Quantcast

Prekybos tinklai: lentynos tuštėja greičiau, bet būtiniausių prekių trūkumo neprognozuojame

Portalo kaunodiena.lt skaitytojai dalijasi ištuštėjusiomis ilgai negendančių prekių lentynomis kai kuriuose prekybos centruose, tačiau atkreipiame visų dėmesį, kad būtiniausių prekių atsargų parduotuvės ir gamintojai turi užtektinai, tiesiog vienoje kitoje parduotuvėje nespėjama tą pačią akimirką užpildyti atsilaisvinusias vietas.

Nuotraukos iš „Maximos“ parduotuvės Šiaurės pr., Kaune, byloja, kad grikių, kai kurių mėsos konservų paklausa vakar ir šiandien kiek didesnė nei eilinę dieną. Toks kai kurių pirkėjų sujudimas ir siekis papildyti bent minimaliai turimas ilgai negendančių maisto produktų atsargas yra suprantamas. Dauguma žmonių esamą situaciją vertina racionaliai ir parduotuvių apgulčių tikrai nėra. Produktų užteks visiems.

„Vasario 24, antroje dienos pusėje, pradėjome matyti augančius pirkėjų srautus. Palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, vakar mūsų tinkle jie buvo apie 9 proc. didesni. Populiariausiomis prekėmis tapo įvairios kruopos, konservai, didelės talpos vandens buteliai, dėl to lentynos tuštėjo sparčiau nei spėjome jas pildyti. Su analogiška situacija jau buvome susidūrę ir pandemijos pradžioje. Suprantame, kad tai – žmogiška reakcija į įvykius Ukrainoje ir ji gali tęstis dar kelias dienas. Po keleto dienų intensyvesnio apsipirkimo, vėliau žmonės kurį laiką perka mažiau“, – teigė „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Anot jos, šiuo metu, tinklas turi pavienių signalų, kad gamintojai gali susidurti su kai kurių maistinių žaliavų trūkumų, dėl ko tam tikrą laiką parduotuvėse gali nebūti kai kurių prekių ženklų.

Po keleto dienų intensyvesnio apsipirkimo, vėliau žmonės kurį laiką perka mažiau.

„Jau dabar gamintojai ieško alternatyvų, kur pirkti žaliavas, tačiau prisitaikymas prie esamų aplinkybių gali užtrukti. Nepaisant to, dar kartą norime pabrėžti, kad būtiniausių prekių trūkumo neprognozuojame“, – ramino E. Dapkienė.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis kalbėjo panašiai. „Ilgo galiojimo prekių (konservai, kruopos, cukrus, druska ir t.t.) pardavimai padidėjo, bet prekių trūkumo nėra. Nemanome, kad pritrūktume kokių nors prekių“, – komentavo D. Ryliškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Direktorius

Direktorius portretas
Gal galėtumėte ir baldų nupirkti?

Anonimas

Anonimas portretas
Šikpopieriumi apsirūpinkit... triesit kai rusas ateis.

Judita

Judita portretas
Asilų gauja.... šluokit viską ir neškit pelną tiems kurie kurią šitą isteriją.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių