmonių užuojautos, supratimo, meilės
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių