Quantcast

Pokyčiai: jau aišku, kas užims laisvą vietą Kauno taryboje

Netikėtai mirusio Petro Bingelio vietą Kauno opozicijoje turėjo užimti pirmas po rinkimų brūkšniu likęs Jonas Banys, tačiau jis mandato atsisakė. Vietoj jo į tarybą pateks Adrijana Filinaitė.

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose iškovojo aštuonias vietas Kauno taryboje. Tačiau nuo praėjusių metų pabaigos opozicija dirba ne pilna sudėtimi. Netikėtai mirus P.Bingeliui, jo vieta iki šiol tuščia.

Iš pradžių svarstyta, kad tarybos nario mandatą gaus J.Banys, nes jį rinkėjai reitingavo į devintą vietą, tad jis liko po brūkšnio. Tačiau politikas tarybos nario postą užimti neskubėjo, mat dirba užsienyje.

Panašu, kad darbų ir tarybos posėdžių suderinti nepavyks, todėl J.Banys penktadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdyje atsisakė įgaliojimų.

Laisvą TS-LKD vietą užims A.Filinaitė, kuri rinkimuose buvo reitinguota dešimtoje vietoje. Opozicinės frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė „Kauno dienai“ patvirtino, kad A.Filinaitės priesaika numatoma artimiausiame tarybos posėdyje, kuris vyks balandžio 20 dieną.

„Dar praėjusią savaitę J.Banys mane informavo, kad atsisakys mandato. Penktadienį VRK panaikino įgaliojimus ir juos suteikė A.Filinaitei. Dabar bus procedūriniai VRK pranešimai, o po jų – ir priesaika. Manau, kad iki kito tarybos posėdžio tikrai spėsime. Tiksliai negaliu pasakyti, kodėl J.Banys atsisakė, bet, manau, kad dabar negali suderinti darbų ir grįžti į Lietuvą“, – nurodė E.Gudišauskienė.

A.Filinaitė tarybos nario mandato iki šiol nebuvo turėjusi. Tačiau savivaldybės koridoriai jai puikiai pažįstami, mat ji yra dirbusi Kultūros paveldo skyriaus vedėja. Kol kas nėra žinoma, kuriuose komitetuose ji dirbs.

Asmeninio archyvo nuotr.

Opozicijos atstovai nurodė, kad po priesaikos visi frakcijos nariai apsitars, kas kuriuose komitetuose dirbs bei kur geriausiai išnaudoti turimą patirtį. „Kauno diena“ primena, kad P.Bingelis dirbo Švietimo ir kultūros komitete, tad neatmetama, kad A.Filinaitė taip pat bus deleguota į šį komitetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justina

Justina portretas
Sveikinu! Džiugi žinia.

Fu

Fu portretas
Nekenčių konservatorių.

ai koks skirtumas

ai koks skirtumas portretas
juk grobuonių šeimyna niekam prasižioti neleidžia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių