Quantcast

Praneša vairuotojai: sudėtinga leistis nuo miesto nuokalnių

  • Teksto dydis:

Atlydis įnešė dar daugiau sumaišties.

Užšalusius langus, pažliugusias slidžias gatves pakeitė dar slidesnės gatvės ir slidūs šaligatviai. Vakar itin daug pėsčiųjų patyrė traumų ir sužalojimų. Medikai vos spėjo teikti jiems pagalbą.

Trečiadienio rytą eismo sąlygos ne ką geresnės nei vakar. Pranešama, kad sudėtinga situacija kylant į Romainių kalną nuo „Regitros“ pusės. Vienu metu, kaip teigta, jis buvo net nepravažiuojamas.

„Autobusas jau nuo 6.50 val. ten stovi... Kažkas bandė traukti, paliko, tai taip ir liko“, – tokia informacija dalytasi feisbuko grupėje „Romainiai – Naujieji Romainiai“. Autobusas kalno viduryje buvo nuslydęs i kelkraštį. 

Vėliau situacija kiek pasitaisė. „Ką tik kilau į „Regitros“ kalną, viskas buvo gerai. Nuo Apuolės kalno 7.30 val. leistis buvo tragedija. Viena mašina vos vos leidžiasi, kitos stovi ant kalno viršaus ir laukia savo eilės leistis“, – pasakojo apie nusileidimo vingiuota Kėdainių g. ypatybes.

Eismo sąlygos

Eismą šalyje trečiadienio rytą sunkina pažliugęs sniegas, rūkas, dieną formuosis plikledis, įspėja kelininkai.

Automobilių kelių direkcijos 6 val. duomenimis, Lietuvoje valstybinės reikšmės magistralinių kelių dangos – šlapios, vietomis susiformavęs plikledis.

Anot kelininkų, didesnio intensyvumo keliai taip pat šlapi, vietomis provėžoti, padengti ledu, pažliugusiu sniegu.

Mažesnio intensyvumo valstybinės reikšmės kelių dangos – šlapios, provėžotos, padengtos ledu, prispausto, puraus arba pažliugusio sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 centimetrų.

Eismo sąlygas dalyje šalies sunkina rūkas, Tauragės rajone matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 50 metrų, Šalčininkų rajone – iki 200 metrų, o Švenčionių, Radviliškio ir Kretingos rajonuose – iki 300 metrų.

Visoje šalyje – šlapdriba arba silpnas lietus, Marijampolėje – be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo vieno iki penkių laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur palis, bus dulksna. Vietomis formuosis rūkas, plikledis. Vėjas – pietvakarių, nuo šešių iki 11 m/s.

Aukščiausia temperatūra sieks nuo vieno iki šešių laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių