Quantcast

Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: kokia Kalėdų eglė džiugins miestiečius?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi menų magistrė, dailininkė – tekstilininkė Jolanta Šmidtienė.

J. Šmidtienė šiemet kauniečiams puošia jau 12-ą Kalėdų eglę. Karantinas pakoregavo planus, tačiau švenčių niekas neatšaukia. Taip, eglės įžiebimas vyks nuotoliniu būdu ir jį galėsime matyti tik televizoriaus ekrane, tačiau vėliau aplankyti eglę galės kiekvienas norintis. Šiais metais ji atkartos morenginio deserto ar cukrinių pyragėlių formas.

„Prieš darydama eskizus, priešais save net pasidėjau morengą. Ir jis atrodo, tarsi sniegas, tad bus žiema, ar ne, bet mes Rotušės aikštėje turėsime sniego“, – šypsosi J.Šmidtienė.

Dailininkė taip pat papasakojo įdomią istoriją, kaip 2012 metais iš plastikinių butelių sukurta Kauno eglė, vėliau įtraukta net į Gineso rekordų knygą, kasmet atkuriama ir tobulinama tolimame Argentinos mieste. Tad kviečiame žiūrėti visą pokalbį su J.Šmidtiene „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konkursas

Konkursas portretas
Yra daug kurybingu zmoniu Kaune, jaunu menininku, kodel neskelbiamas konkursas Naujametinei Eglei? O cia jau gaunasi, kas met tas pats stilius, tas pats kalbejimas, kazkaip "neskanu"

Pinigu svaistymas

 Pinigu svaistymas portretas
Niekaip nesuprantu kodel eile metu puosiamos plastmasines egles ir dar tiek kainuoja tas "neskonynas". Juk jau retuose namuose rasi plastiko egle,nebent kas labai megsta popierines geles ir jomis puosia namus, bet tai vadinama kicu. Gal jau grazinti laikas naturalia egle ir pinigus svaistomus panaudoti sunkiai besivercianciu seimu dovanoms kaledu proga, nustebinti kauniecius naturalumu, gerumu-sukurti tikra svente? O del p."kurejos" tai ji savo galerijoje -kepykloje tegul ir kepa tas morengines eglutes ir pardavineja, kam patiks nusipirks. O dabar uz viso miesto pinigus negalima brukti miestieciams sintetiniu, kiciniu pyragu!

R

R portretas
Ponia kičmenio ir beskonybės karalienė
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių