Quantcast

Praeities žvalgas Š. Jasiukevičius įspėja: neorganizuoju kelionių į Iraną ar Iraką

  • Teksto dydis:

Keliautoją ir publicistą Šarūną Jasiukevičių, interneto platybėse žinomą kaip Praeities žvalgas, pasiekia vis daugiau sunerimusių žmonių žinučių. Pasidalinto skelbimo nuorodose matyti, kad žmonės kviečiami į skubiai organizuojamas ekskursijas po Iraną, kurias neva veda Praeities žvalgas. 

Matyti, kad žinutėmis po grupes socialiniuose tinkluose dalijasi Tomas M. „Šiandien jau iš kelių žmonių gavau šio skelbimo nuorodas. Čia – melas. Aš neorganizuoju kelionių į Iraną ar Iraką. Juo labiau, aš nesiimu ir neorganizuoju jokių karinių ar kitokių veiksmų prieš JAV ar JAV sąjungininkus. Tai yra tikrovės neatitinkanti informacija, neteisėtai panaudoti ir mano asmens duomenys. JAV yra Lietuvos sąjungininkas ir svarbiausias NATO bloko narys. JAV draugai yra mūsų draugai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienio popietę rašė žinomas vyras. 

Su rašybos klaidomis plintančiame skelbime rašoma, kad į ekskursijos kainą įeina nakvynės palapinėse, bazinis karinis parengimas, apmokymai Al-Ahrat karinėje bazėje netoli Irako sienos, maitinimas du kartus per dieną ir neišdildomi įspūdžiai padedant kariauti prieš JAV sąjungininkus Vidurio Rytuose. Kaip skelbiama, kelionės-ekspedicijos kaina yra 1200 eurų, pateikiamos ir išvykos datos. Skelbimas iliustruojamas Praeities žvalgo nuotrauka.

Portalui Š. Jasiukevičius-Praeities žvalgas pasakojo, kad šią informaciją perdavė policijai, Valstybės saugumo departamentui ir Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui prie KAM.

„Šiandien apie 12 valandą „Facebook“ grupėje „Vokietijos Lietuviai“ man nepažįstamas asmuo, kurio anketa vadinasi Tomas M*******, neteisėtai pasisavinęs mano asmens duomenis, paviešino tikrovės neatitinkančią informaciją, panaudojant mano atvaizdą ir pseudonimą. Sukčiavimo būdu, prisidengdamas mano duomenimis, tikėtina, kad bandys užvaldyti kitų asmenų turtą, nes kelionės niekaip nėra organizuojamos ir nebus realizuotos. Pastarasis asmuo su manimi nėra sudaręs jokių sutarčių. Pažymiu, kad aš nesiimu ir neorganizuoju jokių karinių ar kitokių veiksmų prieš JAV ar JAV sąjungininkus. Tokiu būdu padarė man neturtinę 5000 eurų žalą, menkindamas mano, kaip keliones organizuojančio žmogaus, įvaizdį. Prašau imtis neatidėliotinų veiksmų siekiant nustatyti šį asmenį. Nesiėmus veiksmų gali kilti didesnė žala jam apgaulės būdų išviliojant pinigus iš žmonių, kurie galimai norėtų vykti į šią kelionę. Atsižvelgiant į paviešintą turinį ir planuojamus karinius veiksmus prieš JAV sąjungininkus neabejotinai gali atsirasti grėsmė nacionaliniam saugumui ir šalių tarpusavio santykiams, todėl būtina reaguoti nedelsiant“, – kreipimosi į institucijas tekstą viešina Š. Jasiukevičius-Praeities žvalgas.

Portalas šiandien skelbė, kad Iranas naktį iš antradienio į trečiadienį apšaudė raketomis bazes Irake, kur dislokuoti JAV kariai, pranešė pareigūnai Vašingtone ir Teherane. 

Tai buvo pirmieji veiksmai, kurių ėmėsi Iranas, žadėjęs atkeršyti JAV už įtakingo generolo nužudymą praėjusią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Norintiems: keliones į Iraną ir Iraką mūsų kariuomenė organizuoja!

nematyt

nematyt portretas
reikalo vaziuot pas laukinius afroazijatmuslimius.

klausimas

klausimas portretas
kada kur/vą Emą užblokuosit komentaruose? Ar gal ji redakcijai metams į priekį sumokėjo?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių