Quantcast

Pokyčiai Kauno „Stumbre“ sėja nerimą darbuotojams

Planuojami pokyčiai Kauno stipraus alkoholio gamykloje „Stumbras“ kelia nerimą darbuotojams. Patrauklioje vietoje, netoli Kauno autobusų stoties esančios gamyklos vadovas ramina, kad pagrindo nerimui nėra, o apie numatomą gamyklos plėtrą bei investicijas bus pranešta vėliau šį mėnesį.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė sako, kad Kauno gamykloje pradėti išmontuoti įrengimai, darbuotojams siūloma važiuoti dirbti į Alytų, tačiau jie teigia negaunantys informacijos apie įmonės planus.

„Prasidėjo bruzdesiai ir žmonės kreipėsi, nes pradėti išmontuoti įrengimai. Mes paprašėme, kad įmonės vadovybė informuotų ir konsultuotųsi su profesine sąjunga, kaip liepia Darbo kodeksas. (...) Žmonės patys skambina, mes nesugalvojome – dvi linijos (išmontuotos – BNS)“, – BNS teigė G. Gruzdienė.

Anot jos, bendrovė klausė darbuotojų, ar jie galėtų dirbti kitoje grupės gamykloje Alytuje.

„Vyko susirinkimai ir žmonėms buvo pasakyta, kad jie galimai dirbs Alytuje ir bus vežiojami. Mes kreipėmės dėl garantijų ir kas čia liks iš „Stumbro“ gamyklos ateityje“, – sakė profsąjungos vadovė.

Dėl to G. Gruzdienė kreipėsi į didžiausios Lietuvoje stipraus alkoholio gamintojos – Dariaus Mockaus koncerno „MG Baltic“ valdomos „MV Group Production“, turinčios tris alkoholio gamyklas Kaune, Alytuje ir Anykščiuose, – vadovybę.

Pastarosios vadovas Algirdas Čiburys BNS teigė, kad Kauno gamykloje planuojama plėtra ir darbuotojai per anksti ir be reikalo pradėjo nerimauti. Jis neigė, jog „Stumbre“ buvo išmontuoti įrenginiai.

„Stumbro“ iš Kauno centro iškelti nežadame, o kad bus pokyčių, tai jie vyksta nuolatos, kiekvienais metais.

„Čia tiesiog galbūt kažkas per anksti ir be reikalo sunerimo. Galiu nuraminti, kad gamykla toliau veiks. „Stumbro“ iš Kauno centro iškelti nežadame, o kad bus pokyčių, tai jie vyksta nuolatos, kiekvienais metais. (...) Šiandien jokių įrengimų išmontavimo tikrai nevyksta ir gamykla dirba įprastu režimu“, – kalbėjo A. Čiburys.

Anot jo, gamybą plėsti ketinama ne tik Kaune, bet ir „Anykščių vyno“ gamykloje.

„Kiekvienoje mūsų gamykloje kiekvienais metais yra daromos investicijos, naujos įrangos diegimas. Pernai buvo dideli pokyčiai Alytuje, nes buvo montuojama nauja linija ir statomi nauji sandėliai. Kitais metais investicijas esame numatę „Stumbro“ ir „Anykščių vyno“ gamyklose. Tai susiję su naujos įrangos įrengimu ir sandėlių optimizacija. Dabar vyksta vidiniai pasiruošimo darbai – skaičiuojama, kalbamasi su darbuotojais. Kol kas sprendimai nėra priimti ir niekas nemontuoja ir neveža įrangos“, – teigė A. Čiburys.

„Tiesiog kalbamasi su dalimi darbuotojų, jeigu atsirastų poreikis važiuoti į Alytų, kokios būtų sudaromos sąlygos. Dabar vyksta konsultacijos“, – pridūrė jis.

Pasak įmonės vadovo, galutiniai sprendimai dėl investicijų Kaune ir Anykščiuose bus priimti lapkritį. Jų apimtis kol kas neatskleidžiama.

„MV Group Production“ vadovybė su Lietuvos maistininkų profesine sąjunga turėtų susitikti lapkričio viduryje.

„MV Group Production“ pernai gavo 54,765 mln. eurų pajamų – 59,1 proc. daugiau nei 2015 metais (34,415 mln. eurų), jos grynasis pelnas be perkainavimo rezultato, susidariusio dėl turtinio įnašo, padidėjo 36,5 proc. iki 7,989 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: StumbrasKauno Stumbrasgamykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
Aha , užteks tauta girdyti , reikia ta vieta su žeme sulyginti , kad žolė 100 metu neaugtu .

Čia bus krabas prikišes žnyples

Čia bus krabas prikišes žnyples portretas
Kur tai matyta 100 metų veikė gamykla ir buvo gerai, o dabar nori panaikint kultūrinį istorini paveldą ir jo vietoj pastatyt namus. Tai kur gi ne! Jug vieta gera , o miesto centre nėra daugiau kur statyt namų, tai sugalvojo krabas išdraskyt. Ir dar viešbutį Versalį nori išdraskyt. Kai tapo meru tai pradėjo medžius naikit , o baigia kulturiniais istoriniais statiniais. Kauna jau taip išdraskė kad baisu, per 1 metus, o kur dar 3 metai.

pagal antraštę

pagal antraštę portretas
Supratau kad visiems liepė išsipagiriot
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių