Quantcast

Prezidentė tikisi, kad naujasis arkivyskupas bus progresyvus

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį Kauno arkikatedroje bazilikoje dalyvaudama naujojo arkivyskupo metropolito Liongino Virbalo ingrese sakė, jog tikisi progresyvumo iš naujojo hierarcho.

„Bažnyčia turi tarnauti Dievui ir, svarbiausia, žmogui. Tokia ir valstybės funkcija. Todėl labai tikiuosi, kad naujasis hierarchas bus progresyvus, modernus, veržlus“, - šeštadienį Kaune sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė tikisi, kad L.Virbalas bus moraliniu pavyzdžiu.

„Tikiuosi, kad šis arkivyskupas tikrai supras ir mūsų žmones, ir mūsų lūkesčius ir galės būti pavyzdžiu ir moraliniu, ir mokės išgirsti, užjausti ir padėti kiekvienam, kam to reikės“, - teigė prezidentė.

Kaune šeštadienį įvyko naujojo arkivyskupo pareigų užėmimo iškilmės - ingresas.

Iki šiol Panevėžio vyskupijai vadovavęs L.Virbalas šias Kauno arkivyskupo pareigas perėmė iš Sigito Tamkevičiaus, kuris Kauno arkivyskupijai vadovavo nuo 1996 metų. 76 metų dvasininkas pareigas palieka laikydamasis Kanonų teisės kodekso, kuriame nurodoma, kad 75 metų amžiaus  vyskupai yra raginami įteikti atsistatydinimo raštą.

Popiežius S.Tamkevičiaus atsistatydinimo prašymą popiežius patenkino birželio 11 dieną.

Ingreso šv. Mišios 12 valandą prasidės Kauno arkikatedroje bazilikoje. Jose dalyvaus prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

earth king

earth king portretas
nesmerkime kitu be reikalo , juk pagal senoves evangelija yra pasakyti tikri šv, krystaus žodžiai, išsakyti, tikyntieji juk mes turime 100 avielių ganikloj, bet žiūrint ganosi 99 avis, o kur kita viena liko, taip va brangus bičiuliai tinintieji, pagalvokime kad viena atsiskirusi, nuo visu ir vieloja grižti į būri , lauksims kada atsivers ,pakentėkime asivers ir prisijungs juk , ne mums spresti ir teisti mes negalime ir tokios teises neturime paklides varyti ,juk buvo ir permainos ir gyvenimo gėris kaip kuriu ponu kur ižpažinti savo gyvenimo prasme oi buvo sunku suprasti, o kokie vėjai dar pustė, iš rytu ir juk suvokimas buvo kito lygio, palikime kitoms istorijos puslapiams taip tegul dabar neša savo kryžiu kuri buvo sutepes savo praities klaidomis pavertes, avelies yra avieles kada buvo gerai tada ir nesistengė eiti su evangelijos dvasios priešakija, o dabar stovi priešakinėse pozicijos gretose ir masto, bet bet ar tinkamas žodis atleiskkite man , dar šito negirdėjome, va ir visa bal

vietiniams troliams

vietiniams troliams portretas
o kaip jūsų visų raudonosios pusės? ką veikėte sovietmečiu ir ką dirbate dabar? Rodosi, kad labai rūpi valstybės veikėjai, kurie tikrai itin daug padėjo pastangų atsikurti Lietuvai ir jai klestėti, bet kodėl nė žodeliu neužsimenate apie komunistus, sėdinčius seime ir deklaruojančius didžiules pinigų sumas, matyt, pastariesiems ir dirbate, troliai ir panašūs "rašytojai".

Algirdas

Algirdas portretas
Matote, kas pirmiausiai puole po kojomis, tai politikai, nes per rinkimus pasinaudoti baznycios pagalba tapo tradicija. Nors praeityje Ju man neteko regeti baznycioje nors mano tevai ir mane vesdavosi kiekviena sekmadieni. Man dabar 71 m. Bet tu ponu, kurie parodyti pirmieji pas vyskupa nebuvo zinomi kaip religingi ne spaudoje ir ne visuomeneje.Gal laikas keicia zmones. Jei Dievo netiki is sirdies, tai baznycia nepades. Teks prgare degti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių