Quantcast

Prašymo neišgirdo: Rotušės aikštėje eglutės įžiebimą stebėjo masė žmonių

Dėl pandemijos šiemet masiniai renginiai neorganizuojami, todėl ir Kauno eglutės įžiebimo šventė buvo orientuota į tai, kad koncertą žmonės saugiai stebėtų namuose. Pro televizorių ir kompiuterių ekranus buvo galima mėgautis puikiu koncertu ir specialiai pritaikyta šventine programa, tačiau dalis kauniečių ir miesto svečių vis tiek atėjo į Rotušės aikštę.

Žinoma, sausakimša aikštė nebuvo, tačiau vertinant epidemiologinę situaciją Kaune, eglutės įžiebimą vis tiek stebėjo labai daug žmonių, neišgirdusių prašymo likti namuose. Ne visi net turėjo vietos, kur pasistatyti automobilius, tad buvo priversti stovėti spūstyje, susidariusioje prie Rotušės aikštės. Daugiausia prie eglutės atėjo šeimos su mažais vaikais. Nemažai sutikta ir porų.

Dauguma žmonių dėvėjo kaukes, tačiau rekomenduojamus 2 metrų atstumus ne visada pavyko išlaikyti. Ypač, kai į Rotušės aikštę atvyko Kalėdų senelis. Tada žmonės tiesiog susispietė į vieną krūvą ir stovėjo vienas šalia kito. Be to, vaikai, vos tik atėję prie eglutės, apsupo sūpynes ir medinius arkliukus, tad tėvai vėl negalėjo išlaikyti saugaus atstumo nuo kitų šeimų.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kadangi koncerto Rotušės aikštėje nebuvo ir jis buvo transliuotas iš saugios aplinkos, niekas prie Kauno eglutės nepranešė, kada tiksliai miesto puošmena bus įžiebta. Todėl susirinkusieji turėjo tiesiog laukti, kai be jokio perspėjimo eglutė suspindo šviesomis bei į dangų buvo paleisti fejerverkai.

Įžiebus eglutę dalis kauniečių ir miesto svečių aikštę paliko, tačiau kiti puolė fotografuotis, tad ir vėl buvo pamiršti saugūs atstumai. Beje, dėl didelio žmonių kiekio, kol kas apsauga neleidžia įeiti į pačią eglutę ir iš arti pamatyti cukrinio miesto, mat eglutės viduje yra ankšta ir būtų neįmanoma užtikrinti saugių atstumų.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Organizatoriai teigė, jog jei žmonės bus sąmoningi, tvoros bus nuimtos, tačiau jei ir toliau buriuosis, cukriniu miestu, apsupusiu eglutės kamieną, teks grožėtis tik nuo jos prieigų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

-A

-A portretas
O kodėl tiems atėjusiems niekas baudų neišrašė??? Gautų tūkstantines baudas, tada būtų kitiems pamoka, juk buvo skalambijama - būkit namuose, ten žiūrėkit įžiebimą, bet ne reikia būtinai prie eglės lygi ji kur pabėgs.

Vyga

Vyga portretas
Rašė kad žmonés nebus įleidžiasi prie eglės , o pasirodo vistiek įleido ..... Bukagalviai !

Pasibaisėjo

Pasibaisėjo portretas
Argi ne bukių nutarimai Kauno dvarponio dvare?Jau apie dvarponį tai nėra ką ir galvoti- ar nebūtų užtekę savaitės prieš Kalėdas? Kaunas pasiruose Pandemijos Pikui f Nekaltinkime vien VERYGOS ++++ tikriausiai KRABAS nori pamazinti populiacija Kaune.JUK NERA BAUSMES UZ BLOGUS NUTARIMUS AR NE?Juk reikejo parodyti kur pinigai "plaukia"....
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių