Quantcast

Prie „Žalgirio“ arenos – pavojingas jaunuolių triukas paspirtuku (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Internete plinta užfiksuotas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip keli jaunuoliai neatsakingai elgiasi važiuodami elektriniu „Bolt“ paspirtuku. Vienas jaunuolis juo važiuoja, kitas bando peršokti per jo galvą, tačiau viskas baigiasi tuo, jog abu nugriūna. Paspirtukų nuomotojai nurodo, kad už tokį elgesį gali būti blokuotos jaunuolių „Bolt“ paskyros.

Žingsnis iki traumos

Ties „Žalgirio“ arena jaunuoliai bandė pasirodyti. Išsinuomojo „Bolt“ elektrinį paspirtuką ir bandė atlikti triukus. Neabejotina, kad tai buvo daroma siekiant sulaukti dėmesio socialiniuose tinkluose, mat matyti, kad pasivažinėjimas paspirtuku buvo filmuojamas kitų asmenų. Tačiau suplanuotas triukas nepavyko ir jaunuoliai atsidūrė ant žemės.

Internete plintančiame vaizdo įraše nevykęs pasivažinėjimas paspirtuku užfiksuotas prie „Žalgirio“ arenos. Jame matyti, kad viena jaunuolis pritūpęs važiuoja „Bolt“ paspirtuku, dar vienas bėga paskui ir viską filmuoja. Pagal sumanymą, dar vienas jaunuolis turėjo peršokti paspirtuku važiuojantį draugą. Vaikinas įsibėgėjo ir šoko praskėtęs kojas. Pagal planą jis turėjo peršokti paspirtuko vairuotoją, bet klynas užkliuvo už paspirtuku važiavusio asmens galvos.

Dėl to, kad neapskaičiavo savo galimybių aukštai iššokti, o gal paspirtuko vairuotojas per mažai pritūpė, abu jaunuoliai pargriuvo, o paspirtuką vairuotojas nusviedė tolyn. Nors girdėti, kaip draugai juokiasi iš nepavykusio triuko, tačiau paspirtuku važiavęs jaunuolis nesijuokia. Įraše matyti, kad jis dar kurį laiką paguli ant žemės ir neskuba atsikelti, mat į „Žalgirio“ arenos aikštelės asfaltą jis trenkėsi nugara, tad neatmetama, kad smūgis buvo skausmingas.

 

 

Neatsakingas elgesys

Paspirtukų nuoma besiverčiančios bendrovės „Bolt“ atstovai pasmerkė tokį jaunuolių elgesį ir vadino juos neatsakingais. Taip jie galėjo ne tik patys rimtai susižaloti, bet ir sugadinti bendrovei priklausantį turtą.

„Jaunuolių veiksmai, atliekami su elektriniu paspirtuku, yra nesaugūs ir kelia didelę riziką susižeisti. Elektrinis paspirtukas visų pirma yra skirtas važiavimui, o ne tokioms pramogoms“, – pasisakė „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta.

Jaunuolių veiksmai, atliekami su elektriniu paspirtuku, yra nesaugūs ir kelia didelę riziką susižeisti.

„Esame socialiai atsakinga įmonė ir mums svarbiausia – saugumas. Savo sistemoje galime sekti kiekvieną paspirtuko kelionę bei matyti, kas tam tikroje vietoje nurodytu laiku naudojosi mūsų paspirtuku. Tokiais atvejais, atsekus klientą, jo paskyra blokuojama dėl netinkamo naudojimosi. Kiekvieną atvejį vertiname individualiai, o jei nustatoma, kad žala padaryta, imamės papildomų veiksmų“, – komentavo „Bolt“ atstovas.

Jis nurodė, kad jeigu aplinkiniai pastebi atvejus, kai klientai netinkamai naudojasi paspirtuku, gali „Bolt“ bendrovės atstovams atsiųsti nuotraukas, paspirtuko QR kodą, laiką ir vietą. „Mes imsimės visų būtinų priemonių, kad pavojų sau bei aplinkiniams keliantys klientai ateityje nesinaudotų mūsų platforma. Siekiame skatinti saugų bei tvarų keliavimą mieste, tad norime, kad paspirtukais naudotųsi atsakingi klientai“, – nurodė „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse.

Ragina laikytis taisyklių

Jis nurodė, kad virtuali erdvė akylai stebima, tad visada imamasi visų galimų priemonių, kad būtų užkirstas kelias neleistinam paspirtuko naudojimui ar Kelių eismo taisyklių pažeidimams. „Tam tikrais atvejais informuojame atitinkamas institucijas, bendradarbiaujame su policija, teikiame jiems reikiamą informaciją“, – pranešė E.Balta.

Pasak „Bolt“ atstovo, važiuojant paspirtuku būtina laikytis Kelių eismo taisyklių – juk tai ne tik pramoga, bet ir transporto priemonė, dalyvaujanti eisme. Kur galima, reiktų važiuoti dviračių takais. Važinėti galima tik po vieną, rekomenduojama dėvėti savo šalmą. Prasilenkiant su pėsčiaisiais ir dviračiais, patariama sulėtinti greitį. Prieš užbaigiant kelionę, svarbu įsitikinti, kad paliktas paspirtukas neblokuos dviračių ar pėsčiųjų tako – netinkamai palikti paspirtukai gali būti pavojingi.

„Svarbu paspirtuką pastatyti taip, kad jis netrukdytų praeiviams ir dviratininkams, ne skersai tako, o išilgai jo šalikelėje, geriausia – šalia dviračių arba parkavimo vietų“, – pridūrė „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akrobatas bolto

Akrobatas bolto portretas
Debiliukai šūdus komentuoja, kol mes iš viso šito pinigus gaunam :D kiekvienas toks įvykis mums yra pelnas. Kurkit straipsnius apie nusikaltimus mieste, o ne apie nepavykusį kadrą su paspirtuku.

Mhm

Mhm portretas
Rimtai nebera apie ka rasyt? Ant tiek nebeturit apie ka rasyt, kad tokias nesamones rasot, aprasant sita video tera 3pastraipos ir tai, jos kartojasi vos ne 3 kartus...

Justė

Justė portretas
Jau vapše nebeturit apie ką rašyt...apsurdas
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių