Quantcast

Prie mobilaus punkto spūstyse vėl strigę kauniečiai: susirgimų COVID-19 rekordų tikrai bus daugiau

  • Teksto dydis:

Lietuvoje trečiadienį paskelbta apie naujų susirgimų COVID-19 rekordą – nustatyta 9490 atvejų. Tokių skaičių mūsų šalis nematė per visą pandemijos laikotarpį. Tautiečiai nematė ir tokių eilių prie mobiliųjų punktų. Pasitikrinti, ar neserga koronavirusu atvykę žmonės prognozuoja – susirgimų rekordų dar tikrai bus ne vienas.

Trečiadienį prie Kauno mobilaus tyrimų punkto nuo pat ryto driekėsi didžiulė automobilių eilė. 

„Dabar čia baisiau nei vakar, ar praėjusią savaitę. Eilė nusidriekusi beveik iki pat gyvenvietės“, – neslėpė apie 10 val. Jonavos gatve ir pro Kleboniškio mišką važiavęs kaunietis Laurynas.

Vyras atviras: „Pamačius tokias eiles, nenuostabu, kad girdime apie užsikrėtimų rekordus. Pamatysit, skaičiai tikrai bus didesni, nebent žmonėms pritrūks vietos testuotis.“

Jis teigė, kad nemažai atvažiavusiųjų, kurie atsistoja į automobilių eilės galą, pasimeta, patys savo akimis netiki vaizdu, kurį mato.

„Čia tikrai visi laukia prie mobilaus punkto? Kosmosas. Tikrai bus daugiau rekordų“, – stebėjosi ir po aukšto kontakto su sergančiuoju pasitikrinti atvykęs Jonas.

Kaunietis Mindaugas į patikros punktą šią savaitę vyko jau du kartus: pirmadienio rytą vežė pasitikrinti vieną dieną karščiavusį sūnų, trečiadienio rytą – sekmadienį karščiavusią dukrą. Greitieji COVID-19 testai abiem vaikams parodė teigiamus atsakymus.

„Nemaža eilė buvo ir pirmadienį, ir šiandien. Dukrą turėjo testuoti šiek tiek po 8 valandos, atvažiavome likus 20 minučių iki 8 valandos, kai dar punktas nedirbo. Dukrai tyrimą atliko apie 8.30 val. Už mūsų driekėsi daug automobilių“, – sakė vyras.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Statistikos departamento trečiadienio rytą pateiktais duomenimis, 14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų Kauno miesto savivaldybėje  siekia 3 851,3 atvejo. Pandemijos pagreitis siekia 57, 9 proc. Čia šiuo metu serga 10 312 žmonių, per parą nustatyti 1 257 nauji koronaviruso atvejai.

Kauno miesto mobilaus punkto koordinatorius Lukas Pavlavičius portalo kauno.diena.lt žurnalistams antradienį teigė, kad pastaruoju metu eilės juda greičiau dėl atvertos naujos palapinės.

Dabar čia baisiau nei vakar, ar praėjusią savaitę.

„Eilės taip pat, turbūt, kaip ir praėjusią savaitę. Vienu metu padidėja, kitu sumažėja. Nuo šios savaitės paleidome papildomą, jau ketvirtą palapinę, kuri funkcionuoja. Kad ir fizinės eilės formuojasi, tikrai jos juda greičiau nei praėjusią savaitę, kadangi papildoma palapinė paleista. Stengiamės, kad žmonės kuo mažiau lauktų eilėse. Per dieną besitestuojančių skaičius siekia apie 2,8 tūkst. Bent jau tiek yra užsiregistravusių, kažkiek būna neatvykusių. Tai apie 2,5–2,6 tūkst.“, – antradienį teigė L. Pavlavičius.

Kauno savivaldybė skelbė, kad siekiant užtikrinti, kad kiekvienas kaunietis laiku gautų reikiamą pagalbą – Kauno patikros punkte (Jonavos g. 51A) atidarė ketvirtą testavimo liniją. Anot savivaldybės, tai leis per dieną tyrimui dėl koronavirusinės infekcijos priimti iki trijų tūkstančių kauniečių.

Kad procesai vyktų sklandžiai ir greitai,  gyventojams primenama laikytis keleto taisyklių:

* Iš anksto užsiregistruoti testavimui per sistemą 1808.lt. Asmenys be išankstinės registracijos nepriimami.

* Į punktą atvykti jums nurodytu laiku arba ne anksčiau nei 10 min. prieš jį.

* Su savimi turėti ir būti pasiruošus pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą bei registraciją patvirtinančią trumpąją SMS žinutę.

* Patikros metu privalu laikytis čia dirbančių specialistų nurodymų – nelipti iš automobilio, atidaryti langą tik sulaukus tokio nurodymo, vykdyti instrukcijas dėl mėginio paėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražina

Gražina portretas
Komentarų rašytojai galėtų išmokti lietuvių kalbos.Gėda skaityti baisias mintis, parašytas su gramatinêmis klaidomis.

jis

jis portretas
Tai jų ir buvo. Dabar pradjo visi kaip išprotėję tikrintis, vpapildomas kiekis: 1.nes nenori prarasti darbo 2.pradėjo tikrinti mokykls, vaikus Va jum ir rezultatas, jokios čia nuostabos, taip ir buvo, tik neįvardinta. Beje nematau čia nieko tokio, išsikvėpęs tas virusas, pasikartosiu- reiki skiepytis, lengvai prasirgsit

Giedrius.U

Giedrius.U portretas
Pagal visas tendencijas,tai artimiausiu metu susirgs visa tauta,išskyrus Šimonytę ir jos chuntą.Užteks dulkinti smegenis ir gąsdinti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių