Quantcast

Statybų bumas: prie arenos iškils ir verslo centras „Arka“

  • Teksto dydis:

Šiandien Karaliaus Mindaugo prospekte, šalia paskutines dienas skaičiuojančio „Respublikos“ viešbučio, oficialiai pradėtos modernaus septynių aukštų A klasės verslo centro „Arka“ statybos. O nugriauto viešbučio vietoje, kaip jau skelbta, planuojama statyti verslo centrą „Magnum“. Trečias verslo centras kaimynystėje pradės kilti kitąmet.

Naujas traukos centras

Šiandien pastato statybų, vykdomų „Imlitex Holdings“ užsakymu, pradžia paskelbta įkasant simbolinę kapsulę. Joje – ne tik laiškas ateities kartoms, bet ir svarbaus miesto akcento, dienraščio „Kauno diena“, numeris.

Pastato statybas vykdanti bendrovė „YIT Kausta“ darbus žada baigti 2017 m. pabaigoje. Architektai drąsiai tvirtina: statomas ne tik biurų pastatas – čia kuriasi naujasis miesto traukos centras.

Miesto meras Visvaldas Matijošaitis teigė, kad iki šiol užsieniečiams būdavo labai sunku paaiškinti, kad Kaune nėra didelių biurų. „Jei suskaičiuotume, kiek Kaunu susidomėjusių investuotojų čia nepradėjo veiklos dėl biurų patalpų trūkumo, gautume iškalbingus skaičius. Kaunas negali sau leisti prabangos netekti darbo vietas čia norinčių kurti verslų. Kaune kylantys modernūs verslo centrai pokyčius išgyvenančiam miestui taps didžiuliu impulsu“, – teigė Kauno vadovas.

Jis pastebėjo, kad vieta, kurioje po metų kitų atsiras net trys verslo centrai, net kelis dešimtmečius buvo apleista, tad įgyvendinus projektus ši miesto dalis labai pasikeis. „Bus labai keista pro čia važiuoti – vieta bus neatpažįstama“, –šyptelėjo meras, iš širdies linkėjęs sėkmės šio ir kitų projektų užsakovams, naujiesiems pastatams ir visam miestui.

„Iki šiol bendrovė buvo išsidėsčiusi per tris pastatus. Ieškojome vietos, kur galėtume tilpti visi, bet neradome nieko tinkamo“, – kalbėjo projekto vystytojos „Imlitex Holdings“ vadovas Renatas Augustinas. Nusprendė biurų centrą statyti patys.

Pirmasis šauklys

Iškilmingoje kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavo ne tik V. Matijošaitis, projekto vystytojos „Imlitex Holdings“ vadovai Vygandas Blandis ir R. Augustinas, bet ir statybų bendrovės „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas, nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“, kuri rūpinsis pastato nuoma, pardavimų vadovas Baltijos šalyse Giedrius Ragaišis, architektūrinio projekto autorius, biuro „Natkevičius ir partneriai“ architektas Gintautas Natkevičius.

„YIT Kausta“ ir biuras „Natkevičius ir partneriai“ dirba ir prie „Magnum“, ir prie „Arkos“ projekto. G.Natkevičius su kolegomis baigia projektuoti ir trečiąjį verslo centrą, suplanuotą gretimame sklype, tad šio verslo trikampio vientisumas, kaip žadama, patiks ir čia dirbantiesiems, ir praeiviams.

Projekto autorius G. Natkevičius teigia, kad „Arka“ yra vienas iš statinių, kuris formuos naująjį miesto centrą dešiniajame Nemuno krante. Jis – tarsi pirmasis šauklys, todėl pastato eksterjere labai mažai detalių ir dekoro siekiant, kad kiti šalia kilsiantys pastatai, taip pat ir pradedamas statyti „Respublikos“ viešbučio vietoje, galėtų būti sujungti į vientisą kompleksą.

„Čia jau yra prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, „Žalgirio“ arena, bus ir muziejus, mokslo centras, o su biuro pastatais persikels ir administracinis miesto centras. Permainos jau palietė šios miesto dalies infrastruktūrą – ją patogu pasiekti, tvarkomos gatvės ir šviesoforai“, – pokyčius vardina architektas.

Taikomi aukščiausi reikalavimai

Verslo centras „Arka“ suprojektuotas taip, kad atitiktų aukščiausius reikalavimus ir būtų patogus bei komfortiškas jame dirbsiantiems žmonėms, todėl projekto vystytojai tikisi patraukti įmonių, vertinančių prestižą, gerą matomumą ir komfortiškos darbo sąlygas, dėmesį.

Iš stiklinių luitų sukonstruoto pastato pirmuosius du aukštus į dvi dalis dalins tarp jų besidriekianti istorinė Karmelitų gatvė, todėl pastatas turės arkos formą. Stiklo fasadas biurų darbuotojams leis šviesiose patalpose grožėtis unikaliais Nemuno salos vaizdais iš vienos pusės ir Žaliakalnio šlaitų panorama iš kitos pusės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šitos viešųjų ryšių pastangos priversti miestiečius ploti katučių dėl to, kad kažkas darosi pelningą verslą statydamas stiklainius miesto centre, yra juokingos. Kažkam bus naudos, kažkam - didelės. Dėl to mano aplodismentų nebus. Jei ten būtų visuomenininės paskirties statinys, darniai susijęs su aplinka arba miestiečiams skirtas parkas, šiuolaikiška visiems atvira erdvė, tuomet sakyčiau - va čia tai bent.

skaitytojas

skaitytojas portretas
Puikus projektas, gaila "beraščių" kritikų. Provincialams negražu.

baisi

baisi portretas
klaida jau padaryta užstatant ŽALGIRIO areną ir vėl lipam ant to paties grėblio ?KOŠMARAS
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių