Quantcast

Prie Kauno marių suglumino ženklai: reikia mokėti ar ne?

Prie Kauno marių atsirado kelio ženklai, kad ties Neptūno įlanka apmokestinta stovėjimo aikštelė. Už vietinę rinkliavą atsakingi specialistai nurodė, kad aikštelė skirta laivų priekaboms.

Nežino, kur mokėti

Į "Kauno dieną" kreipėsi kauniečių šeima ir stebėjosi, kad vaizdingoje Kauno vietoje dabar gali tekti mokėti už automobilio stovėjimą. Pasak kauniečių, toks miesto sprendimas gali ir nepasiteisinti, nes vairuotojai savo transporto priemones paliks tiesiog ant žaliosios vejos ar kelio pakraščiuose.

"Kol dar saulė lepina ir miesto neaptraukė rudeniniai lietūs, kartu su vyru nusprendėme pasivaikščioti Kauno marių pakrantėmis. Nusprendėme, kad laivais pasigrožėsime vadinamojoje Neptūno įlankoje, o paskui – jachtklube. Tačiau atvykus prie Neptūno įlankos gerokai nustebome pamatę, kad sukabinti kelio ženklai, nurodantys, jog aikštelėje yra mokamas stovėjimas. Seniau šioje vietoje laisvai palikdavome automobilį, o dabar nuvažiavome prie jachtklubo vartų, kur yra vietos automobiliams. Kadangi toje vietoje mokėti nereikia, matėme, kad ir kiti čia paliko savo mašinas", – pasakojo kaunietė Lina.

Ženklai nurodo, kad stovėjimas aikštelėje yra mokamas. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Ji tikino, kad aikštelėje prie Neptūno įlankos nebuvo jokio parkomato, ant kelio ženklų nėra nurodyta ir kokiai zonai ši vieta priskiriama, todėl nežinojo, kokio dydžio rinkliava čia renkama.

"Ant vienos lentelės buvo nurodyta, kad dėl laivų statymo reikia kreiptis nurodytu telefonu, tačiau nebuvo jokios informacijos apie tai, kiek kainuoja valandai čia palikti automobilį. Kažkaip nesinorėjo rizikuoti būti nubustiems, todėl ir ieškojome vietos prie jachtklubo. Jei iš tiesų apmokestino minėtą aikštelę prie Neptūno įlankos, manau, kad miestas praloš, nes visi statys automobilius, kur papuola. Vieni paliks automobilius prie jachtklubo ir senelių namų vartų, kiti – nutrenks juos pakelėse, nes ten nėra ženklų, kad reikėtų mokėti", – pastebėjo Lina.

Aikštelė laivams

Savivaldybės atstovai nurodė, kad aikštelė prie Neptūno įlankos yra mokama norintiems čia laikyti laivų priekabas. Kol kas jų aikštelėje nėra daug, o automobilius trumpesniam laikui galima palikti nemokamai.

Specialistų teigimu, aplinkui yra kitų automobilių stovėjimo vietų, tad kauniečiai ir miesto svečiai tikrai gali rasti, kur savo transporto priemones palikti be jokio užmokesčio, ir ramiai pasivaikščioti Kauno marių pakrante.

"Aikštelė, kuri yra tarp R.Kalantos g. 128 ir 130 pastatų, yra skirta laivų priekaboms laikyti. Tai ilgalaikio stovėjimo aikštelė, nes iš vandens ištraukti laivai statomi ne vienai parai, o ilgesniam laikui. Jie būna paliekami ir penkis mėnesius, iki naujo plaukiojimo sezono. Yra ženklas, nurodantis, kur kreiptis dėl tokio ilgalaikio laikymo. Bet tikrai niekas nebaus vairuotojų, jei jie trumpam pastatys automobilį laisvoje aikštelės vietoje", – aiškino biudžetinės įstaigos "Parkavimas Kaune" vadovas Justas Limanauskas.

Nebuvo jokios informacijos apie tai, kiek kainuoja valandai čia palikti automobilį.

Jis nurodė, kad Kauno marių lankytojai nemokamai automobilius gali palikti prie Pažaislio vienuolyno esančioje aikštelėje. Taip pat nemokamas stovėjimas prie Kauno marių 1-ojo paplūdimio.

Ilgalaikis laivų priekabų stovėjimas minėtoje aikštelėje kainuoja 34 eurus per mėnesį arba 100 eurų trims mėnesiams. Jei aikštelėje paliekama tik priekaba be laivo, kaina yra perpus mažesnė.

Tvarkys įlanką

"Kauno diena" primena, kad miesto valdžia užsimojo sutvarkyti Neptūno įlanką ir sukurti skaidrią rinkliavą. Ilgus metus čia nebuvo renkami jokie mokesčiai, o uoste prieplaukos dažnai būdavo įrengiamos nelegaliai.

Savivaldybės atstovų teigimu, aikštelė skirta ilgalaikiam laivų priekabų statymui. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Laivų laikymui skirtos aikštelės įrengimas – tik pirmasis Neptūno įlankos tvarkymo etapas. Atlikus būtinuosius aplinkos tvarkymo ir teritorijos valymo darbus, bus imtasi priemonių, kurios padės užtikrinti saugumą. Planuojama minėtoje laivų laikymo aikštelėje įrengti skiriamąsias juostas, vaizdo kameras.

Vėliau numatyta imtis didesnių Neptūno įlankos tvarkymo darbų. Čia atsiras ir nauja buriavimo sporto bazė. Projekte numatyti reikšmingi statybos ir atnaujinimo darbai, įlanką paversiantys vandens pramogų mėgėjų traukos centru. Planuojama įrengti patogų uostą, pėsčiųjų takus, plaukiojančias prieplaukas.


Šiame straipsnyje: aikštelė prie Kauno mariųstovėjimo aikštelėženklai stovėjimo aikštelėjelaivaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno marių prieplaukų savininkai Garbarovičiai

Kauno marių prieplaukų savininkai Garbarovičiai portretas
Koncervatorija pučia surūdyjusias dūdas.

Taip

Taip portretas
Yra gerų dalykų, yra ir blogų.

Žemvaldys ligonis ,karbas su šeima

Žemvaldys ligonis ,karbas su šeima portretas
Krabas daro ne žmonių patogumui ir transportą skirsto kaip nori ,o ne žmonėms patogiu maršrutu .Jis viešuoju transportu nesinaudoja ir jam nė motais kas gali iki mariu nuvažiuoti o kas ne.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių