Quantcast

Policijos įspėjimų neišgirdo: sekmadienį kauniečiai vėl pabiro po parkus ir miškus

  • Teksto dydis:

Nors šaltuku ir sniegu norisi pasidžiaugti ne tik žiūrint per langą, tačiau dalis kauniečių neišgirdo policijos prašymų elgtis atsakingai ir nesibūriuoti. Sekmadienį žiemos pramogų išsiilgę žmonės ir vėl užplūdo gamtą, o policija jau sulaukė pranešimų apie karantino ribojimų pažeidimus.

Kaunietė Dovilė portalo žurnalistams pasakojo, kad tiek Kleboniškio miške, tiek Draugystės parke netrūko žiemos pramogomis besimėgaujančių kauniečių. Nors mergina pastebėjo nemažai besibūriuojančių žmonių, tačiau policijos pareigūnų gamtoje nesutiko.

„Visi laimingi, skamba juokas. Atrodo, lyg nebūtų paskelbtas karantinas. Tėvai fotografuoja ir filmuoja savo vaikus. Emocijos puikios. Kai kas atsinešę užkandžių ir arbatos“, – pasakojo Dovilė.

Policijai darbo netrūksta

Visi laimingi, skamba juokas. Atrodo, lyg nebūtų paskelbtas karantinas.

Kauno policijos budintis pareigūnas portalo žurnalistus informavo, kad savaitgalį pareigūnai vyksta į vietas, kur žmonės būriuojasi ir informuoja apie būtinybę laikytis karantino reikalavimų.

„Mes esame gavę bendrų pranešimų, kad žmonės poilsiauja gamtoje, ant kalnų su rogėmis, bet pažeidimų pagal šiuos pranešimus nenustatyta. Policijos vyksta pagal šiuos pranešimus į vietas ir bendrai transliuoja parengtą iš anksto garso įrašą, kad žmonės elgtųsi sąmoningai, laikytųsi atstumų, nesibūriuotų“, – apie situaciją kalbėjo policijos atstovas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Budintis policijos pareigūnas pridūrė, kad sekmadienį iki 15 val. buvo gauti trys–keturi pranešimai apie karantino reikalavimų nesilaikymą. „Oras geras, prisnigo ir tiesiog žmonės išeina į lauką. Nedraudžiama būti nei parke, nei kažkur lauke. Tiesiog dėl to būriavimosi prižiūri policija“, – portalo žurnalistus informavo policijos atstovas.

Šeštadienį gamtoje taip pat knibždėjo pramogautojai

Šeštadienį rašėme, kad vidudienį po atviras miesto erdves taip pat pabiro šimtai žiemos pramogų gerbėjų. Šaligatviais mamos tempė roges, parkuose su savadarbėmis ir pirktinėmis čiuožynėmis nuo kalnų leidosi vaikai. Išsiilgę tikros žiemos ir sniego, mažieji pamiršo atsargumą. Užsižiūrėjęs į besileidžiančius vaikus, mažametis su čiuožynės kampu perbraukė bendraamžės veidą. Tą akimirką pramogos jai baigėsi.

Nuo žmonių gausos knibždėjo ir miškai – Panemunės, Kleboniškio. Keli pramogautojai sniego minkštumą čia išbandė ir su slidėmis.

Besielgiantiems piktybiškai gresia baudos

Policija pastebi, kad daugybė žmonių kartu su vaikais šeštadienį rinkosi į viešas erdves pasimėgauti žiemos malonumais. Pareigūnams ne kartą teko vykti perspėti žmonių, kad jie laikytųsi reikalavimų, o piktybiškai juos ignoruojantiems – pradėti administracines teisenas.

Prašome rinktis tokias vietas, kuriose nėra daug žmonių, nepamiršti dėvėti apsaugos kaukių ir laikytis saugaus atstumo.

„Puikiai suprantame, kad žmonės, o ypač vaikai, pasiilgo sniego, oro sąlygos labai palankios mėgautis žiemos malonumais. Tačiau primename, kad ir būnant lauke būtina elgtis atsakingai. Prašome rinktis tokias vietas, kuriose nėra daug žmonių, nepamiršti dėvėti apsaugos kaukių ir laikytis saugaus atstumo. Saugokite save ir savo šeimos narius“, – į žmones kreipiasi policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Policijos įstaigoms sekmadienį nurodyta dar daugiau dėmesio skirti viešųjų vietų kontrolei, esant būtinybei – tam skirti dalį pajėgų, kurios buvo numatytos kontroliuoti judėjimą tarp savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neprisikrksėk,

Neprisikrksėk, portretas
anonimke. Daug prigurgęs šlykštumų. Žiūrėk, kad neužsprigtum...

Anonimas

Anonimas portretas
To ir siekiama, negausite gryno oro, sirgsite ir mirsite. Nuo kada oras lauke kenksmingas, ponai urodai Valdziagyviai ir mentai. Gero karo Lietuvoje reikia prieš isgamas valdziunus

Dede

Dede portretas
Man tai primena, kaip per kara suvare zydus i getus, manau istorija kartojasi.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių