Quantcast

Po skandalo nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas grąžintas į pareigas

Į pareigas grąžintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas profesorius Albinas Naudžiūnas, penktadienį BNS patvirtino pats vadovas.

„Aš gavau raštą, kad mano suspendavimas baigėsi. Jame buvo parašyta, kad aš nepadariau jokių pažeidimų. (...) Niekam aš priekaištų neturiu“, – sakė A. Naudžiūnas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga A. Naudžiūną nuo pareigų nušalino praėjusio penktadienio vakarą, po to, kai premjeras Saulius Skvernelis pasipiktino paviešintomis nuotraukomis, kur į maišelius supakuoti vienkartiniai, panaudoti medikų apsauginiai drabužiai.

Dėl jo veiksmų buvo pradėtas vidinis tyrimas.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad ligoninės vadovas į pareigas grąžinamas nuo pirmadienio.

„Tokį sprendimą šiandien priėmė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, susipažinęs su specialiai įvykiui Kauno klinikinėje ligoninėje ištirti suformuotos Komisijos išvada, kuriai pritarė. Komisija, sudaryta iš SAM ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) atstovų, atlikusi tyrimą pateikė išvadą ir nurodė, kad taikyti drausminę atsakomybę A. Naudžiūnui nėra pagrindo ir kad įstaigos vadovas pažeidimų nepadarė“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Anot SAM, Komisija savo nuomonę grindė nagrinėtos situacijos aplinkybėmis, teisės aktų reikalavimais, pateiktais dokumentais, tarptautinių organizacijų rekomendacijomis.

„Taip pat Komisija nurodė, kad teigti, jog padaryti darbo pareigų pažeidimai ir vienkartiniai apsauginiai rūbai buvo pakartotinai naudoti vien tik iš žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės „Facebook“ paskyroje paskelbtų nuotraukų, nėra pagrindo“, – teigiama pranešime.

Komisijos išvadoje, pasak ministerijos, analizuojama ir užsienio šalių praktika – pavyzdžiui, Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras nurodo, kad esant staigiam koronaviruso sergančių pacientų skaičiaus augimui ir trūkstant vienkartinių apsaugos priemonių, įstaigos turėtų apsvarstyti galimybes išplėsti izoliacinių (vienkartinių) chalatų naudojimą.

„Kitaip tariant, nėra draudžiama jau panaudotą apsauginių kombinezonų vidinį sluoksnį naudoti pakartotinai, žinoma, jei jais vilkint nebuvo lankyti šiuo virusu apsikrėtę pacientai, dezinfekuoti laikantis visų reikalavimų ir, prireikus, po atliktos aukšto lygio dezinfekcijos, juos naudoti, jei nutiktų taip, kad baigtųsi gydymo įstaigos rezervinės atsargos“, – teigia SAM.

Ministerija taip pat informuoja, jog siekiant užtikrinti, kad būtų tinkamai laikomasi reikalavimų dėl sveikatos priežiūros darbuotojų saugumo, Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai pavesta atlikti išsamesnę analizę visose gydymo įstaigose.

Šeštadienį Kauno klinikinėje ligoninėje apsilankęs A. Veryga teigė, kad Sveikatos apsaugos ministerija pati buvo davusi nurodymą neišmesti priemonių, kurias dezinfekavus galima naudoti pakartotinai, tokių kaip akiniai, respiratoriai, o ligoninėje vienkartiniai medikų kostiumai buvo palikti saugoti su infektologų žinia.

Ligoninės teigimu, vienas iš trijų vienkartinės aprangos sluoksnių buvo saugomas žvelgiant į ateitį, kai medicinos įstaigos gali susidurti su dideliu apsaugos priemonių stygiumi, o šiuo metu priemonių medikams netrūksta, pakartotinai naudojamos apsaugos priemonės nebuvo.

Trečiadienį spaudos konferencijoje premjeras S. Skvernelis sakė, jog gauna ir daugiau liudijimų apie netvarką šioje ligoninėje. Jis taip pat teigė besilaikantis pozicijos, kad vienkartinių priemonių saugojimas Kauno klinikinėje ligoninėje prasilenkia su logika ir už tokius veiksmus turi būti taikoma atsakomybė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miestietis

Miestietis  portretas
Na , Ministras , matyt , lauks naujo skandalo Kauno klinikinėje ligoninėje ir jau tada ... Supraskite , Verbų sekmadienis ryt . Padaugės užsikrėtusių ligoninėje ir tada vėl nušalins . Ministras pasigailėjo , nes A.Nadžiūnas net nesuprato ką padarė .

Kaunietis

Kaunietis portretas
Na , bet kaip taip sugebama grąžinamas vadovauti ne tik melagis , bet ur įžūlus silpnaprotis ! Įdomu ką pastarasis veikė kaip savaitę laiko buvo nušalintas nuo vadovavimo ? O , dabar , matyt Vyriausybė pastarajam skirs 150 % priedą už vienkartinės aprangos "saugojimą " ?!

Diagnozė

Diagnozė portretas
Šioje, Kauno klinikinėje ligoninėje, jau dešimtmečiais nėra tvarkos, nes vieną vyr. gydytoją keičia kitas, o labiausiai kenčia medicinos personalas. Taigi pandemija šioje įstaigoje tęsiasi jau keletą dešimtmečių ir nežinia kada baigsis.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių