Quantcast

Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: 28 mln. eurų investicija atgaivins Nemuną

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Vladimiras Vinokurovas.

Krovininės baržos, gabenančios krovinius Nemunu iš Kauno į Klaipėdą ir atgal, šliuzas Kauno HE, perkeliantis laivus, toliau naviguojančius į aukštupį ir tolyn, per Augustavą Lenkijoje iki pat Juodosios jūros, pramoginiai laiveliai, zujantys Nerimi tarp Vilniaus ir Kauno, laivyba Nevėžiu. Visa tai skamba fantasmagoriškiau, nei Ostapo Benderio Naujieji Vasiukai.

Tačiau „Kauno dienos“ studijoje viešėjęs V.Vinokurovas tvirtina, kad tai absoliučiai realūs planai, kurių realizavimas priklausys tik nuo politikų geranoriškumo. O kai kas pradedama įgyvendinti jau dabar. Už 28-is milijonus eurų Nemune bus įrengta apie 500-ai bunų, kurios kreips upės srovę taip, kad ji pati save valytų ir būtų tinkama laivybai. Konkrečiai – krovininėms baržoms, gabensiančioms krovinius iš Kauno tarptautinio Marvelės uosto į Klaipėdą ir atgal.

Apie realius darbus ir svajones, kol kas gyvenančias tik projektuose, V.Vinokurovas papasakos „Kauno dienos“ studijos žiūrovams.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Neteko girdėti,kad Nepriklausomoje Lietuvoje koks nors hidrotechnikos projektas būtų kvalifikuotai atlik- tas.Tai jau nutiko ir su būnų statyba.Pinigėliai į balą,o naudos jokios-tik Nemunas dar bus užterštas.

Nausiedianc

Nausiedianc portretas
Pacukai pasistengė suprogramint po minus13 laikų ! "Kauno Tiesa" tobulėja tiesiog akyse :-DDD

ALGIS

ALGIS portretas
Žvyrą kaskit iš Nemuno , o ne iš Kulautuvos pievų , mažiau gilinti reikės ..
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių