Quantcast

Pravieniškių atvirosios kolonijos kaliniai sulaukė dovanų

  • Teksto dydis:

Pravieniškių atvirojoje kolonijoje kalintys žmonėms penktadienis – neeilinis. Jie ne tik gavo dovanų, bet ir turėjo galimybę pabendrauti su specialistais, kurie padeda išėjus iš įkalinimo įstaigos sumažinti socialinę atskirtį.

Aplankė kalinius

Asociacija „Vyrų krizių centras“ kartu su Krikščioniškuoju labdaros fondu „Tėvo namai“ aplankė Pravieniškėse kalinčius vyrus.

„Mes Šančiuose jau gyvuojame 25 metus, įsiliejome į bendruomenę. Šia ir Naujųjų metų proga nusprendėme aplankyti įkalinimo įstaigą Pravieniškėse. Čia mūsų globotiniai atvirojoje kolonijoje atlieka bausmę, tačiau kartu dirba įvairiose įmonėse. Tad įteikėm jiems dovanėlių, pabendravome ir palinkėjome greičiau išeiti į laisvę“, – apie kaliniams padarytą staigmeną kalbėjo „Tėvo namų“ vadovas Vytautas Vaitkevičius.

Jis tikino, kad šiuo metu fondas turi apie pusšimtį globotinių, kurių amžius svyruoja tarp 25-50 metų. Centras padeda tiek dar kalintiems žmonėms, tiek jau išėjusiems į laisvę vėl atsistoti ant kojų.

Padeda integruotis

Dažnai tokiems žmonėms sudėtinga iš naujo pradėti gyvenimą, todėl „Tėvo namai“ tarpininkauja tarp įvairių institucijų, suteikia žmonėms teisinę pagalbą, padeda susirasti naują stogą virš galvos.

„Mes padedame iš įkalinimo įstaigų išėjusiems žmonėms apgyvendinimo klausimais. Taip pat tiems, kurie vis dar atlieka bausmę, padedame susirasti darbą. Esame įsikūrę Šančiuose, tad čia gali ateiti žmonės ir pasinaudoti kompiuteriais, patys paieškoti darbo, gauti konsultacijų. Mes tiesiog padedame žmonėms vėl atsistoti ant kojų“, – apie vykdomą misiją kalbėjo „Tėvo namų“ vadovas.

„Visuomenės požiūris į nuteistuosius vis dar neigiamas ir sunkiai besikeičiantis gerąja linkme, todėl nėra lengva bausmę atliekančius asmenis įdarbinti ir suteikti jiems galimybę pasijausti svarbiais ir reikalingos. Tačiau jau keleri metai bausmę atliekantys vyrai turi galimybę dirbti ir jaustis reikalingi“, – sakė Vyrų krizių centro direktorė Oksana Mačėnaitė.

„Tėvo namų“ vadovas tikino, kad istorijų su laiminga pabaiga centro istorijoje buvo ne viena. Nemažai iš įkalinimo įstaigų sugrįžusių vyrų išsivadavo ir socialinės atskirties ir pradėjo naują ir teisingą gyvenimo kelią, tačiau V.Vaitkevičiui labiausiai įsiminė, kai į „Tėvo namus“ iš įkalinimo įstaigos atėjo vienas vyras, nešinas tik vandens buteliu ir duona. Vyras neturėjo nieko, viską reikėjo pradėti nuo nulio. Bendradarbiaujant su įvairiais specialistais, kalbantis su psichologu, buvęs kalinys atrado stiprybės atsistoti ir iš naujo pradėti gyvenimą. Dabar jis gali didžiuotis, kad nebepažeidžia įstatymų, turi namus, automobilį ir gerai apmokamą darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NU NU

NU NU portretas
Butų Josifas su Adolfu gyvi, jiems dovana butų nedirbt kasykloje nuo pietų.

lina

lina portretas
kodel neaplanke vienisu stokojanciu seneliu ir jiems nepateike dovanu,

praveniskiu kolonijos zekai sulauke is Verygos

praveniskiu kolonijos  zekai sulauke  is  Verygos   portretas
ir Seimo simtas vieno pusdurnio Naujametines dovaneles --NARKOMAFIJOS KRIKSTATEVIS LEGALIZAVO LIETUVOJE NARKOTIKUS....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių