Quantcast

Prie Lietuvos moksleivių mokymo plaukti programos jungiasi ir privatūs baseinai

  • Teksto dydis:

Sausio viduryje daugiau kaip 60 Prienų antrokų baigė Lietuvos plaukimo federacijos bei 5* viešbučio ir SPA komplekso „Harmony Park“ organizuotus plaukimo kursus, kurių pabaigoje dauguma prieš užsiėmimus visiškai nemokėjusių plaukti vaikų išlaikė egzaminą – sėkmingai įveikė 25 metrų ilgio baseiną plaukdami nugara.

„Labai džiaugiamės, kad „Harmony Park“ prisijungė prie moksleivių plaukimo įgūdžių ugdymo programos. Tokia iniciatyva yra atsakingas privataus verslo žingsnis. Smagu, kai per trumpą laiką šitiek vaikų išmoksta plaukti. Vaikams atvykus pirmąjį kartą – vos keli galėjo laikytis ant vandens, o po paskutinės pamokos – tik keliems reikėjo pagalbinių priemonių, visi kiti, bent jau ant nugaros, plaukti išmoko. Tai labai džiuginantys rezultatai. Vaikai ne tik įveikė vandens baimę – įgytas naujas gebėjimas gali išgelbėti jiems gyvybę“, – sako vaikus plaukimo paslapčių mokiusi patyrusi plaukimo trenerė Kristina Svirtun.

Įvairių Prienų mokyklų moksleiviai „Harmony Park“ 25 metrų ilgio baseine treniruotis pradėjo 2019 metų lapkritį. Pagal kartu su Lietuvos plaukimo federacija vykdomą programą, čia pamokų metu kartą per savaitę atvykdavo virš 60 antrokų ir 40 vyresnių klasių moksleivių. Jauniausieji mokėsi plaukti, o septintų ir dvyliktų klasių moksleiviai tobulino ne tik plaukimo įgūdžius, bet ir kvėpavimo techniką plaukiant, užsiėmė vandens aerobika.

„Anksčiau moksleiviai mokytis plaukti vykdavo į Alytų, o tai daug tolimesnis kelias, tad buvo sunkiau organizuoti keliones. Dabar ne tik turėjome baseiną šalia, tačiau „Harmony Park“ personalas patys parūpino reikiamų pagalbinių plaukimo priemonių, labai lanksčiai žiūrėjo į grafikų sudarymą“, – džiaugėsi vienos iš programoje dalyvavusių „Revuonos“ mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.

Pasak I. Balčiukynienės, Prienuose nėra vandens telkinių, kuriuose būtų galima mokytis plaukti, taip pat nėra baseino, tad išmokyti vaikus plaukti – didelis iššūkis.

Kaip informavo „Harmony Park“ SPA ir vandens pramogų erdvės vadovas Tadas Puzara, kol kas tai pirmas „Harmony Park“ projektas, kurio metu jų komplekso baseinas naudotas moksleivių mokymui plaukti, tačiau jau dabar planuojami tolimesni projektai, kurių metų, dar šiemet, „Harmony Park“ duris atvers kitų Prienų mokyklų antrokams.

„Harmony Park“ komplekse nuo pernai plaukimo įgūdžių mokosi Prienų moksleiviai.

„Esame socialiai atsakinga įmonė, todėl mums ši sutartis tikrai reikšminga. Mūsų regione nėra daug vandens telkinių, tad mūsų pareiga yra suteikti vaikams galimybę „susidraugauti su vandeniu“, padėti įveikti baimes, stiprinti mažųjų pradmenis, lavinti jų įgūdžius, patikėti klaidas profesionalams, išmokyti vaikus įvertinti pavojų bei stiprinti pasitikėjimą savo jėgomis“, – tvirtina T. Puzara.

Lietuvos plaukimo federacija kartu su partneriais moksleivių mokymo plaukti programą visoje Lietuvoje vykdo jau 10 metų. Jos metu antrokams 36 plaukimo pamokų metu sudaromos galimybės išmokti plaukti.

„Jei nemokėsi žaisti krepšinio, net bėgti – išgyvensi. Plaukimas patekus į vandenį yra gyvybiškai svarbus įgūdis. Šios programos tikslas, visų pirma, kuo daugiau vaikų išmokyti plaukti, nes, lyginant su kitomis ES valstybėmis, Lietuvoje skęstančių vaikų skaičius yra didelis. Tad kiekvienas išmokęs plaukti vaikas – galbūt išgelbėta gyvybė“, – sako Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis.

Pasak jo, Prienai buvo viena iš problematiškų Lietuvos vietų, kur besimokantys vaikai neturėjo arti esančių baseinų. Artimiausi jų buvo Kaune ir Alytuje. „Labai džiaugiamės, kad privatus verslas sutiko prisijungti prie programos. Žinoma, tai įvertinimas ir jiems, nes tikrai ne kiekviena įstaiga atitinka mūsų keliamus reikalavimus. Neužtenka turėti baseiną, turi būti ir reikiama įranga, atitinkamos kvalifikacijos treneriai“, – pasakojo E. Vaitkaitis.

Plaukimo trenerė Kristina Svirtun moko mažuosius plaukimo pradmenų „Harmony Park“ 25 m ilgio baseine.

2019 metais liepą „Harmony Park“ vandens pramogų erdvėse baseinai pradėti valyti ne cheminėmis medžiagomis, o inovatyvia ozono sistema, kuri yra saugi alergiškiems, astma sergantiems asmenims, nėščiosioms ar kūdikiams, todėl vaikų plaukimo pamokos buvo vykdomos ne tik prižiūrint profesionalams, bet ir švarioje, kvėpavimo takų sistemai saugioje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Po privataus 'mokymo' - tik į dugną!

As

As portretas
Saunuoliai! Kiek gyvybiu Lietuvoje butu isaugota, jei kiekvienas jaunas lietuvaitis moketu plaukti!! Visi partneriai ir iniciatoriai sios programos yra saunuoliai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių