Quantcast

Praėjimas Trijų mergelių tiltu – jau uždarytas

Kauniečiai patekti į Panemunės šilą Trijų mergelių tiltu negalės ilgai. Nuo šio pirmadienio per Nemuną nutiestas ir Biržiškų gatvę su Panemunės šilu jungiantis tiltas pradėtas kapitaliai remontuoti.

Visus Trijų mergelių tilto kapitalinio remonto darbus planuojama pabaigti tik kitų metų pabaigoje.

Šiandien apsilankiau prie tilto. Praėjimas link jo nuo Biržiškų gatvės užtvertas iš visų pusių. Jau pradėti ir darbai – išversta dalis laiptų, vedančių nuo Biržiškų gatvės link tilto.

Befotografuodamas pastebėjau du vyrus,  kurie, nepaisydami užtvertos tvoros, pražygiavo Trijų mergelių tiltu.

Sportinį kostiumą vilkėjęs jaunas vyras atpėdino tiltu nuo Panemunės šilo pusės ir šiek tiek pasiblaškęs, sugebėjo prasmukti pro tvorą. Įveikęs kliūtį jis nužygiavo Biržiškų gatve.

Kitas vyrukas ant tilto atsidūrė prasibrovęs pro užtvaras iš Biršiškų gatvės pusės.

Valdo Kasperavičiaus nuotr.

Gyventojams, kol vyks darbai, rekomenduojama rinktis apylanką Panemunės tiltu. Tačiau pasportuoti sumanę kauniečiai nusprendė, kad kol kas jie gali įveikti atsiradusias kliūtis ir šilą pasiekti kur kas greičiau.

Kauno miesto savivaldybė prieš savaitę vietos gyventojus įspėjo, kad dėl prasidėsiančių darbų jie patirs laikinų nepatogumų. Tačiau stipriai susidėvėjusi tilto danga ir kitos konstrukcijos reikalavo skubaus remonto.

Savivaldybė teigė, kad iki kitų metų spalio pabaigos tiltas bus užtvertas aklinai. 388 metrų ilgio ir 32 metrų aukščio tiltas sulauks naujos dangos, turėklų, apšvietimo ir kitų svarbių pokyčių. Pastarąjį kartą Trijų mergelių tiltas remontuotas prieš aštuonerius metus.

Atliekant kapitalinį remontą bus sutvarkytos Biržiškų gatvės ir Panemunės šilo prietilčių prieigos – laiptai ir takai.

Pakeista tilto danga turės skirtingomis spalvomis pažymėtus pėsčiųjų ir dviračių takus. Pasak savivaldybės, numatyta atnaujinti turėklus, šviestuvus ir plieninius laiptus, sumontuotus ties viena iš atraminių kolonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas

Žilvinas portretas
Nuskriaudė pilnu tempu VI fortą.

Kas liečia

Kas liečia  portretas
Tiltus, tai situacija labai įtempta.

Ddd

Ddd portretas
Vyciokai, nesvaik nuo ryto.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių