Quantcast

Premjeras: išvada dėl situacijos Kauno klinikinėje ligoninėje formuoja naują praktiką

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad išvada dėl situacijos Kauno klinikinėje ligoninėje formuoja naują praktiką, bus prašoma ją pateikti Vyriausybei.

„Bus prašoma, kad Komisijos išvada būtų pateikta Vyriausybei bei Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai įvertinti. Panašu, kad Komisijos išvada formuoja naują praktiką, pasirodo, kad vienkartines priemones galima naudoti kiek tik nori kartų“, – BNS penktadienį premjero komentarą perdavė jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

„Puiku, jei Kauno klinikinės ligoninės darbuotojai yra pilnai aprūpinti reikiamomis priemonėmis, tačiau keista tai, kad tiek premjeras asmeniškai, tiek, mūsų žiniomis, visuomenininkai, kurie teikia priemones įvairioms gydymo įstaigoms, iki šiol gauna skundus iš šitos ligoninės darbuotojų dėl netinkamo aprūpinimo“, – pridūrė jis.

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad profesorius Albinas Naudžiūnas į ligoninės vadovo pareigas grąžinamas nuo pirmadienio.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga A. Naudžiūną nuo pareigų nušalino praėjusio penktadienio vakarą, po to, kai premjeras Saulius Skvernelis pasipiktino paviešintomis nuotraukomis, kur į maišelius supakuoti vienkartiniai, panaudoti medikų apsauginiai drabužiai.

Dėl jo veiksmų buvo pradėtas vidinis tyrimas.

Pasak T. Beržinsko, premjeras nesiekia Kauno klinikinės vadovo atleidimo.

„Tai nėra premjero ar kažkieno kito noras ką nors atleisti, anaiptol, noras yra vienintelis – užtikrinti pilną medikų aprūpinimą ir saugumą“, – sakė jis.

Kaip teigia SAM, Komisija, sudaryta iš SAM ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) atstovų, atlikusi tyrimą pateikė išvadą ir nurodė, kad taikyti drausminę atsakomybę A. Naudžiūnui nėra pagrindo ir kad įstaigos vadovas pažeidimų nepadarė.

Anot SAM, Komisija savo nuomonę grindė nagrinėtos situacijos aplinkybėmis, teisės aktų reikalavimais, pateiktais dokumentais, tarptautinių organizacijų rekomendacijomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Čia ir pasirodė premjero kerštingumas, pavydumas,naras parodyti savo galią. Apgailėtina. O ministro nesugeba tinkamo surasti ir pinigėliai nepasiekia verslo ir gyventojų-nerangumas.

Klesti

Klesti portretas
Klanai visoje Lietuvoje.Ranka ranka plauna.Vieni kitus pasiskiria, isivertina ir tu jų nepajudinsi.Kaip Lenino paminklai..ilgam.. Ūžia intikas nuo Naudziuno vadovavimo ..bet klanas nepaliks bėdoje :(

taip

taip portretas
Siuo metu tures ka spresti Klaipedos ligonines vadovo elgesi ,kuris yra sveiku protu nesuvokiamas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių