Quantcast

Prie Kauno stadiono ruošiamasi įrengti sportininkų šlovės alėją

Prie Kauno Dariaus ir Girėno stadiono rengiamasi įrengti Lietuvos sportui nusipelniusių asmenų Šlovės alėją.

„Siekiant įamžinti Lietuvos sporto pasiekimus Olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, adresu Perkūno al. 5, Kaune šalia Dariaus ir Girėno stadiono numatoma įrengti Lietuvos sportui nusipelniusių asmenų Šlovės alėja“, – rašoma savivaldybės tarybos sprendimo projekte.

Numatoma čia įamžinant pagerbti Lietuvos sportui nusipelniusius asmenis, kurie pasiekė aukštus sportinius laimėjimus Olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, trenerius ir sporto specialistus, svariai prisidėjusius prie Lietuvos ir Kauno sporto plėtros ir populiarinimo bei sportininkų, pasiekusių aukštų sportinių laimėjimų, rengimo.

Tarybai teikiamame tvarkos apraše siūloma, kad nusipelniusiu būtų laikomas 1-3 vietų olimpinių ir pirmosios vietos parolimpinių žaidynių laimėtojas. Taip pat čia galėtų būti įamžinti olimpinių sporto šakų ir rungčių, tarp jų ir neįgaliųjų, pasaulio ir Europos čempionatų pirmosios vietos laimėtojai.

Nusipelniusiais būtų laikomi ir asmenys, paskelbti Kauno garbės piliečiais už nuopelnus sporto srityje bei asmenys, prisidėję prie sporto Kaune ir Lietuvoje plėtros, populiarinimo, aukščiau išvardytus laimėjimus pasiekusių sportininkų rengimo.

Prašymus įamžinti kriterijų atitinkantį asmenį teiktų sporto organizacijos, tuo rūpintųsi savivaldybė, kuri vertintų paraiškas ir, kandidatams atitikus reikalavimus, savo lėšomis įrengtų juos pagerbiančią lentą bei organizuotų jos atidengimo iškilmes.

Jeigu asmuo, kuriam įrengta lenta, savo veikla pažemintų Lietuvos sportui nusipelniusio asmens vardą, savivaldybės administracijos direktorius komisijos siūlymu galėtų priimti sprendimą dėl šio asmens pagerbimo lentos pašalinimo.

Šį sprendimą posėdyje svarstys Kauno miesto savivaldybės taryba. Artimiausias posėdis numatytas vasario 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimo garbė

Kaimo garbė portretas
Statys daug naujų balvonų?visas kaimelis pristatytas biustų,tipo ne runkeliai mes,mes-romenai...

Klausimas

Klausimas portretas
Švinas bus?

Nepartinis

Nepartinis portretas
Paminkla vyru vyrui plykiui butina statyti- ant parodos kalno prie buvusiu pionieriu rumu,kur vladymyras iljycius stovejo su istiesta ranka!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių