Quantcast

Prie mokyklos gyvenanti kaunietė netveria pykčiu dėl chaoso: tėvai atvažiuoja ir laukia savo pupulių

  • Teksto dydis:

Dalis Demokratų gatvės gyventojų piktinasi Kauno Jono ir Petro Vileišių ugdymo įstaigos mokinių tėvų vairavimo kultūra. Esą dėl automobilių gausos ne tik formuojasi spūstys, tačiau transporto priemonės „užkemša“ ir greta esančių daugiabučių kiemus.

„Kaimynai, gal žinote kur kreiptis, kad Vileišio mokyklos tėvai neužgrūstų Demokratų gatvės kiemų savo automobiliais, kai atvažiuoja ryte su vaikais ir vakare jų pasiimti. Misija sunki išsukti iš savo kiemo, parkuotis, o ryte tai ir susidaužti galima. Suprantu, kad mes vietiniai, kaimynai ir taip neturime kur statyti, tai apstatome Demokratų g. Nu bet tėvai rytais ir vakarais sudaro didesnę dalį. Mokykla turi kiemą didžiausią, lai į kiemą tėvai ir varo“, – socialiniame tinkle rašė Aldona.

Po moters įrašu užvirė internautų diskusija. Vieni antrino Violetai, kiti siūlė būti supratingesniems vieni kitų atžvilgiu.

„Turbūt reikėtų daugiau pakantumo, čia visur prie visų ugdymo įstaigų ta pati situacija, bet ji trunka dvi valandas per parą“, – situaciją komentavo Rūta.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Tikrai ne dvi valandas, tėvai atvažiuoja ir laukia savo pupulių ir 15 val., ir 16 val. ir t. t. iki pat 19 val.“, – Rūtai atsakė Aldona.

Turbūt reikėtų daugiau pakantumo, čia visur prie visų ugdymo įstaigų ta pati situacija, bet ji trunka dvi valandas per parą.

„Pėsčiomis tegul tėvai vaikšto, ne už 10 kilometrų jug gyvena“, – siūlė Žilvinas.

„Nežinau kaip kiti, bet as visada važiuoju į stadioną. Pastatau mašiną ir nuvedu vaiką sau ramiai ir išvažiuoti lengviau ir spūsčių nebūna“, – patirtimi dalijosi Judita.

„Patys gyventojai apstatė Demokratų gatvę ne kas kita. Tvarkykitės, plėskitės savo kiemus, o ne verkite. Kai jūsų mašinos ten nestovės, tada ir svetimos sustoję kelioms minutėms netrukdys eismui“, – savo poziciją išsakė Birutė.

„Visada yra alternatyva gyventi vienkiemyje... Tada niekas netrukdys, nei vaikai, tėvai ar automobiliai, galėsit laisvai parkuotis ir išsukinėti iš kiemo“, – ironijos neslėpė Vitalija.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Išeitis būtų įvažiavimą į kiemus užtverti šlagbaumu. Kitaip kažin, ar įmanoma kažką pakeisti. Čia reikia visai kitos naujos infrastruktūros, pavyzdžiui, prie mokyklos padaryti aikštelę, kad tėvai ramiai galėtų ten įvažiavę laukti vaikų. Dar viena išeitis – su namo bendrija rašyti projektą, išplėsti ir sutvarkyti prie namo aikštelę, pasidaryti vardines vietas arba vietas su pakeliamu tuo tokiu ribotuvu, ar kaip pavadint (kur atsistoja stačiai ir neleidžia įvažiuoti). Visgi čia mažiau galimybių, nes namas didelis, kiemas mažas, realiai turbūt patenkintų vos vienos laiptinės poreikius“, – nuomone dalijosi Eglė.

Kalti patys gyventojai?

Visada yra alternatyva gyventi vienkiemyje... Tada niekas netrukdys, nei vaikai, tėvai ar automobiliai, galėsit laisvai parkuotis ir išsukinėti iš kiemo.

Portalo žurnalistai dėl spūsčių ir automobilių gausos minėtoje Demokratų gatvėje kreipėsi į Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos administraciją.

„Nežinau, kadangi aš nestatau automobilio, tai man tas neaktualu. Aš ateinu pėstute į darbą. Nežinau. Bet yra ta išlaipinimo aikštelė pas mus, kai atveža vaikučius. Yra padarytas laisvas tarpas. Ten neturi būti gyventojų automobilių. Jeigu jie pastato automobilius, tai jie tada kaip tik ir trukdo visam eismui“, – situaciją komentavo direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams Julija Venclovienė

„Bet aišku, būna, kad gyventojai užstato automobilius ir palieka juos nakčiai“, – pridūrė pašnekovė.

Paklausta, ar rytais prie mokyklos susidaro automobilių spūstys, mokyklos atstovė teigė: „Būna srautas, aišku, jis negali nebūti. Jeigu vienas stovi išlaipinimo (aikštelėje, – aut. past.), yra perėja, prieš perėją, perėjoje irgi negali sustoti. Tai jeigu vaikai eina per gatvę, tai automatiškai susidaro kamštis“, – teigė J. Venclovienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aila

Aila portretas
Tiesa tokia, kad visi vaikai privalėtų eiti į mokyklą prie savo namų, išskyrus privačias mokyklas. Privačioms mokykloms jokių dotacijų iš valstybės. Pakanka valstybinių mokyklų visiems vaikams, kam nepatinka ir nenori mokytis jose, tegul patys susimoka. Kuriam privačiam sektoriuje valstybė duoda pinigų? Skirtingose mokyklose gal? vertėtų padaryti skirtingą pamokų pradžią.

Romainių g. gyventojas

Romainių g. gyventojas portretas
Romainių g. dar baisiau. Pagrindinė gatvė visa užkišta. Trūksta aikštelės, trūksta šaligatvių, ir tėvai tiesiog saugo vaikus, užvažiuodami vos ne ant kitų, einančių Romainių g. BAISU! Kiekvieną rytą negalim pravažiuot Romainių g. ties mokykla

juokinga moteriškė

juokinga moteriškė portretas
Normalu, kad tėvai, atvykę pasiimti vaikų, jų palaukia, kol ateis, Nepatinka mokykla, tegul keliasi gyventi kitur, kur nei darželio, nei mokyklos šalia nėra
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių