Quantcast

Prezidentas dalyvavo Mokytojų dienai skirtame koncerte

Artėjančios profesinės dienos proga prezidentas Gitanas Nausėda mokytojams linkėjo kasdienės energijos, kantrybės ir džiaugsmo matyti sėkmingai savąjį kelią atrandančius mokinius.

Valstybės vadovas ketvirtadienį dalyvavo šventiniame koncerte, skirtame Tarptautinei mokytojų dienai. Kauno „Žalgirio" arenoje vykusioje šventėje dalyvavo per 10 tūkst. mokytojų iš visos šalies.

„Mokytojai ugdo ne „žinių dėžutes", o patriotus ir asmenybes. Todėl leiskite Jūsų darbą palyginti su lėktuvo piloto darbu. Jis gali pakelti asmenybę į neįsivaizduojamas aukštumas ir atverti naujus horizontus, tačiau jei pilotas neįgudęs ar abejingas, jis gali blokšti asmenybę žemyn, nuo kur ši galbūt per visą gyvenimą ir nebesugebės atsikelti. Štai tokia yra Jūsų atsakomybė," - sveikindamas mokytojus sakė prezidentas.

Mokytojai ugdo ne „žinių dėžutes", o patriotus ir asmenybes.

Kaip praneša Prezidento komunikacijos grupė, šalies vadovas patikino, kad Prezidentūra yra ta institucija, kuri nori būti mokytojų sąjungininkė. Jis pabrėžė šiuo metu svarstomo Nacionalinio švietimo susitarimo svarbą, būtinybę siekti, kad švietimo reformos įgytų aiškią kryptį ir būtų tęsiamos.

Pasak prezidento, mažiausiai norėtųsi, kad iš šio dokumento liktų tik skambių frazių rinkinys, neturintis jokio esminio turinio, todėl Prezidentūra ketina aktyviai dalyvauti jo kūrimo procese ir padėti politinėms partijoms rasti bendruosius vardiklius, kurie į priekį stumtų tiek visą švietimo bendruomenę, tiek mūsų vaikus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia jiems vietoje duonos?.. :s

OOO

OOO portretas
Nuostabus koncertas. Puikus išpildymas, garso kokybė. Norėjosi, kad nesibaigtų.

Ech

Ech portretas
Koncertukas šiaip sau... Jei jau areną nuomoja, tai galėtų ir geresnį orkestrą bei dainininkus pakviesti..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių