Quantcast

Prasidėjo Pažaislio muzikos festivalis

Visą vasarą truksiantis XVI Pažaislio muzikos festivalis prasidėjo anšlaginiu koncertu: Pažaislio vienuolyno kieme vos tilpo visi susirinkusieji.

Festivalio pradžios koncertą stebėjo per 4 tūkst. žiūrovų.

Daugelis vykstančiųjų į koncertą kelionėje sugaišo ilgiau nei paprastai: prie vienuolyno neišvengta spūsčių. Tradicinė festivalio publika traukė šeimomis, su savo sudedamomis kėdutėmis, pledais pasitiesti ant žolės ir užkandžiais vaikams. Dėl restauravimo darbų atitvėrus dalį vienuolyno kiemo, jame vos tilpo visi susirinkusieji pasiklausyti koncerto.

Pasak kai kurių žiūrovų, festivalis prasidėjo „ganėtinai popsiniu“ koncertu: į sceną, kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Kauno valstybiniu choru, kopė populiariosios scenos atlikėjai Mia, Sasha Song, Donatas Montvydas, Rosita Čivilytė.
Koncerte „Simply the Best“ („Tiesiog geriausi“) skambėjo pasaulinio masto pop ir rok žvaigždžių Freddy Mercury, Michaelo Jacksono, Tinos Turner, Lady Gagos, Madonnos, grupių „Queen“, „U2“ dainos, įvilktos į simfoninį skambesį.

Skambant muzikai publika atlikėjus palaikė atsistojusi, plojo ir lingavo į taktą. Audringiausiai publika susitiko atlikėją Rositą Čivilytę, kuri atliko T.Turner dainą bei finalinę visų atlikėjų ir simfoninio orkestro atliktą grupės „Queen“ dainą.

„Nedažnai apsilankau festivalio koncertuose, bet patekti į šį labai norėjau. Buvau sunerimusi, kai savaitės pradžioje internete buvo paskelbta, esą į koncertą neliko bilietų. Išskirtinis koncertas, išskirtinė vieta ir publika“, – įspūdžiais dalinosi kaunietė Renata V.

Festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta džiaugėsi, kad į koncertą pavyko pritraukti ir tą publiką, kuri paprastai nesilanko festivalio koncertuose. Jis pastebėjo, kad šiemet daugiau žmonių bilietus į koncertus pradėjo pirkti internetu. Festivalio organizatorių duomenimis, nemažai publikos į pirmąjį festivalio koncertą susirinko ne tik iš Kauno: ir iš Vilniaus, Alytaus, Marijampolės, kitų Lietuvos miestų bei užsienio.

J.Krėpštos žodžiais, šiemet festivalio biudžetas nebe toks krizinis, daugiau lėšų tikimasi surinkti ir iš bilietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
Pagirtinas dienrascio operatyvumas:-)

Retorika

Retorika portretas
Pagaliau sulaukėm Pažaislio festivalio. Jis svarbus ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai savo novatoriškumu ir žiūrovo ištikimybe. Taigi ant karštųjų: retoriškai... Šiemet niekas iš Didžiojo Vilniaus nesiteikė nė pasveikint, ką čia tas Kaunas, nukopijuosim, padarysim Vilniuj, nėra čia ką sveikint... Toliau retoriškai: o kodėl maestro Rinkevičius, ką ar mūsų Modestas Pitrėnas su Kauno orkestru ir Kauno valstybiniu choru nerastų sprendimo, ar čia reitingų klausimai... Tiek to maestro pasirinko tokį repertuarą šiemet, jo valia. Pasikvietė žinomus atlikėjus... Bet mieli mano, čia kita publika. Tiesiog juokinga matyt Donatą Montvydą su pliažo marškinėliais... Čia publikos nereikia mokyti ploti, gerb Sascha Song, jinai atsistos, jei tikrai jai atlikėjas patiks. O Pažaislio scena gerų atlikėjų tikrai matė... Tarkim maestro Gintaras Rinkevičius norėjo išvest žinomus popso atlikėjus. Bet jeigu moterys dari turi skonį savo aprangai, tai vyrai jokio supračio, jau nekalbant apie etiketą scenoje. Saschos Song skrybėlė suprantu įvaizdžio( silpnoko) dalis, bet man per vieną TV projektą teko matyt ir be skrybelės, o čia sakralinėj Pažaislio erdvėj jinai, matyt, būtina, nes kitaip aukštųjų natų neišdainuosi niekaip... Dar geriau bedainuodami su Montvydu glebesčiuotis pradėjo, tiesiog nesolidu... Kažkada maestro Aleksandravičius universitete mus mokė paprastos taisyklės: kai ansamblis, choras ar orkestras išeina į sceną, negali sujudėt jokia užuolaida: yra žiūrovas ir yra SCENA. Ir kaip nesidyvint, kai tas pats Song tarpe tarp atliekamų "žvaigždės" kūrinių, išeina dešinėj pusėj priešais žiūrovą, ir skambina savo išmaniuoju telefonu, stovėdamas tiesiai prieš publiką... Jinai jam nė motais. Mielas jaunuoli, kitą kart būdamas Kaune, koncerte, sugebėk užeit bent už scenos... pokalbiui Tau neatidėliotinais reikalais. Liūdna.... Sako kritikuot lengviausia... padaryt renginį yra nepaprastai sunku... Tačiau ir pakviestas atlikėjas turėtų bent pasidomėt festivalio istorija, gal būt, šešiolikos metų bėgyje apsilankyt bent viename koncerte, kad turėt bent žalią supratimą, kaip apsirengt ir kokia sceninė laikysena turėtų būt Pažaislyje... nesvarbu kokio žanro kūrinius išmokote atlikti... dėl visa ko turėdami natas priešais nosį ant pultų... Retoriškai: ar galima ateityje mūsų nemokyti ploti, nekviest atsistot, remiantis orkestro autoritetu, jei neišmanot kaip reikia elgtis, pasiklauskit pas maestro Gintarą Rinkevičių, jis tai tikrai teisingai patars...

Dvasinė krizė

Dvasinė krizė portretas
Na, kaip šventoriuje, kuriame nemažai kapų - toks koncertas isties įspūdingas! Nepakartojamo koncerto renginio vedėjas užsiminė, jog ši erdvė istorinė... tačiau nežinia, ar tai turėta omeny tik pastatą, o gal paliktas Pažailsio festivalio sekuliarizacines "vertybes"?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių