Quantcast

Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: ką patiria COVID-19 sergantys žmonės

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi LSMU Infekcinių ligų klinikos vadovė prof. Auksė Mickienė.

„Kauno dienos“ studijoje apsilankiusi prof. A. Mickienė turėjo atsaką teigiantiems, kad koronavirusas ne ką pavojingesnis už gripą.

„Tie pacientai, kuriems reikalinga deguonies terapija, kurie karščiuoja, kuriems skiriami antibiotikai, lašinės, tai reikia jų pačių paklausti, ar jie tikrai traktuotų, kad tai buvo lengva liga“, – sako infektologė.

Profesorė taip pat neigia mitą, kad COVID-19 pavojingas tik garbaus amžiaus žmonėms, juolab kad per antrąją bangą daugiau serga jaunesni žmonės.

Ir jeigu ligoninėje vietų kol kas pakanka, personalo jau pradeda trūkti. O kad susirgimų tik daugės, sutaria visi ekspertai. Ir dėl Vėlinių pailgėjęs savaitgalis situaciją gali dar pabloginti.

„Mes, infekcinių ligų gydytojai, dar iki koronaviruso žinojome, kad visos peršalimo ligos, plaučių uždegimai, prasideda po Vėlinių. Tai šiais metais į tai reikėtų pažiūrėti labai atsakingai ir maksimaliai vengti giminaičių susibūrimų uždarose erdvėse“, – prieš ilgąjį savaitgalį įspėja mokslų daktarė.

Visą pokalbį su prof. A. Mickiene kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rašoma

Rašoma portretas
kad netikslūs deguonies įsotinimo kraujuje duomenys gali būti dėl nulakuotų nagų. Ar tiesa, kad Lietuvoje dabar labai daug lakuotnagių? Galgi darant tyrimus reiktų į tai atsižvelgti.

na

na portretas
pokalbis su Veryga žemė plokščia, Čaplinskas mirčių bus daug, Kasiulevičius padėtis nevaldoma, tomašiūnienė katastrofa ir t.t. kiekvieną dieną kas netingi tas "Š' mala. Atsibodot...mes sveiki, jei jūs sergat visi esantys studijoj maišai aruošti liskit ir nekvarksėkit ...

Ko gero,

Ko gero,  portretas
labiausiai virusas pažeidžia smegenis.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių