Quantcast

Pradeda kursuoti traukiniai iš Kauno į Balstogę

  • Teksto dydis:

Šeštadienį iš Kauno geležinkelio stoties į Balstogę išvyksta pirmasis keleivinis traukinys. Tai pirmasis reguliarus geležinkelio maršrutas nauja europine vėže „Rail Baltica“.

Maršrutu Kaunas–Balstogė–Kaunas savaitgaliais kursuos lenkiški dviejų vagonų traukiniai, turintys 127 sėdimas vietas. Iš Kauno ir Balstogės geležinkelio stočių traukiniai pajudės rytą bei vidurdienį, atitinkamai atgal į galines stotis atvyks vidurdienį ir vakare.

Kelionė truks apie penkias valandas, bilieto kaina – 11 eurų į vieną pusę. Keleivius aptarnaus ir Lenkijos, ir Lietuvos personalas.

Naujas maršrutas siūlo ir naujas galimybes keleiviams – panorusiems kelionę tęsti į Varšuvą, Ščeciną, Gdynę arba Elką, Balstogėje tereikės persėsti į kitą traukinį. Iš Varšuvos keleiviai galės priderintais traukiniais tęsti keliones į Berlyną, Vieną, Prahą ir kitus miestus.

„Rail Baltica“ geležinkelis yra sudedamoji tarptautinio transporto koridoriaus „North Sea-Baltic“ dalis, kuris sujungs Beniliukso šalis, Vokietiją, Lenkiją ir Lietuvą, o vėliau ir Latviją, Estiją bei Suomiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h20

h20 portretas
Pasiziurejau i savaite vaziuoja tik tris-keturis kartus (sestadieni, sekmadieni, pirmadieni)... nuvaziuoji... turi butinai pernakvoti ir tik po to gristi... ir jeigu pirmadieni nuvaziuoji tai visa savaite lauki iki sestadienio kad gristum... kelione 5 val. galutinis kryzius tokiai kelionei... :D

Cia tik Lietuvoje

Cia tik Lietuvoje portretas
taip gali buti. Suplove sau i kisene ES pinigus ir padare XXI amziaus "stebukla" 250 km per 5 valandas pagal 1920 metu projektus.

rimas

rimas portretas
Kiekvienas keleivis mins piedalius.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių