Quantcast

Prie Kauno pilies – plaukikai kubile, kūrybinės dirbtuvės, dainos ir šokiai

Vaikų būrelių ir užimtumo mugėje, vykusioje prie Kauno pilies, buvo galima sužinoti apie Kaune vykstančius popamokinius užsiėmimus, būrelius, įvairias sportines ir kūrybines dirbtuves, o  patikusias veiklas – ir išbandyti.

Sporto, meno mokyklų, įvairių užimtumą vaikams siūlančių įstaigų atstovai išradingai pristatė savo veiklą.

Kauno sporto mokykla "Startas" atsibogino didžiulį kubilą, kuriame mirko keli plaukimą lankantys paaugliai. 

"Treniruotės – sunkus darbas,  o čia – pramoga", – sakė  maudymosi kostiumą vilkėjusi ir tik rankšluosčiu apsisiautusi jaunoji plaukikė, stovėjusi šalia kubilo. 

Vienas jos bendraminčių sakė treniruotes lankąs devintus, kitas – aštuntus metus. Pašnekovai vienbalsiai patvirtino, kad per tą laiką buvo ne kartą apėmęs noras mesti treniruotes. "Bet reikia sau pasakyti, kad negalima pasiduoti, ir praeina", – sakė Kristijonas.

"Aštuonios treniruotės per savaitę, dar darbas salėje, tikrai būna, kad norisi mesti, bet reikia kažkaip atsilaikyti sunkiomis minutėmis, ir vėl viskas gerai", – pritarė Eivė.

Be to, jeigu atsisakytų plaukimo, būtinai užsiimtų kuo nors kitu. "Manau, kad atsibostų po mokyklos, savaitgaliais nieko neveikti", – susimąstė Tauvydas. Jam pritarė ir  Eivė, sakydama, kad neįsivaizduoja, kuo tada reikėtų užsiimti namie. 

Jaunieji plaukikai pasakojo išbandę ir kitas sporto šakas, pavyzdžiui, futbolą, krepšinį, dziudo, karatė, bet geriausiai sekasi ir labiausiai patinka būtent baseine. "Man labiausiai yra prilipęs plaukimas", – kalbėjo Eivė, per šį renginį turėjusi ne vieną progą pati pasidairyti ir ką siūlo kiti būreliai.

"Starto" atstovai prie pilies įrengė ir improvizuotą ledo ritulio aikštelę, kurios dangą atstojo asfaltas. Šioje aikštelėje adaptuotus pasirodymus rengė ir ledo čiuožėjai, tiesa, dėl aikštės dangos ypatumų pačiūžas privalėję išmainyti į riedučius.

"Riedučiai skiriasi nuo pačiūžų, negalime parodyti didelių šuolių, bet pradmenims parodyti yra tinkami", – pasakojo sporto mokyklos Žiemos sporto šakų skyriaus vedėja Jurgita Juškienė.

Ji neabejojo, kad mugė naudinga ir būrelius, popamokinę veiklą besirenkantiems mažiesiems kauniečiams ir jų tėveliams, o kartu į naudą ir patiems sportininkams, menininkams, pristatantiems būrelius. "Jiems smagu pasirodyti. Pats pasižiūri į kitus ir save parodai, pasidalini patirtimi", – kalbėjo trenerė. 

Organizatoriai buvo paruošę įvairių edukacijų ir pramogų, vyko  viktorinos, kūrybinės dirbtuvėlės, sporto estafetės ir rungtys.

"Gimnastika, šokiai", – dukrą Patriciją dominančius dalykus ėmė vardinti viena mugėje apsilankiusių mamų. "Ne, ne šokiai. Va šitas", – mamos Lauros laikomus lankstinukus vartė mergytė, kol rado dailiojo čiuožimo pristatymą.  

Ji jau buvo lankiusi dailiojo čiuožimas treniruotes, bet dabar, deja, apgailestavo tėveliai, dėl vietų stygiaus, prieš tai laisvalaikį sujaukė karantinas.   

Mergaitės mama pasakojo pati lankanti pilates treniruotes, tėtis Giedrius – "viską išbandęs". "Labiau kovines sporto šakas ir futbolą", – vardijo kaunietis. Sportuoja iki šiol.

Ant scenos savo talentus demonstravo mažieji dainininkai, šokėjai. Sukosi ansamblio „Malūnėlis“, šiuolaikinių šokių studijos „Vėtra“, Choreografijos mokyklos ir kt. auklėtiniai.

Grojo, dainavo „Vyturio“ katalikiškos vidurinės mokyklos, Kauno tautinės kultūros centro, 1-oji muzikos mokyklos, Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų bei Miko Petrausko muzikos mokyklos, mažųjų vaikų grupės „Linksmasis Do junior“, moksleivių-neklaužadų grupės „Improvises“ bei mokytojų vokalinio ansamblio „Cantores Urbis“, Kazio Binkio teatro  atstovai.

Saugumo taisykles pasikartoti padėjo Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla, suteikė galimybę išbandyti mažųjų automobilių ir paspirtukų trasą, dalyvauti saugaus eismo žinių turnyre ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Betgi kaip į tą Pilį patekti, kai apie ją viskas išknista... Nei į bažnyčią nenueis kaip kad normaliame mieste žmonės vaikšto...

...

... portretas
Labai džiaugiuosi, kad toks puikus renginys vaikams vyko kaip tik tuo metu, kai Laisvės alėja tvino nuo "Vaivorykštinio maro". Renginyje buvę vaikai išvengė būti įtraukti į tą ... liūną. Valdžia privalo atsipeikėti ir labai pasistengti, kad Lietuvoje tas "Vaivorykštės maras" neišplistų nekontroliuojamai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių